КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 262
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
На Галата порт има огромен подземен паркинг.
https://www.galataport.com/tr/ulasim/tramvay

# 421
Здравейте!
За пръв път ще резервирам круиз и се нуждая от вашето мнение. Ние сме 4 членно семейство с две деца на 11 и 16 години и досега не сме били на круиз. Колебая се между две оферти. Едната е  круиз с MSC Fantasia за 7 нощувки от 01.03. по маршрут Бареселона - Марсилия-Генуа- Неапол -Палермо - Ла Гулет -ден на море - Браселона. Общата цена е 2230 евро с включени пристанищни такси.  Другата е с Costa Toskana за 7 ношувки почти по същия маршрут от 03.03. Цена с включени напитки, но без пристанищни такси  2258 евро.  Как ви се струва като цена?  Подходящо ли е да се пътува по това време на годината по този маршрут? Кой от двата кораба бихте ми препоръчали ?.Предварително ви благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 21:31 от plam_

# 422
Много благодаря за отговора.От там ли тръгват круизните кораби?За първи път отиваме на круиз и много се вълнувам.Нужно ли е предварителна резервация?
Снощи разбрах,че трябва да попълня някаква декларация за колата.От къде трябва да я вземем?

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 07:17 от neti_40

# 423
Здравейте!
За пръв път ще резервирам круиз и се нуждая от вашето мнение. Ние сме 4 членно семейство с две деца на 11 и 16 години и досега не сме били на круиз. Колебая се между две оферти. Едната е  круиз с MSC Fantasia за 7 нощувки от 01.03. по маршрут Бареселона - Марсилия-Генуа- Неапол -Палермо - Ла Гулет -ден на море - Браселона. Общата цена е 2230 евро с включени пристанищни такси.  Другата е с Costa Toskana за 7 ношувки почти по същия маршрут от 03.03. Цена с включени напитки, но без пристанищни такси  2258 евро.  Как ви се струва като цена?  Подходящо ли е да се пътува по това време на годината по този маршрут? Кой от двата кораба бихте ми препоръчали ?.Предварително ви благодаря Simple Smile
[/quote
Аз бих избрала Тоскана. Фантазия е стaр кораб. На пръв поглед цената е висока,  но вероятно е от бг сайт. Аз намирам 1050 вътрешна и 1350 балкон за 4-ма с бакшиш. И да прибавите пакет алкохол пак няма да е 2300.

# 424
  • София
Здравейте!
Цената е висока, периода е с преобладаващо студено време - дори и да има слънчеви часове не могат да се ползват басейни, джакузита...
За по-малко от тези пари има плавания през лятото и то с по-добри компании!

# 425
А къде ги гледате тези по-изгодни оферти?

# 426
  • гр. София
2230/2258 евро сигурно е за четиримата.... Писала е жената обща цена....

# 427
  • Пловдив
Цена за 4 с включен бакшиш, вътрешна кабина, без напитки
https://www.seereisedienst.de/angebot/buchung/?no_cache=1&stepTa … preis_id=47955939

# 428
Цените които съм написала са за Тоскана  за 2в.и 2 деца до 17г.с вкл. бакшиш.
Показали са ви сайта. MSC   таксуват децата.

# 429
  • here and now
Много благодаря за отговора.От там ли тръгват круизните кораби?За първи път отиваме на круиз и много се вълнувам.Нужно ли е предварителна резервация?
Снощи разбрах,че трябва да попълня някаква декларация за колата.От къде трябва да я вземем?
Декларация трябва да има на митническото гише. EK 7 form, мисля се водеше.
Може да си я изтеглите от нета, да я попълните и да я оставите там.
Не знам как е на порта, но на летището я попълваш, удрят ти печат, снимаш я и я прибират. Няма копие за теб.
Пишете ми ЛС с вашия мейл, ако искате да ви я изпратя. Бях чела, че на летището понякога нямат бланки и се бях подготвила. Приеха ми я.

# 430
Цените които съм написала са за Тоскана  за 2в.и 2 деца до 17г.с вкл. бакшиш.
Показали са ви сайта. MSC   таксуват децата.

Възможно е БГ офертата да е с включени полети, и евентуално нощувка преди качването. Множество БГ фирми предлагат на този принцип, за да са спокойни хората, че всичко им е организирано.
Като се разбие цената пак не са на сметка, но явно има пазар и за тях.

# 431
Момичета, кога излизат last minute офертите за Коледа и Нова Година? И има ли въобще останали места по празниците?
До сега винаги сме ходили на круиз през лятото и не съм следила зимните цени. Прави ми впечатление, че от 20.12 до към 28.12 качване всичко е двойно и тройно в сравнение с преди и след това (разбираемо Simple Smile ) но ми е интересно дали остават незапълнени места на тези цени и стига ли се до разпродажба или да не тая надежди ? Simple Smile
П.С. : европейски круизи ме интересуват.
Благодаря Ви bouquet

# 432
  • София
И аз импулсивно съм решила неща за НГ..... Но дали не е късно вече

# 433
Добрутро Simple Smile, да подскажа само че Роял Карибиян имат черен петък от днес до 11-ти. Приятно резглеждане Wink

# 434
Здравейте! Преди 2 години по това време направихме първия си круиз. От тогава само си мечтая за такова пътуване отново, но сега почувствах онзи гъдел, който те човърка да резервираш спонтанно и много се ентусиазирах. 😃
Имам нужда от Вашата помощ. Искаме бягство без деца. Водещото ми е цената.
Имам колебание за няколко маршрута.

https://crusit.bg/kruizi/6-dni-ispania-maroko-frantsia-italia-tc … 02-03-04-05&_gl=1*faitdj*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1gBezt4p4E7SgpSGOYXjuDoMwdMN6dfpwFCJDRKSNCG6n-44dE493caAoevEALw_wcB
 Това е първото, което набелязах. Не знам защо, цените на самолетните билети точно в тези дни са много високи.
Има и само канарски острови за края на януари за около 470-480Е на човек.

Другото ми колебание е
Северна Европа
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-velikobritania-germania-holandia- … antsia-utiz?_gl=1*1xspeb4*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1hGcy6U3xmyDzYihIJbIic6FUlQJNS5LzXe1x8Ls3paK-eqhFlt7EYaAhtqEALw_wcB

И третото е от Истанбул средата на януари

https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=211644&m=19&clb=&rz=2025-01-08&bel=

Моля за мнение и съвет. Обърках се много!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт