КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 259
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте! Преди 2 години по това време направихме първия си круиз. От тогава само си мечтая за такова пътуване отново, но сега почувствах онзи гъдел, който те човърка да резервираш спонтанно и много се ентусиазирах. 😃
Имам нужда от Вашата помощ. Искаме бягство без деца. Водещото ми е цената.
Имам колебание за няколко маршрута.

https://crusit.bg/kruizi/6-dni-ispania-maroko-frantsia-italia-tc … 02-03-04-05&_gl=1*faitdj*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1gBezt4p4E7SgpSGOYXjuDoMwdMN6dfpwFCJDRKSNCG6n-44dE493caAoevEALw_wcB
 Това е първото, което набелязах. Не знам защо, цените на самолетните билети точно в тези дни са много високи.
Има и само канарски острови за края на януари за около 470-480Е на човек.

Другото ми колебание е
Северна Европа
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-velikobritania-germania-holandia- … antsia-utiz?_gl=1*1xspeb4*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1hGcy6U3xmyDzYihIJbIic6FUlQJNS5LzXe1x8Ls3paK-eqhFlt7EYaAhtqEALw_wcB

И третото е от Истанбул средата на януари

https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=211644&m=19&clb=&rz=2025-01-08&bel=

Моля за мнение и съвет. Обърках се много!
Благодаря!

Билетите са скъпи, защото тогава е априлската ваканция. Ако ще сте без деца - това е най-неподходящия момент според мен. Северния круиз ще е много студено по това време и предполагам ще се усеща и повече движението на кораба, аз бих се насочила към Канарите извън ваканциите.  Симфония е старичък кораб, но пък няма да са толкова много хора него пък и до Истамбул може да се стигне и с кола...

# 436
Много благодаря, Доминика! И аз предположих нещо такова за ваканции, но децата ни са малки и все още нямам идея кога има кога няма.

Намерих още един на много добра цена от Гран Канария от 27.01 с МСЧ Опера. Ако някой е пътувал от това пристанище, моля да се включи със съвет как най-оптимално да стигнем до там. Това, което аз намирам е през Лондон, но с Раян Еър, които летят до там от Станстед. Имам доста натрупан кредит за самолетни билети в профила ми в уиз и ми се искаше да ги ползвам, понеже голяма сума изтича сега ноември.
Те пък летят до Лутън. И от там става голяма хамалогия как да се прехврълим от едното до другото летище.
През Барселона не е опция, защото няма полети в подходящи дни.

# 437
  • София
Много благодаря, Доминика! И аз предположих нещо такова за ваканции, но децата ни са малки и все още нямам идея кога има кога няма.

Намерих още един на много добра цена от Гран Канария от 27.01 с МСЧ Опера. Ако някой е пътувал от това пристанище, моля да се включи със съвет как най-оптимално да стигнем до там. Това, което аз намирам е през Лондон, но с Раян Еър, които летят до там от Станстед. Имам доста натрупан кредит за самолетни билети в профила ми в уиз и ми се искаше да ги ползвам, понеже голяма сума изтича сега ноември.
Те пък летят до Лутън. И от там става голяма хамалогия как да се прехврълим от едното до другото летище.

Виж за полет до Барселона с прекачване с vueling (те имат по 3 полета на ден до там), но за отиването ще се наложи нощувка, защото полетите до Барселона с Уиз за късни. Ако върнеш малко назад в темата ще видиш Анито беше писала те ще летят сега декември до там. Съветвам да видиш и офертите на Аида. Козма сега плава там и е супер кораба. Опера е много стар и може да останете разочаровани.

# 438
Много, много благодаря! Не бях чувала за тази авиолиния, а с нея ще успея да наглася полетите.

Имам няколко въпроса за Аида. Не съм проучвала компанията. Дължат ли се отново бакшиши и ако да колко струва на ден? Или може би са включени в цената?
Как стои въпроса с напитките?
Нещо не се ориентирам на немски, а преводача ми се включва само, когато той си пожелае.

# 439
  • Плевен

Виж за полет до Барселона с прекачване с vueling (те имат по 3 полета на ден до там), но за отиването ще се наложи нощувка, защото полетите до Барселона с Уиз за късни. Ако върнеш малко назад в темата ще видиш Анито беше писала те ще летят сега декември до там. Съветвам да видиш и офертите на Аида. Козма сега плава там и е супер кораба. Опера е много стар и може да останете разочаровани.
Здравейте! Да, ние ще пътуваме, живот и здраве, на 6 декември на отиване и връщане до Гран Канария през Барселона. На отиване имаме една нощувка в Барселона, на връщане - не. До Барселона и обратно сме с УИз, а от там, до Гран Канария и обратно, с Вуелинг. Преди 2 г. пътувахме с тях, много точни, нямаше проблеми и закъснения, дано и сега е така. Аида нямат такси обслужване, корабът е на 2 г., нивото е супер високо, като за германци, всичко е точно, има включени безлимитно бяло и червено вино и бира с храненията, и въобще не може да се сравнява с МСЦ. Аида е номер 1 за нас откакто се къчихме на техен кораб и вече ще ни е четвърто пътуване с тях.

# 440
Момичета, сега прочетох постовете за същия круиз, как не съм ги видяла, а уж четох темата назад.
Значи определено се навих за Аидакосма. Разгледах кораба, харесва ми, харесва ми маршрута, харесва ми цената и това, че е с включени бакшиши и напитки по време на хранене.
Били сме на МСЧ Сийвю и пак беше хубаво, но доста се оскъпяваше круиза с тези неща, които изброих.
Миналия път бяхме по Средиземноморие с каюта с балкон.
Този път ако искам изобщо да ида на круиз ще трябва да направя компромис с каютата и да избера вътрешна такава. Това ме притеснява и то доста.
Обмислям да изчакам още 1-2 седмици и да видя в сайта на Аида дали няма да има някое намаление за черен петък. Въпреки, че то по-евтино от 1098Е за двама за вътрешна едва ли ще има. 😃 Но нещо за ъпгрейд или не знам.
Полетите са добре, устройват ме като цена.
Мисля да взема полетите, пък за круиза малко да изчакам. Иначе го проверих в няколко сайта - една и съща е цената навсякъде.

# 441
water_nymph,

Може да провериш дали през седмицата, която си избрала има училищни ваканции в Германия. Ако има по-добре не рискувай да чакаш намаление, защото може и да се продадат местата.
Ако няма може да отвориш и да почнеш да правиш уж резервация не за гарантирана каюта, а такава, която си избираш ти.
По този начин може да видиш всички налични в момента каюти и да прецениш евентуално дали има риск да свършат.
Миналата година дебнах един круиз на Аида в адриатическо море, и седмицата преди самия круиз падна цената драстично и едни приятели отидоха, но до последно следяхме има ли каюти, а и там тръгването беше от Керкира с кола, и не рискуваха да чакат.
Та с това искам да кажа, че ако ще има намаление на цената, то се случва буквално една седмица преди круиза.
Може да има и други фактори, които да резултатират в повишаване на цената, или пък намаляване по-рано от една седмица, аз описвам само какви бяха моите наблюдения от един конкретен круиз миналата година.

# 442
Аз резервирах. 😃 Нищо, че все още не съм доубедила  съвсем другата половинка.
Обаче никъде нищо не видях и разбрах за плащане и депозит. Получих потвърждение на мейла, само пише с малки букви, че ще получа фактура за сумата и това е.
Тези, които сте запазвали през сайта на Аида бихте ли казали как стои въпроса с плащането?

# 443
  • Русе
Здравейте уважаеми експерти Simple Smile
Моля за вашето мнение за този круиз. Става дума за круиз Норвежки фиорди с Travel Holidays. Корабът е MSC Virtuosa. Има ли някой с впечатления от него?

https://travelholidays.bg/cruise/kruiz-norvezhki-fiordi-22082025 … rtuosa-nova-grupa

# 444
  • Dublin
Моля за вашето мнение за този круиз. Става дума за круиз Норвежки фиорди с Travel Holidays. Корабът е MSC Virtuosa. Има ли някой с впечатления от него?

https://travelholidays.bg/cruise/kruiz-norvezhki-fiordi-22082025 … rtuosa-nova-grupa

https://www.bg-mamma.com/?topic=1604786.msg48095221#msg48095221

# 445
  • Русе

Много благодаря. Ценна информация. Май ще действаме!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1604786.msg48095221#msg48095221

# 446
  • Плевен
Аз резервирах. 😃 Нищо, че все още не съм доубедила  съвсем другата половинка.
Обаче никъде нищо не видях и разбрах за плащане и депозит. Получих потвърждение на мейла, само пише с малки букви, че ще получа фактура за сумата и това е.
Тези, които сте запазвали през сайта на Аида бихте ли казали как стои въпроса с плащането?
Честито за резервацията! За кога и от къде запази?
Понеже ми е скорошно, затова коментирам, правите си профил в Май Аида и там ще видите и предплащането, и после сумата да окончателното плащане. Аз действам с гугъл преводач, и една дума немски не знаем. На кораба всички от персонала говорят английски и даже им е много кеф да си говорят с нас на английски, на фона на всички немско говорящи гости. Даже се сприятелихме с няколко от аниматорите и сервитьорите ни и до сега поддържаме контакт.
 За вътрешната каюта - на нас въобще не ни е проблем. Прибираме се само за преобличане и за спане. Каналът по ТВ постоянно е включен на предната или задната камера на кораба и все едно имаме прозорец, въобще не ни е проблем. Предпочитаме тези 200 Е разлика да ги дадем за глезотийки, отколкото за прозорче, което не се отваря.

# 447
  • Варна
Здравейте!
Да се похваля - резервирхме круиз с АИДА Косма от 7.12 от Гран Канария. Да не би да има и други за този круиз? Ние ще сме с наши приятели и се надявам всичко да е наред. Ще пътуваме през Барселона с Уиз, с нощувка там и после с Вуелинг до Гран Канария. Цената беше повече от добра за 7 дни - 1 183Е за 3 възрастни и дете на 15 /дъщерята е на 17 и се брои за възрастен/ като имаме 150Е борден кредит. Бяхме на Канарски острови преди 2 г. с Аида Нова, а по Средиземноморие с Аида Косма мин година, та повтаряме и кораб, и маршрут, но това точно искахме - да сме горе-долу на топличко, когато тук е студено, но на прилична цена. Пробвах през лятото един кратък круиз с Коста Пасифика, но мисля повече да не се качвам на техен кораб никога.
Това е в общи линии.
Пожелавам на всички вълшебни пътешествия!
Минионче, аз поне никога не съм намирала кой знае колко изгодни оферти на син петък. Пускат някакъв малък борден кредит или малка отстъпка от цената, но не нещо съществено. По-скоро преглеждам регулярно няколко сайта, за компания и маршрут, които ни устройват и все някога излиза промоция.
Честито! И аз го мисля точно този круиз с Аида за априлската ваканция, но само от Лас Палмас тръгва, а полети до там много трудно, само Луфтханза намирам, но цените вече много с вдигнаха, иначе ми излиза 2.100 евро за 2+1 балкон.

Пробвайте през Лутън и оттам Раян до Лас Палмас. Миналата година точно по Нова година купих Варна-Лутън за 19.99лв на човек само с ръчен багаж. Втората отсечка с 6часов стоп ми беше 55паунда. Има малък риск с два лоукоста, но пък от Лутън има много компании, които летят ежедневно

# 448
Здравейте, бих искала да ви попитам началото на декември месец подходящ ли е за круиз Средиземноморие? Попаднах на една много изгодна оферта на Costa Toskana за този период и се чудя дали да резервирам.

# 449
Здравейте, бих искала да ви попитам началото на декември месец подходящ ли е за круиз Средиземноморие? Попаднах на една много изгодна оферта на Costa Toskana за този период и се чудя дали да резервирам.
Никой не може да каже със сигурност. Ако имате късмет с времето може да е много добър. Кораба със сигурност е страхотен. Бяхме зимата  него в Дубай. Ако времето е подходящо може да слизате за малко и да се разхождате, после пак на кораба - пиете по някоя напитка, почивате и може пак да излизате за разходка, за да не ви е много студено. Обаче ако е много ветровито, може и да клати неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт