КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 246
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, бих искала да ви попитам началото на декември месец подходящ ли е за круиз Средиземноморие? Попаднах на една много изгодна оферта на Costa Toskana за този период и се чудя дали да резервирам.
Никой не може да каже със сигурност. Ако имате късмет с времето може да е много добър. Кораба със сигурност е страхотен. Бяхме зимата  него в Дубай. Ако времето е подходящо може да слизате за малко и да се разхождате, после пак на кораба - пиете по някоя напитка, почивате и може пак да излизате за разходка, за да не ви е много студено. Обаче ако е много ветровито, може и да клати неприятно.
Благодаря Ви много за отговора! И ние бяхме с този кораб зимата на Дубай и си изкарахме повече от прекрасно, та затова сега се изкушавам от примамливата оферта, но ме притеснява, ако морето е бурно и вълнението се усеща.

# 451
  • Sofia
Не бих обикаляла зимата Средиземно море, заради студа най- вече.

# 452
  • Враца
Били сме около 1 март в района на Верона и езерата за седмица преди години- беше разкошно. Пролетно и топло, слънчице и ведро небе.
Тази година по същото време в Италия и южна Франция- Лазурния бряг, за много дълъг период беше ужасно! Дъждове, даже порои, ежедневно. Минавахме по магистралите, а полята бяха наводнени- от много валежи, повече вода не може да поемат.
В Барселона и Палермо беше чудесно времето.
Обаче около Савона, Марсилия и Лазурния бряг такова страшно вълнение имаше, и то се падна точно в първите две нощи на кораба, на първия ни круиз... трудно се забравя това нещо. Да, другите не се притесняваха, екипаж, гости- на никой не му правеше впечатление, но за мен беше много стресиращо, особено първите 24часа.
За щастие никой не хвана морска болест, че само това липсваше Wink
Цените са изкусителни за този период от годината, а и ги няма жегите, но си е риск. Но ако не държите пък да се разхождате, може да стоите на кораба в дните на престой, вместо да се мокрите на дъжда. То си е един луксозен хотел на море. Ол инклузив Wink

# 453
  • София
Някой качвал ли се е на круиз от Таранто? Чудя са един за догодина с Коста Фаскиноза за Източно Средиземноморие. До Бари обикновено има полети често и на добри цени, а от там до Таранто, гледам че е час и половина с влак, но все пак се чудя дали е удобен порт. А може и качването да е на втория ден от Катания, но като че ли до там полетите са по-неизгодни.

# 454
Да, септември се качихме от Таранто. Пътува се удобно с влак от Бари. От гарата до порта е 10 минути пеш, вървяхме без проблеми. Минава се през проверка и те качват на безплатен шатъл до кораба.

# 455
Здравейте, бих искала да ви попитам началото на декември месец подходящ ли е за круиз Средиземноморие? Попаднах на една много изгодна оферта на Costa Toskana за този период и се чудя дали да резервирам.
Цената наистина е много добра и ние си го запазихме, не ме притеснява времето. Почти винаги си правим такива предколедни круизи в Средиземно море, на кораба е празнично, забавно, градовете в които слизаме също има духът на Коледа. Ще бъдем там от 7 декември с тръгване от Савона.

# 456
Domino, останала съм с впечатление, че често пътуваш с Коста. Интересува ме какво е положението при тях с безплатния ъпгрейд на кабини?
По-скоро да или по-скоро не?
Ние направихме промяна в плана и май ще си резервирам първоначалния избран с Коста Смералда репозишън от Тенерифе до Генуа от 01.04. Ще направим няколко дена преди това на острова.  Намерих изгодни билети на отиване през Малага, за връщането ще изчакам малко.
Мисля да запазя най-евтиния вариант гарантирана каюта и да се надявам на ъпгрейд. Ако не винаги имам опция да направя смяна преди това или на кораба.

# 457
Здравейте,  някой ходил ли е на круиз Гръцки острови - 3 нощувки на кораб  Celestyal Discovery с автобус от София- Атина-София ?  Знам ,че ще е изморително, но това са ми финансовите възможности.  Синът ми прави 30 години и искам да му подаря нещо такова. Естествено и за снаха ми ще взема същият Simple Smile
 Въпросите ми са :
Какво успяхте да видите за 5 часа слизайки на островите ? Реално слизането колко време отнема?
Коя екскурзия си струва и кои сама да направя? Струва ли си да се плаща пакет за алкохол / пие само бира/  
Има ли забавления на кораба?
Каюта без прозорец  подтискаща ли е или да взема с прозорец?
Бюджета ми е около 2000 лв за двамата. Датите са около Великден. този круиз се предлага от 1100 лв на човек с включен транспорт от София. 
Моля който е пътувал с няколко думи да сподели струва ли си  или ще ги облъскам от път само
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 11:46 от inkdg

# 458
Здравейте,  някой ходил ли е на круиз Гръцки острови - 3 нощувки на кораб  Celestyal Discovery с автобус от София- Атина-София ?  Знам ,че ще е изморително, но това са ми финансовите въжможности.  Синът ми прави 30 години и искам да му подаря нещо такова.
 Въпросите ми са :
Какво успяхте да видите за 5 часа слизайки на островите ? Реално слизането колко време отнема?
Коя екскурзия си струва и кои сама да направя? Струва ли си да се плаща пакет за алкохол / пие само бира/ 
Каюта без прозорец  подтискаща ли е или да взема с прозорец?
Моля който е пътувал с няколко думи да сподели.
Благодаря предварително! 

За кой период това? Билетите за Атина с Aegean са 40-80 Евро ? Не му го причинявай на детето.. не знам какво точно ще спестиш с автобуса..
За сам ли го планираш да ходи? Странно изглежда Simple Smile

# 459
За кой период това? Билетите за Атина с Aegean са 40-80 Евро ? Не му го причинявай на детето.. не знам какво точно ще спестиш с автобуса..
За сам ли го планираш да ходи? Странно изглежда Simple Smile
[/quote]
Поправих се, със снаха ми . В  момента се предлага 1100 лв на човек по Великден
Иначе самолетни билети за тези дати са п о 110 евро в посока на човек

# 460
  • София
Здравейте,  някой ходил ли е на круиз Гръцки острови - 3 нощувки на кораб  Celestyal Discovery с автобус от София- Атина-София ?  Знам ,че ще е изморително, но това са ми финансовите възможности.  Синът ми прави 30 години и искам да му подаря нещо такова. Естествено и за снаха ми ще взема същият Simple Smile
 Въпросите ми са :
Бюджета ми е около 2000 лв за двамата. Датите са около Великден. този круиз се предлага от 1100 лв на човек с включен транспорт от София. 
Моля който е пътувал с няколко думи да сподели струва ли си  или ще ги облъскам от път само
Благодаря предварително!
Не си давайте парите в никакъв случай - това е почти по 600 евро на човек за само 3 дни и то със Селестиал! На тази цена има 7-дневни круизи през пролетта с по-добри компании!

# 461
Domino, останала съм с впечатление, че често пътуваш с Коста. Интересува ме какво е положението при тях с безплатния ъпгрейд на кабини?
По-скоро да или по-скоро не?
Ние направихме промяна в плана и май ще си резервирам първоначалния избран с Коста Смералда репозишън от Тенерифе до Генуа от 01.04. Ще направим няколко дена преди това на острова.  Намерих изгодни билети на отиване през Малага, за връщането ще изчакам малко.
Мисля да запазя най-евтиния вариант гарантирана каюта и да се надявам на ъпгрейд. Ако не винаги имам опция да направя смяна преди това или на кораба.
Да, така е пътувам само с Коста. Смералда е много добър избор и маршрута е чудесен пък цената повече от добра. Относно гарантираните каюти-получавало ми се е, но не винаги. Последните два пъти ме натикаха във вътрешна.

# 462
Е то пък точно по великденските празници нормално ще е топ цената .. и за круиза, и за билетите.

# 463
Благодаря, Домино!
Цената наистина не е никак зле. Около или малко под 2000лв. ми излиза всичко за двама заедно с полетите и нощувките преди круиза, които са общо 3.
Хубав кораб, чудесен маршрут. Какво повече мога да искам.

# 464
  • София
 Въпросите ми са :
Благодаря предварително!
Много неприятна круизна компания! Не бих ви я препоръчала!

Общи условия

Активация на акаунт