КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 262
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Понеже не мога да реша маршрута за първия ни круиз - кога е най-добрият период като атмосферни условия за Карибския басейн? Ние сме гъвкави с отпуските, понеже нямаме деца под 18.
...
Обсъжда се 100 евро на ден като добра цена - това без екстри, на човек или на каюта?
...
Били сме на Карибите в края на февруари, началото и края на април. Моето впечатление е, че през февруари беше по-ветровито, но си е пак топло. Гледайте цените на круиза и цени на полети - така ще формирате по-реалистично бюджет. Не сме пътували на Върджин, но и не бих се качила при тия цени - по-високи дори от Селебрити.
100 евро на ден на човек без екстри и то на среден към премиум клас компания - не на MSC, Costa, Celestial и подобни. Ако ви е за догодина, след 2 дни Търкиш имат промоция - вижте полетите до Маями.

# 406
  • на село
yav4e_mrav4e, благодаря за включването! За полетите - ние имаме евтин вариант директни полети до Маями, защото летим от Норвегия. Затова много сериозно обмисляме и този район, но просто не искам да нацеля някой ураганен сезон.

# 407
Подскажете моля, кога е синия петък и кои компании пускат наистина добри оферти?  Накъде сте се ориентирали за догодина? До сега имаме само един круиз, но много много ни хареса и ще дебнем офертите за догодина.

Леко плаване!

# 408
  • Плевен
Здравейте!
Да се похваля - резервирхме круиз с АИДА Косма от 7.12 от Гран Канария. Да не би да има и други за този круиз? Ние ще сме с наши приятели и се надявам всичко да е наред. Ще пътуваме през Барселона с Уиз, с нощувка там и после с Вуелинг до Гран Канария. Цената беше повече от добра за 7 дни - 1 183Е за 3 възрастни и дете на 15 /дъщерята е на 17 и се брои за възрастен/ като имаме 150Е борден кредит. Бяхме на Канарски острови преди 2 г. с Аида Нова, а по Средиземноморие с Аида Косма мин година, та повтаряме и кораб, и маршрут, но това точно искахме - да сме горе-долу на топличко, когато тук е студено, но на прилична цена. Пробвах през лятото един кратък круиз с Коста Пасифика, но мисля повече да не се качвам на техен кораб никога.
Това е в общи линии.
Пожелавам на всички вълшебни пътешествия!
Минионче, аз поне никога не съм намирала кой знае колко изгодни оферти на син петък. Пускат някакъв малък борден кредит или малка отстъпка от цената, но не нещо съществено. По-скоро преглеждам регулярно няколко сайта, за компания и маршрут, които ни устройват и все някога излиза промоция.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 18:43 от anyto

# 409
Здравейте!
Да се похваля - резервирхме круиз с АИДА Косма от 7.12 от Гран Канария. Да не би да има и други за този круиз? Ние ще сме с наши приятели и се надявам всичко да е наред. Ще пътуваме през Барселона с Уиз, с нощувка там и после с Вуелинг до Гран Канария. Цената беше повече от добра за 7 дни - 1 183Е за 3 възрастни и дете на 15 /дъщерята е на 17 и се брои за възрастен/ като имаме 150Е борден кредит. Бяхме на Канарски острови преди 2 г. с Аида Нова, а по Средиземноморие с Аида Косма мин година, та повтаряме и кораб, и маршрут, но това точно искахме - да сме горе-долу на топличко, когато тук е студено, но на прилична цена. Пробвах през лятото един кратък круиз с Коста Пасифика, но мисля повече да не се качвам на техен кораб никога.
Това е в общи линии.
Пожелавам на всички вълшебни пътешествия!
Минионче, аз поне никога не съм намирала кой знае колко изгодни оферти на син петък. Пускат някакъв малък борден кредит или малка отстъпка от цената, но не нещо съществено. По-скоро преглеждам регулярно няколко сайта, за компания и маршрут, които ни устройват и все някога излиза промоция.
Честито! И аз го мисля точно този круиз с Аида за априлската ваканция, но само от Лас Палмас тръгва, а полети до там много трудно, само Луфтханза намирам, но цените вече много с вдигнаха, иначе ми излиза 2.100 евро за 2+1 балкон.

# 410
  • Плевен
Ами има доста. Аз предпочетох да е от Лас Палмас, защото е от събота до събота и ще е по-лесно за отуските и отсъствията от училище на децата. Иначе имаше и от Тенерифе, но е през седмицата и повече се разтегля времето. Полетите ни са с Уизи Вуелинг, преди 2 години пак така пътувахме, но през Аликанте, нямахме никакъв проблем и се надявам и сега да е така. Билетите бяха на много добра цена също по 25-30Е на човек. На връщане са малко неудобни часовете, кацаме по график в 3 през нощта, вероятно ще има и закъснение, но няма как всичко пък да е и евтино, и удобно. Имаше полети от Гран Канария по 15-17 Е до Малага, до Аликанте, до Мадрид, но пък после нямаше удобна връзка.

# 411
Ами има доста. Аз предпочетох да е от Лас Палмас, защото е от събота до събота и ще е по-лесно за отуските и отсъствията от училище на децата. Иначе имаше и от Тенерифе, но е през седмицата и повече се разтегля времето. Полетите ни са с Уизи Вуелинг, преди 2 години пак така пътувахме, но през Аликанте, нямахме никакъв проблем и се надявам и сега да е така. Билетите бяха на много добра цена също по 25-30Е на човек. На връщане са малко неудобни часовете, кацаме по график в 3 през нощта, вероятно ще има и закъснение, но няма как всичко пък да е и евтино, и удобно. Имаше полети от Гран Канария по 15-17 Е до Малага, до Аликанте, до Мадрид, но пък после нямаше удобна връзка.
А от кой сайт го резервирахте?

# 412
  • Плевен
От Сийскенер, но сега гледам, че доста странно изглежда сайта. И в другите немски сайтове го имаше, а също и на сайта на Аида. На една и съща цена беше навсякъде.

# 413
  • София
Здравейте, не съм пътувала досега на круиз. Разглеждам оферти за Средиземноморието за април 2025. Каква е по правилната стратегия - да резервирам круиз и после да търся изгодни самолетни билети или като попадна на билети да резервирам и двете едновременно. Покачва ли се цената на круиза с прибрижаването на датата или не? Четох някъде назад, че е най-изгодно да се резервира в периода януари-март, така ли е?

# 414
  • Sofia
Не знам дали ми е правилна стратегията, но винаги купувам първо билети, техните цени са по- динамични от тези на круизи и хотели.

# 415
  • Враца
В сайта на MSC как се виждат цените на круизите?
Направих избор кои круизи да гледам, излизат ми като маршрути и дати, но няма бутон за избор на определен круиз и "слагане в кошницата", нито има опция за персонализиране според броя пътници и т.н. Нещо не е наред при мен само, или сайтът има някаква уловка, която не зная? Нямам профил още.

# 416
  • гр. София
Явно гледате в msccruises.com. Това е международен сайт, информативен. Не се резервира през него. Препраща към сайтовете на определени държави, които предлагат круизи за техните граждани. В България на MSC круизите се предлагат само през агенции. Но по принцип можете да резервирате и през американския, немския и тн сайт на компанията, но трябва да отбележите, че сте жител на съответната държава.

# 417
  • Враца
Явно гледате в msccruises.com. Това е международен сайт, информативен. Не се резервира през него. Препраща към сайтовете на определени държави, които предлагат круизи за техните граждани. В България на MSC круизите се предлагат само през агенции. Но по принцип можете да резервирате и през американския, немския и тн сайт на компанията, но трябва да отбележите, че сте жител на съответната държава.
Ако не съм жител, може ли да се излъже системата, или няма такава опция?
Кои са тези сайтове по държави, само  .com ми излиза

# 418
Здравейте,
Предстои ни круиз от Истанбул .Може ли да ме насочите за паркинг близо до пристанището?Ако е възможно с локация и с резервация.

# 419
  • гр. София
Ако не съм жител, може ли да се излъже системата, или няма такава опция?
Кои са тези сайтове по държави, само  .com ми излиза
https://www.msccruisesusa.com/ - американския
https://www.msccroisieres.fr/ - френски
https://www.msccruises.ie/ - ирландски
https://www.msccruises.de/ - немски
и тн.
Най-отдолу във всеки сайт има опция Change country със съответния език. Ако изберете България ви прехвърля към основния сайт, откъдето не могат да се правят резервации.
Колкото до другия ви въпрос - ние сме резервирали през американския, както и някои други от пишещите тук.

Общи условия

Активация на акаунт