КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 106
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

Моля за инфо относно пътуване със Celestyal Cruises и по-специално кораб Кораб: CELESTYAL Discovery , как е, четох, че са обновени...
Също и препоръка дали си струва да се избира All inclusive-a с напитките, в "обикновената оферта" ще трябва да си закупуваме допълнително вода, така ли?
И последно - тъй като планирам да сме с родителите ми, трябва ли да упоменавам някъде, че искам стаите ни да са една до друга /и къде?

# 661
Здравейте, букнах круиз с www.e-hoi.de AIDA на тарифа Аида Варио. Резервацията не изискваше капаро. Сега наближава датата на плащане, но ние вече сме избрали друг круиз и отказвам първата резервация. От e-hoi ми написаха, че дължа неустойка в размер на 405 евро (цялата цена на круиза беше 1000 евро) Имат ли право да искат неустойка при положение, че аз не съм плащала никакво капаро и какво следва сега?

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 11:29 от think.twice

# 662
Имат,
Тук в темата се обсъждаше преди време подобен казус с директна резервация към Аида.
Направена дори неплатена резервация се счита за обвързваща и подлежи на съответните им канселационни неустойки.
Аз на ваше място бих ги помолила да разкажат какви са опциите за промяна на дата, хора и т.н. и евнетуално да прецените дали не ви е по-изгодно така.

# 663
Здравейте! В момента наблюдавам няколко конкретни круизни маршрута, като се чудя между следните кораби и компании - MSC Grandiosa, MSC World Europa и Royal Carribean Allure of the Seas.  Маршрутите са сходни, затова по-скоро към момента се чудя кой е по-добър като екстри, забавление, храна и тн. Изгледах доста видеа и ревюта и мисля, че станах дори по-объркана от преди това. Grinning

Ще се радвам, ако някой пътешественик удари едно рамо с личен опит.

Също така, някой запознат ли е дали може да се използва застраховка "Отмяна при пътуване" при евентуално забременяване? Четох общите условия на повечето застрахователи и не бях убедена дали това ще се покрие като риск. Някои споменават, че ако е установено след сключване на застраховката ще се счита за покрит риск, но винаги е полезен и ако някой има опит с това.

Благодаря предварително!

# 664
Здравейте. След първия ни круиз е ред за нов. Набелязан е Испания, Италия и Франция. Спирките са в Барселона, Генуа, Неапол, Каляри. Моля за съвет и идеи как да се организираме сами да разгледаме възможно повече, защото с организираните екскурзии нищи не виждаш и усещаш от атмосферата. Времето е ограничено и ще се радвам да се включат хора, които са били по тези дестинации и ми помогнат, предвид и езиковата бариера в известна степен. Аз набелязах забележителности в градовете, но всяка помощ от тук е безценна.

# 665
  • Sofia
За Генуа - пристанището е в града. Аквариумът е на десет минути, а след него започва центъра, всичко е на пешеходно разстояние. Набелязвате си забележителности и обикаляте.
За Барселона - има шатъл от терминала почти до колоната на Колумб в началото на Рамбла. Може да вземете метро до Саграда Фамилия, а после да се върнете пеша през стария град и Рамбла. Препоръчвам да си вземете някой от пътеводителите на National Geographic, има маршрути и за един ден и да си изберете кое ще ви е интересно. Не съм сигурна дали за Барселона има от малките книжки “Пеша из ….”
Намерих го: https://images.app.goo.gl/eo5kndPEijVaVkkF9

# 666
Здравейте отново,
Решихме се с мъжа ми и бебето (ще бъде на годинка и половина) ,да направим криуз септември края,началото на октомври.
Писах на една моя позната агентка ,но тя ми предложи само две опции за мсц грандиоза и друг на мсц. Четох за тоя кораб, лошите коментари са повече...четох и за роял карибиан алюр,,,ами всичко там е положително въпреки,че е доста по-стар.
Познавате ли агент ,който да не предлага само мсц компанията? Какво ви е мнението за Грандиоза?
Не мога да организирам сама,искам някой друг да уреди всичко. Ще пътуваме ние тримата и още едно семейство с две деца (18 и 15) .В мсц 15 годишното също го водят възрастен.

# 667
Първо си изберете маршрут. После си харесайте кораб според вашите предпочитания, който плава по този маршрут. На вас като за първи път все ще ви хареса, но щом в другото семейство има тийнове е хубаво да има забавления и за тях. Има кораби с аквапаркове и сууупер много забавления.
Съобразете маршрута да е с удобни пристанища като начална и крайна точка за вас. Ако сами ще си организирате транспорта до и от там.

# 668
  • София
...
Познавате ли агент ,който да не предлага само мсц компанията? Какво ви е мнението за Грандиоза?
Не мога да организирам сама,искам някой друг да уреди всичко. Ще пътуваме ние тримата и още едно семейство с две деца (18 и 15) .В мсц 15 годишното също го водят възрастен.
Може сами да резервирате круиза и самолетните билети, нощувките и после ви остава само да се качите и да се забавлявате! Бих Ви помогнала - не е трудно!
Иначе, ако държите агенция да Ви обслужи - препоръчвам Премиер Турс - ползвала съм ги, затова ги препоръчвам.
Правилно сте се насочили към Роял Карибиан.

# 669
Някой може ли да сподели мнение между MSC World Europa и Royal Carribean Allure of the Seas.

Пътували сме с Carnival на Карибите и за първи път ще сме на круиз в Европа. И двата маршрута са хубави, така че по-скоро се чудя между корабите кой е по-добър.

# 670
  • София
Някой може ли да сподели мнение между MSC World Europa и Royal Carribean Allure of the Seas.
Не съм била на точно тези кораби, но съм пътувала и с двете компании - категорично Алюр!
Щом сте била на Карнивал, знайте, че бутаницата на MSC е същата, ако не по-голяма!

# 671
Здравейте Simple Smile Гледам 15 дневни круизи на Аида Блу  за 2-м възрастни и 1 дете на 5г със следния маршрут и цени, струват ми се скъпички. Дали някой е открил нещо подобно на по- добра цена.
https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=205110&m=10&clb=0& … z=2025-05-31&bel=

# 672
  • Пловдив
Здравейте. След първия ни круиз е ред за нов. Набелязан е Испания, Италия и Франция. Спирките са в Барселона, Генуа, Неапол, Каляри.
Не пишете дали вече сте били в някой от градовете.
Само за Барселона ще ви трябва билет за шатъл - на место при шофьора, може и предварително онлайн двупосочен.
Там където ще слезете, на пешеходно разстояние ви е Готическия квартал, парк Цитадела, Ла Рамбла. Има различни карти за транспорт, ако искате да отидете до Саграда, парк Гюел, Сан Пау.
Геноа - има музейна карта 24 часа за почти всички музеи, дворци в Геноа и околността /без аквариума/ за 16 евро с включен транспорт.
Неапол - корабът ще акостира на 300 метра от метро. Зависи какво искате да правите. Вижте artecard - включва голяма част от забележителностите в Неапол/ околностите, в зависимост от вида карта. Ако ще включвате повече или по-скъпи обекти, си струва. Варианти са Казерта/ аз не бих/; Помпей; в самия Неапол- има мнооого за гледане. Ако искате археологическия музей и още нещо, пак си струва картата. Може Капри. За амалфийското крайбрежие няма да имате време без тур.
Каляри- вероятно ще имате безплатно бусче за има-няма 500 метра и сте в града. Разходка в стария град, има панорамни площадки, катедрала, един музей и една ботаническа градина, която може спокойно да пропуснете. За извън Каляри ви трябва тур, а и няма нещо наблизо, което да е уауу.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 22:58 от avia

# 673
Здравейте Simple Smile Гледам 15 дневни круизи на Аида Блу  за 2-м възрастни и 1 дете на 5г със следния маршрут и цени, струват ми се скъпички. Дали някой е открил нещо подобно на по- добра цена.

Сега погледнах 15 дневни в този сайт има на много добри цени, ако не държите специално за Аида.
Например този за цени от 874 Е /за възр. (2+1) - вътр. каюта/
https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=207256&m=1 … 25-05-09&bel=
или този за цени от 1249 Е /за възр. (2+1) - вътр. каюта/
https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=207278&m=1 … 25-05-19&bel=
Това е крайна цена. Вмомента има самолетни билети на добри цени.

# 674
И аз имам питане конкретно за Барселона.
Ако си извикаме такси, ще го пуснат ли да дойде да ни вземе от някъде близо до кораба, или до Международния Търговски Център само въпросния шатъл се движи, а таксито съответно трябва да го извикаме от там?
И като казвате шатъл - за корабния шатъл ли става дума, или за локален от пристанището?

Общи условия

Активация на акаунт