КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 085
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
На 01.04 ще се качваме на Коста Смералда от Тенерифе. За първи път сме запазили гарантирана кабина, все още нямаме разпределена. Бихте ли споделили кога горе долу разпределят кабините?

# 706
На 01.04 ще се качваме на Коста Смералда от Тенерифе. За първи път сме запазили гарантирана кабина, все още нямаме разпределена. Бихте ли споделили кога горе долу разпределят кабините?
Около две седмици преди круиза. Обикновено когато стане време за чекиране виждате и разпределената кабина.

# 707
Някой за априлската ваканция за Аида Косма?

# 708
Благодаря! На 02.03 отваря чекирането. То е доста повече от 2 седмици, но се надявам тогава вече да има яснота.

# 709
  • here and now
Здравейте, ще пътуваме със Селестиал в Персийския залив. Тръгваме от пристанището в Марината на Дубай. Дали някой е наясно, след като чекирането ни е от 17ч. дали бихме могли да си оставим багажа някъде сутринта, да се разходим и да отидем в уречения за чекиране час?
Може да отидетет до Дубай мол и да си оставите багажа там(плаща се). Ако имате билети за Бурж Халифа, там пък може безплатно да си оставите багажа. Молът е огоромен и има много за разглеждане, няма да усетите как ще мине времето там. А може и другаде да се разходите, ако искате. Друг вариант е да си наемете кола с шофьор за няколко часа да ви развозва насам натам, а като слизате багажа да ви е в колата. Мога да ви дам контакт, ако се спрете на този вариант.

# 710

Ние се качваме на 29-ти март на Косма, с две тийнейджърки сме:)

# 711
Има ли някой който ще пътува юни месец от Чивитавекия Марсилия  Барселона  Неапол с costa smeralda

# 712

Ние се качваме на 29-ти март на Косма, с две тийнейджърки сме:)

Писах ви на лични

# 713
  • Враца
Преди време питах за МSC Lirica и никой не ми каза за кораба.
Аз споделям мнение- корабът беше малък и доста поизносен, каютите бяха изключително миниатюрни.
Но като изключим това, всъщност круизът много ми хареса!
Това, че корабът е малък, всъщност беше предимство, защото лесно се стигаше до всеки ресторант или клуб. На асансьорите нямаше много чакане, но и да се качиш 3-4 етажа не е драма.
Имаше по-малко гости, така че при слизане и качване не се чакаше изобщо, само на едната дестинация чакахме 10-ина минутки.
Имаше повече свобода- например имаше няколко ресторанта, които работеха постоянно. Единията правеше пици, а другият- бургери, рапове и картофки.
Можеше да се храниш вечер на обикновения ресторант-бюфет, а не на този с меню (ние така предпочетохме след втората вечер, защото вечер искахме да ядем повече салати, а на менюто нямаше такъв избор).
Персоналът беше много по-любезен и адекватен, отколкото на Коста Смералда.
Маршрутът си беше добър, ние си го избрахме този круиз заради маршрута, така че там нямам забележки.
Още един плюс- на някои от местата имаше безплатен шатъл на MSC, докато на Коста нямаше. Например в Чивитавекия имаше шатъл, който спираше на двата противоположни края на града (редуваха се два автобуса), единият от тях ходеше до ЖП гарата, което е голямо удобство, ако искаш да ходиш с влак до някъде, например до Рим. И не се чакаше изобщо за тези бусове, буквално през 10 минути идваше следващия. И в Каляри имаше такъв  шатъл, но той беше за 300 метра буквално. Но пък е по-добре е от нищо, да не ходиш пеша из доковете.
Ако нещо друго се сетите ме питайте. Като цяло съм доволна и такова е усещането и на другите от семейството.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 16:53 от Трън в Очите

# 714
Безплатните шатъли не са ли организирани от пристанището?
Преди година в Ливорно имаше безплатен  до изхода на пристанището, а този от MSC беше до центъра и се плащаше.
В частност ме интересува този Чивитавекия как е обозначен,  че скоро ще бъдем там и да знам за какъв автобус да гледам.

# 715
  • Враца
На автобусите пишеше MSC Shuttle, и след това пишеше посоката- дали да е до гарата, или до другото място- някаква порта нещо беше- на противоположната посока на гарата. И двата шатъла са на удобни места за лежерно разглеждане на градчето. Ние сме били вече там веднъж, това беше втори път и се ориентирахме лесно, като на познато място.
Всеки ден в каютата се получава вестниче с програмата за следващия ден.
Когато има платени шатъли до някой от градовете, във вестничето има реклама и цена.
Когато има безплатен шатъл- не пише нищо Wink
По това много лесно можете да се ориентирате.
За пример- имаше шатъл във Валенсия, може беше около 13-15 евро на човек, не помня дали на посока, или двупосочно. Също и в Марсилия имаше платен шатъл. Но и на двете пристанища имаше  и удобен градски транспорт, така че нямахме особена нужда от платен шатъл.

# 716
  • Горна Оряховица
Преди година в Ливорно имаше безплатен  до изхода на пристанището, а този от MSC беше до центъра и се плащаше.
В частност ме интересува този Чивитавекия как е обозначен,  че скоро ще бъдем там и да знам за какъв автобус да гледам.

https://civitavecchia.portmobility.it/en/shuttles
Безплатния те кара до паметник  Largo della Pace, който е на 1.5км от гарата.
Ние ще вземем този на 6 евро, който отива директно на гарата. Времето иначе няма да стигне, ако ще ходите до Рим.

# 717
  • Враца

https://civitavecchia.portmobility.it/en/shuttles
Безплатния те кара до паметник  Largo della Pace, който е на 1.5км от гарата.
Ние ще вземем този на 6 евро, който отива директно на гарата. Времето иначе няма да стигне, ако ще ходите до Рим.
Джейни, имаше БЕЗПЛАТЕН на MSC и до жп гарата!!!
Два са, единият е до лагото на мира, а следващият кара до гарата и после отново се редуват.
Впрочем, на връщане се разходихме пеша из целия терминал- около километър, и изобщо не видях платените автобуси, които имаше миналата година. Може и да са ги спрели.

# 718
  • гр. София
Автобусите не са на MSC, а на табелата пише, че извозват туристи на MSC. Защото там спират и други компании, а и за да не се бъркат. На пристанището на Барселона е подобно - плаща се на кораба за шатъл, но има по спомен и безплатен от самото пристанище. Там съм слизала и с NCL и е същото.

# 719
Автобусите не са на MSC, а на табелата пише, че извозват туристи на MSC. Защото там спират и други компании, а и за да не се бъркат. На пристанището на Барселона е подобно - плаща се на кораба за шатъл, но има по спомен и безплатен от самото пристанище. Там съм слизала и с NCL и е същото.
На Барселона няма безплатен шатъл. Този на пристанището е по-ефтин от този на MSC и спира на същото място близо до статуата на Колумб.

Общи условия

Активация на акаунт