КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 091
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
.... Някаква идея с прекачване от друго летище?
Вижте с Луфтханза през Мюнхен, или Франкфурт - има в цената на билета включен куфар 8 кг. и чанта (доста голяма).

# 691
  • на село
Луфтханза дава добри цени напоследък и ние се възползвахме.

# 692
Здравейте! Имаме резервиран круиз  01.03-08.03.2025 г. Доха-Бахрейн--Дубай-Сир Бани Яс-Абу Даби-Доха с Celestyal. Моля, който е пътувал да ме ориентира кои екскурзии си заслужават или как самоорганизират разходките?

# 693
Здравейте! Имаме резервиран круиз  01.03-08.03.2025 г. Доха-Бахрейн--Дубай-Сир Бани Яс-Абу Даби-Доха с Celestyal. Моля, който е пътувал да ме ориентира кои екскурзии си заслужават или как самоорганизират разходките?

Ние сме били на подобен круиз, били сме на всички от изброените пристанища и всичко, което искаме да посетим сме си го организирали сами.
В Доха ползвахме Метро и таксита. Тази година ходихме да видим Джамията и един музей, в който има един етаж посветен на Формула 1, има и симулатори, казва се 321 музеят. На другия етаж има различни игри подходящи и за деца, и за възрастни. Предишният път като бяхме в Доха ходихме в Катара Вилидж, обиколихме остров The Pearl, разходихме се и по Waqif Souk.
В Бахрейн ползвахме такси, ходихме и там до Джамията и до някакъв Мол, ама не си спомням името му. На Сир бани Яс лежахме на плажа.

# 694
  • Варна
Какво става с цените на самолетните билети за това лято? Тъкмо си намериш интересен и евтин круиз и започваш да си планираш и бам-плановете рухват като отвориш сайта на Уиз или Раян. Конкретно за Хамбург не успявам за септември да намеря евтини полети от София или Варна. Някаква идея с прекачване от друго летище?
Здравей, пробвай през сърбите от Варна...летят много рано сутрин до Белград и обикновено престой час, два и продължаваш, но това ако купуваш сега. По-късно се качват. От друга страна може да изчакаш и някъде юли месец и да провериш Уиз...поне на връщане мисля че ще ти е ок.
За началото на септември винаги купувам по-рано през Сърбите, а връщането с Уиз...пътувам винаги в началото на септември и това съм открила за Германия. А може да погледнеш и Хановер, сигурно тръгването е  от Кил. За Хановер погледни чартърите...излизаха по около 100-120е в посока с включен голям куфар.

# 695
  • Пловдив
Или през Берлин? За два часа сте в Хамбург с влак или с Фликсбус. С малко дебнене и късмет, може и под 50 в посока да се намерят за нискотарифните.

# 696
Здравейте, имам оферта за круиз:
Barcelona (Departure) - Savona  - Marseilles  - Ajaccio -Naples - Palma- Barcelona (Arrival), 8 дни, двама възрастни и две деца, на база All incl. за 4000 лева. Кораб: Costa Fascinosa
Не съм наясно с този тип пътувания, тепърва започвам да чета темата, но ще се радвам ако някой е пътувал с тази компания и конкретно с този кораб и изкаже впечатления. Пътуването е в края на ноември. Цената ок ли е, или е стандартна за този регион? Питам, за да знам дали да бързам с резервацията или да продължа да търся.

# 697
Barcelona (Departure) - Savona  - Marseilles  - Ajaccio -Naples - Palma- Barcelona (Arrival), 8 дни, двама възрастни и две деца, на база All incl. за 4000 лева. Кораб: Costa Fascinosa
Не съм наясно с този тип пътувания, тепърва започвам да чета темата, но ще се радвам ако някой е пътувал с тази компания и конкретно с този кораб и изкаже впечатления. Пътуването е в края на ноември. Цената ок ли е, или е стандартна за този регион? Питам, за да знам дали да бързам с резервацията или да продължа да търся.

За каква каюта е? За този период нормална цена е около 500 евро/ възрастен

# 698

Ако се върнеш назад в темата можеш да прочетеш какво съм писала за Коста Фашиноза. Аз за този маршрут и този кораб толкова пари не бих дала.

# 699
  • Варна
Здравейте,
Резервирахме круиз със следния маршрут - Пирея - Котор - Сплит - Венеция - Катаколон - Пирея. Смятаме да си заявим екскурзията само до Котор. При слизане на другите пристанища има ли как да се придвижим до градовете, за да си направим самостоятелна обиколка? Извинявам се, ако въпроса е тъп, но ми е за първи път.

# 700

Ако се върнеш назад в темата можеш да прочетеш какво съм писала за Коста Фашиноза. Аз за този маршрут и този кораб толкова пари не бих дала.

Това беше причината да пусна бързо запитване. Благодаря за споделеното мение. Връщам се назад, за да чета.

# 701
Или през Берлин? За два часа сте в Хамбург с влак или с Фликсбус. С малко дебнене и късмет, може и под 50 в посока да се намерят за нискотарифните.
Трудна задача, докато дебнеш ниска цена за самолетни билети цената на круиза пък скача или обратното. Въобще за това лято съм се отчаял от сега-круизите определено са по-скъпи. Самолетните билети също. И ще дам пример- миналата година пътувахме Гръцки острови с тръгвания от Атина или Истанбул за което не ни трябваха самолетни билети и цената на круиза беше 700 евро най-скъпата, за това лято цените са над 1000евро! Фиордите по същият начин-преди две години се намираха до 700-800 евро сега за това лято са над 900 евро. Забележете и Дубай на какви цени плават в момента! Преди две години ги намирахме за по 350 евро, сега под 500 евро няма. Пък и не виждам много да споделяте тук добри цени за активен сезон, това което пишете са все високи цени или ще ми кажете, че е много рано още за резервации за лятото? Не е! Просто ако излезе нещо ще е в последната минута и няма да има изгодни самолетни билети. Но каквото-толкова, аз съм си поплавал доста в последните 10 години мога и да си остана в България да ходя на море и планина.

# 702
Трудна задача, докато дебнеш ниска цена за самолетни билети цената на круиза пък скача или обратното. Въобще за това лято съм се отчаял от сега-круизите определено са по-скъпи. Самолетните билети също. И ще дам пример- миналата година пътувахме Гръцки острови с тръгвания от Атина или Истанбул за което не ни трябваха самолетни билети и цената на круиза беше 700 евро най-скъпата, за това лято цените са над 1000евро! Фиордите по същият начин-преди две години се намираха до 700-800 евро сега за това лято са над 900 евро. Забележете и Дубай на какви цени плават в момента! Преди две години ги намирахме за по 350 евро, сега под 500 евро няма. Пък и не виждам много да споделяте тук добри цени за активен сезон, това което пишете са все високи цени или ще ми кажете, че е много рано още за резервации за лятото? Не е! Просто ако излезе нещо ще е в последната минута и няма да има изгодни самолетни билети. Но каквото-толкова, аз съм си поплавал доста в последните 10 години мога и да си остана в България да ходя на море и планина.
[/quote]

Да, така е. Цените скачат доста.
Миналия януари бяхме в Дубай за 360 Е на Коста Тоскана, този януари за 550 Е на Коста Смералда, който е същия.
Пролетта на 2023 бяхме средиземноморието за 560 Е, сега сме юни за 800 Е. Хем резервирахме миналата седмица, като в момента до 03.03 тече някаква промоция. Поне в момента има самолетни билети до Рим по 50 Е.
Всичко става по-скъпо.
Но и тук цените на хотелите много скочиха. А да не говорим за цените в ресторантите вечер... И като си само със закуска, доплащането за храна, напитки и кафета излиза повече от хотела.

# 703
  • в света на илюзиите
Здравейте, ще пътуваме със Селестиал в Персийския залив. Тръгваме от пристанището в Марината на Дубай. Дали някой е наясно, след като чекирането ни е от 17ч. дали бихме могли да си оставим багажа някъде сутринта, да се разходим и да отидем в уречения за чекиране час?

# 704
Истината е, че корабите са пълни и хората си плават. Но да не забравяме все пак, че за италианците например не им е скъпо да платят 700 евро за круиз. Още повече ако си го правят за разходка в Средиземноморието, нямат оскъпяване като самолетни билети защото си го хващат от тяхно италианско пристанище. При нас оскъпяването идва и от самолетните билети. На Уиз ер освен самите билети са поскъпнали и допълнителните услуги като багаж и места. Някой маршрути ги извадиха от разписанията си. Ето сега виждам, че Копенхаген го няма за това лято, а от там тръгват круизи за Фиордите, преди имаше и полети до Билунд.

Общи условия

Активация на акаунт