КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 251
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Съвсем нова съм в това начинание и оглеждам круизи за дати след 28.08, но не намерих много оферти за август месец. Може ли да препоръчате места, от които резервирате и сте доволни? Благодаря предварително.

В първия пост има линкове към предишните теми, в чиито първи постове ще откриете линкове към безброй сайтове за резервиране на круизи.

# 121
  • Горна Оряховица
Гледам си дати за круиз Средиземноморие...От Барселона, Малта, Сардиния, Марсилия, Рим... 28.03 до 04.04. чудя се дали ще е кофти времето? Има вариант да го направиме и началото на юни /подобен маршрут правихме този юни и си беше супер времето/. Искам обаче да бъде тогава заради пролетната ваканция на децата, а за юни да оставим Гърция.
Та...някой да сподели опит за края на март и началото на април дали е Ок времето по този маршрут, валежите как са. Ясно, че външни басеини няма да се ползват много много, но поне да е хубаво за разходка през деня, не да размъквам чадъри...

# 122
  • Враца
Ходили сме няколко пъти в Италия и южна Франция в края на феврури, март или април. Времето е било хубаво и доста по-топло, отколкото в България е обичайно по това време.
Тази година пък месеци наред не спря да вали и да е студено. Направо земята не можеше да поема повече вода- виждаше се как са наводнени полята.
Та трудно може да се каже какво ще е времето конкретно.
Обичайно- хубаво е времето, но понякога е дъждовно и има бури.
Риск печели, риск губи- все пак цените са по-ниски по това време именно заради риска да отидеш извън сезона Wink

# 123
  • Горна Оряховица
Ходили сме няколко пъти в Италия и южна Франция в края на феврури, март или април. Времето е било хубаво и доста по-топло, отколкото в България е обичайно по това време.
Тази година пък месеци наред не спря да вали и да е студено. Направо земята не можеше да поема повече вода- виждаше се как са наводнени полята.
Та трудно може да се каже какво ще е времето конкретно.
Обичайно- хубаво е времето, но понякога е дъждовно и има бури.
Риск печели, риск губи- все пак цените са по-ниски по това време именно заради риска да отидеш извън сезона Wink
Този круиз обаче е с най-висока цена тогава. За началото на Март е по-ниска цената. После го релокират кораба. Ще го мисля, имам още време.

# 124
  • До морето
Здравейте, записвам се в темата. Имаме резервация за MSC Seaview 05-12.08. Двама възрастни с 2 деца сме. Първият круиз ни е и имам много въпроси. Маршрутът е - Генуа - Ла Специя - Чивитавекия- море- Палма де Майорка- Барселона- Кан- Генуа.
Спомням си, че в по-старите теми имаше описание на повечето пристанища и къде си заслужава и къде не да се слиза организирано, но сега превъртях няколко теми и не го откривам.
Има ли смисъл от слизане в Чивитавекия и придвижване до Рим? Реално остават колко - 3 часа в Рим???
Кан и Майорка са ми другите 2 чуденки?
Тъй като и аз, и сина ни ще празнувяме РД докато сме на борда, има ли нещо, което мога предварително да заявя като изненада на кораба?
Някой правил ли е нещо подобно?

# 125
  • гр. София
За организирани екскурзии според мен няма смисъл за нито едно пристанище, но вие си преценявате все пак....Не знаем и къде сте били и къде не. Ние не резервираме никога. Обикаляме си сами с мъжа ми. Набелязвам предварително местата, както и придвижването между тях, колко време отнема всичко и тн.
Кан и Майорка са малки по площ. Можете спокойно да ги обиколите пеша, основно стария град . За Рим 3 часа е малко.

# 126
  • До морето
От целия маршрут ние не сме били само в Майорка, децата не са били в Рим, Кан и Майорка. Затова и точно за тях се чудя.
Точно за Кан прочетох, че било задължително, защото при самостоятелно пътуване се губело много време в път.

# 127
  • Враца
От целия маршрут ние не сме били само в Майорка, децата не са били в Рим, Кан и Майорка. Затова и точно за тях се чудя.
Точно за Кан прочетох, че било задължително, защото при самостоятелно пътуване се губело много време в път.

В Кан съм била, но не с круизен кораб.
Ето какво пише в нета-
https://www.cruiseportwalks.com/cannes
https://www.google.com/search?q=cannes+cruise+terminal+walk+&cli … ient=gws-wiz-serp

Можеш да напишеш в карти гугъл cruise port cannes
Според мен разстоянието си е съвсем пешеходно.
Иначе в самия град няма особено какво да се види- Кроазет, плажа и някое барче- може би това. Лежерно.

# 128
  • Sofia

Тъй като и аз, и сина ни ще празнувяме РД докато сме на борда, има ли нещо, което мога предварително да заявя като изненада на кораба?

На кораба си знаят рождениците и им оставят поздравления и балони на вратата.
Отделно в ресторанта сервитьорите поднасят някаква малка тортичка (по-скоро мъфин) със свещичка и пеят Happy Birthday.
Може да се поръча отделно и торта на рецепция за празнуване в някой от баровете.
А пък ако детето е за детския клуб, най-вероятно и там ще го поздравят.

# 129

Отделно в ресторанта сервитьорите поднасят някаква малка тортичка (по-скоро мъфин) със свещичка и пеят Happy Birthday.
Може да се поръча отделно и торта на рецепция за празнуване в някой от баровете.
Май нищо не знаят на кораба.... При нас тази пролет само една картичка с пожелания оставиха в каютата. В ресторанта абсолютно нищо. По добре питайте на рецепция предварително.
P.S За MSC става дума.

# 130
Празнували сме РД и на Costa и на MSC.
Costa ви подаряват торта в ресторанта, MSC безплатно картичка в каютата. Торта може да си поръчате от рецепция. По каталог си избирате тортата и казвате кога и къде да ви е поднесат.

# 131
  • Sofia

Май нищо не знаят на кораба.... При нас тази пролет само една картичка с пожелания оставиха в каютата. В ресторанта абсолютно нищо. По добре питайте на рецепция предварително.
P.S За MSC става дума.

Може и аз вече да смесвам впечатления от различни компании, то да са една или две … 😂

# 132
  • гр. София
Аз досега нищо никъде не съм получила за рд. Мъж ми само на Селестиал като бяхме имаше поздравителна картичка, хавлии във формата на нещо, не помня вече какво и украса.... Торта, кейк и тн може да си поръчаш за изненада в каютата например, но се плаща.

В Кан слизането е с лодки и сте в града. Директно в частта с Фестивални комплекс и тн. То там са 2-3 улици и това е. Във високото имаше забележителност, църква май беше, също на пешеходно разстояние. Изобщо не ви трябва екскурзия.
В Палма може да вземете рейс от пристанището, слизане в центъра някъде и после към старата част. Там разходка из уличките, кафета, магазинчета, катедралата на крайбрежната улица.... Ако искате да ходите на плаж, мисля че имаше в близост. Ние не сме били. За плажовете от другата страна на острова не знам ще имате ли време. Има и други рриродни забележителности, но трябва да видите транспорта как е.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:51 от Leila

# 133
Привет, Мами. Круиза ми е със  Селибрити Инфинити , тръгване 31.08  - маршрут гръцки острови. Ще отсъствам до 6.8.  Късно ли ще е чекирането да е на 7.8 като се върна?

# 134
  • София
Привет, Мами. Круиза ми е със  Селибрити Инфинити , тръгване 31.08  - маршрут гръцки острови. Ще отсъствам до 6.8.  Късно ли ще е чекирането да е на 7.8 като се върна?
Не, няма да е късно!
Чекирането е много лесно - като свалите апп-а на телефона и сканирате паспортите всички данни се въвеждат сами, остава само да посочите име и телефон на човек за контакт при непредвидени ситуации.
Страхотно е на Инфинити - прибрахме се предната събота!

Общи условия

Активация на акаунт