КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 153
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • гр. София
Ние имахме уред гладило на пара на круиза ни със Celebrity лятото до Исландия и ни го взеха, върнаха ни го на слизане, казаха, че всякакъв такъв вид неща са забранени - не знам дали заради безопасност или за да ползваш техните услуги на кораба.

# 616
С молба за помощ с информация!
Обмисляме пътуване в средата на април по Адриатика с две годишно дете. Корабът е Celestyal Journey. Въпросът ми е регулира ли се температурата в каютите ( ако има някакво  значение каюта с панорамен прозорец) или е централно зададена?
И още един въпрос, екскурзията в Котор и  Будва  пешеходна ли е само?
Благодаря предварително на всеки знаещ, който би помогнал!

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 11:11 от Tony Maria 22

# 617
С молба за помощ с информация!
Обмисляме пътуване в средата на април по Адриатика с две годишно дете. Корабът е Celestyal Journey. Въпросът ми е регулира ли се температурата в каютите ( ако има някакво  значение каюта с панорамен прозорец) или е централно зададена?
И още един въпрос, екскурзията в Котор и  Будва  пешеходна ли е само?
Благодаря предварително на всеки знаещ, който би помогнал!
Имам опит само с MSC и P&O -  там температурата маже да се рeгулира - има термостат във всяка каюта.
Котор - пристанището е буквално на 100 метра от стария град и разходката е пешеходна, но уличките са павирани и няма да са удобни за детска количка.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 22:43 от BOSS SAMORAI

# 618
  • София
С голямо вълнение се отбелязвам с първи планиран круиз. MSC Seaview Средиземноморие през май.🫡🤞

Тъй като за пръв път ще сме на круиз и ще водим и родителите ми, реших да ползвам агенция, Ocean travel, заради доволни роднини и защото цената ми се видя приемлива. На място в агенцията обаче, се оказа, че за този круиз и тази дата има само една каюта и тя е с балкон, тоест 600лв на човек отгоре. За другите дати също нямаше евтини каюти (а преценихме, че искаме да сме във вътрешна не само заради цената, а и заради евентуалното клатене, все пак сме хора без опит в плаването).
На следващо място ги питах как предвиждат да се лети на обратно от Рим за София на обяд, като полетът (видимо от сайта на България еър, е в 9:10 часа). Увериха ме, че полетът е в 12:10 и няма проблем да се разтоварим от кораба и да го хванем. Предложиха ми други дати, друга компания и кораб, други цени, чувствително по-високи, разбира се. И разбира се, се отказахме.

И понеже си бях навила да плаваме по това време и с този кораб, започнах да търся други варианти. На сайта на MSC обаче, този криуз беше наличен само за следващата година.
Така че се спрях на crusit.bg, които не само че имаха каюти на обявената доста по-ниска цена, а даже имаха и една на още по-ниска, просто нас не ни устройваше, защото държах е каютите да са една до друга.
Да, тръгването е от друг град, една нощувка по-малко на кораба и една на суша ще трябва, ще трябва да се организираме сами (вече букнах самолетни билети), но пак ще плаваме и ще спестим не малко пари.

А, и още нещо. В офиса на България еър ми потвърдиха, че полетът от Рим е сутрешен, а 12:10 е часът, в който каца в София. Направо не знам как ще хванат полет в 9:10 сутринта от Чивитавекия, ако корабът акостира в 7.🙄

# 619
Предполагам говорите за офертата им от Рим.
Има още един полет около 2,30 след обяд с ITA Airways. Вероятно ще ползват него, но още не знаят Simple Smile
Заради единия организиран трансфер няма никакъв смисъл да им се дават толкова пари.
Любопитно е дали правят екскурзиите сами с местни партньори, или предлагат на хората да си резервират корабните екскурзии.

# 620
С голямо вълнение се отбелязвам с първи планиран круиз. MSC Seaview Средиземноморие през май.🫡🤞

Тъй като за пръв път ще сме на круиз и ще водим и родителите ми, реших да ползвам агенция, Ocean travel, заради доволни роднини и защото цената ми се видя приемлива. На място в агенцията обаче, се оказа, че за този круиз и тази дата има само една каюта и тя е с балкон, тоест 600лв на човек отгоре. За другите дати също нямаше евтини каюти (а преценихме, че искаме да сме във вътрешна не само заради цената, а и заради евентуалното клатене, все пак сме хора без опит в плаването).
На следващо място ги питах как предвиждат да се лети на обратно от Рим за София на обяд, като полетът (видимо от сайта на България еър, е в 9:10 часа). Увериха ме, че полетът е в 12:10 и няма проблем да се разтоварим от кораба и да го хванем. Предложиха ми други дати, друга компания и кораб, други цени, чувствително по-високи, разбира се. И разбира се, се отказахме.

И понеже си бях навила да плаваме по това време и с този кораб, започнах да търся други варианти. На сайта на MSC обаче, този криуз беше наличен само за следващата година.
Така че се спрях на crusit.bg, които не само че имаха каюти на обявената доста по-ниска цена, а даже имаха и една на още по-ниска, просто нас не ни устройваше, защото държах е каютите да са една до друга.
Да, тръгването е от друг град, една нощувка по-малко на кораба и една на суша ще трябва, ще трябва да се организираме сами (вече букнах самолетни билети), но пак ще плаваме и ще спестим не малко пари.

А, и още нещо. В офиса на България еър ми потвърдиха, че полетът от Рим е сутрешен, а 12:10 е часът, в който каца в София. Направо не знам как ще хванат полет в 9:10 сутринта от Чивитавекия, ако корабът акостира в 7.🙄
Невъзможно е да хванете полета в 9.00. Това, че кораба акостира в 7 не означава, че веднага ще излезете.
Кажете кой е кораба и датата която искате, може някой да предложи вариант. Тук голяма част пътуваме  сами без агенции.

# 621
Кораба по предварителна информация трябва да акостира в 8.00 часа. Дали в рамките на 9.00-9.20 е възможно да се напусне кораба?
На предишни круизи не сме имали "бърза" работа да напускаме, но на предстоящ  е много важно да хванем автобус в 9.55. За пристанище Генуа става въпрос и ще бъдем само с ръчен багаж, който няма да предаваме вечерта.

# 622
  • Варна
Здравейте! Бихте ли споделили  идеи за  круизи в Карибите без САЩ. Кои компании ги организират?
Наскоро гледах такъв Доминикана-Доминикана на Холанд Америка

# 623
  • София
ivanova 1234, благодаря ти, но аз се оправих, имам опит със самолети и пътувания, само круизи не съм буквала самостоятелно и затова се бях насочила към агенция.

Чудех се на професионалистите от туристическата агенция, които не знаят в колко им е полетът на връщане.

Иначе ние ще летим с Райън от София до Барселона ден по-рано (на 03.05), круизът е на MSc Seaview от 04.05., а на връщане сме с България еър в 19:10. Вярвам, че времето е предостатъчно.

# 624
Кораба по предварителна информация трябва да акостира в 8.00 часа. Дали в рамките на 9.00-9.20 е възможно да се напусне кораба?
На предишни круизи не сме имали "бърза" работа да напускаме, но на предстоящ  е много важно да хванем автобус в 9.55. За пристанище Генуа става въпрос и ще бъдем само с ръчен багаж, който няма да предаваме вечерта.

Пристанището на Генуа е на 5-7мин пеш от жп гарата, а от спирката на автобусите още по-близо. Зависи какъв автобус, де. Ние също ще акостираме в 9 там и в 10:20 се глася да хванем Фликсбус за Пиза.

# 625

Пристанището на Генуа е на 5-7мин пеш от жп гарата, а от спирката на автобусите още по-близо. Зависи какъв автобус, де. Ние също ще акостираме в 9 там и в 10:20 се глася да хванем Фликсбус за Пиза.

Знам, че автобусите са много близо един път сме ги ползвали, най-вече се притеснявам, че няма да можем да слезем от първите. Внаги са ни давали номера за 10-10.30 часа дори 11ч. На последния круз ходихме да искаме по-ранен час , но не стана.
Първо слизали организираните групи, после хората с техни трансфери и накрая останалите, като златни и платинени членове също са с предимство.
Благодаря!

# 626
Хм, за това не се бях замислила. Но ако багажът си е при вас, някой ще ви спре на изхода ли?
Аз смятам просто да не изкарвам куфара предната вечер и да си слезем, когато решим.

# 627
Хм, за това не се бях замислила. Но ако багажът си е при вас, някой ще ви спре на изхода ли?
Аз смятам просто да не изкарвам куфара предната вечер и да си слезем, когато решим.
Багажа беше при нас, но проверяваха талончетата които ти дават заедно с лентите за багаж на които пише номер на който съответства определен час за слизане.
 /За MSC става дума./

# 628
Може би зависи от пристанището и от това колко хора слизат. И на MSC и Costa сме сменяли часа с най - ранен, така също и с най-късен час за напускане.
Относно агенциите изобщо не се учудвам,  редовно срещам грешна информация в описанието на организираните круизи, включително и грешни дати.

# 629
  • Sofia
Винаги можете да помолите да сменят часа (групата) за слизане.

Общи условия

Активация на акаунт