Отговори
# 165
Страчи, не се ядосвай - важно е картата да ти е бликирана, за да не злоупотреби някой с нея  Peace.

За потенето, все по-често ми се потят, но основно краката  Embarassed. Добре че съм с чехли и винаги ги събувам когато усетя, иначе щях да съм като някой колхозник  Mr. Green. Но и на ръцете ми е доста по-топло като цяло, само дето по принцип не съм предразполойена към потене и това нещо рядко ми се случва  Crazy.

# 166
Хриси, аз живея точно до Пикадили - център и ще слизам до ФК с колата. Много ще ми е приятно да се придвижим заедно с тебе и Снежито до ФК, така ще успеем да се срещнем със Smooth в 9ч 15 мин. отпред. Ако желаете, пишете ми и ще Ви чакам в 9 без 10 мин. пред Пикадили (колата ми е паркирана отстрани в уличката)  Peace

# 167
Здравейте,момичета!
Аз от вчера съм вече в 45-дневния болничен,днес ходих да ми правят последните изследвания,а утре ще ходя да си ангажирам лекарката за раждането-стискайте палци да се съгласи,че много е натоварена и може и да ми откаже,а друг вариант засега нямам.
За картата-Страчи[/color],отиди на място в банката и настоявай да ти се издаде нова,а старата да се блокира,защото наистина може и да чакаш дълго,което не е желателно.Една колежка имаше същия проблем- при теглене от банкомата ,картата  остана вътре и добре,че се е забавила там на място,докато се обади по телефона и  обясни проблема,картата излязла.Ами ако беше си тръгнала............. newsm78 Настоявай за нова-така ще си  по-спокойна .УСПЕХ!

За имената-решили сме или да е Деница или Калина/ако се роди покрай Цветница или пък около рожд.ден на баща ми в края на март-като подарък сме му сложили буквичката/Имаме и вариант ако ни изненада и е момче-Калоян.

Ая[/color],много ми хареса това,че не смяташ да обличаш еднакво близнаците,предполагама,че и имената им няма да са близки по звучене,както правят повечето родители .Предлагам варианти,а ти си ги комбинирай Владимир,Виктор,Калоян,Борис,Петър,Симеон,Филип,Димитър,Кристиян,Мартин,Александър,
Андрей...........Стига толкова.

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ И СЕ ПАЗЕТЕ!   smile3525

# 168
  • София
Не е хубаво това име Йохана. Йоана си е добре. Но това е ваше решение. Обосновавам се защо не е хубаво - четох на много места, че не е добре да се изчанчват имената по няколко причини: първо все ще й го бъркат в документите, второ детето може да започне да се чувства странно един ден като всички цъкат за името му, а и енергийно нещо там пишеше, че децата със стандартни имена имат енергийната подкрепа на всички останали деца със същото име, а пък тези с нестандартните имена били един вид енергийно по-слаби и имали повече затруднения в живота. Аз това с енергийните работи го приемам скептично, ама знае ли човек...
А и вярно някак Йохана отива на някаква огромна недодялана жена...

# 169
Здравейте пак. Мерси на всички които си казват мнението за имената, знаех си че вие ще сте по-обективни от колкото роднини и приятели. Мерси.  Hug

И все пак и аз изтъкнах едни такива аргументи като на p-r-o-l-e-t пред таткото а той тъй като се казва Иван и си мислехме че Йоан или Йоана един вид произлиза от Иван, да ама не след справка в нета излезна че Йохан или Йохана идват от иврит и са в основата на всички тези имена. В смисъл първоначалния замисъл на това име е било Йохан от там е дошло производното му Йоан и чак от него Иван. Та според таткото името не е изчанчено а е най-правилния вариант на всички сходни  Whistling

А моите аргументи са най вече другите имена които ще носи детето са си някак съпер български Иванова Димитрова и това Йохана не ми се вързва като комбинация с другите  newsm78  newsm78  #Crazy

Ей голяма чуденка с тези имена.

Момичета казвайте и вие между какво се чудите, аз лично питах толкова хора: близки и познати и никой не е толкова откровен като вас да си каже направо това ми харесва, това не, все гледат да не ни обидят или нещо друго и говорят с недомлъвки.    Crossing Arms

Благодаря ви че сте толкова искрени, и на benitta   мерси за готиния пример с едрата жена с плитките  Joy Joy Joy много е освежаващо.

# 170
Да, Ларсен, и имента няма да са им близки по звучене, стига да ги измислим  Laughing. Но опри всички положения ще са равностойни, т.е. няма да са например Константин и Боян, а ще са или Константин и Александър, или Боян и Павел - това са само примери  Crazy.
Благодаря за предложенията - включвам ги в харда  Mr. Green.

А за равностойността, когато още в началото на бременността ми разправях на роднини (кандидат-бабите най-вече), че не трябва да са облечени еднакво, нито да им се вика "близнаците", зачото идентичността и индивидуалността им отиват на кино и после `по-слабия`винги се движи по `по-силния` - винаги има доминиращ в такъв случай  Rolling Eyes. И това всичкото им го казвах `по нюх` без да бях чела каквото и да е по въпроса. След това като поччнах да чета в Интернет, списания, книжки и им ги разказваха нещата, както и мъжа ми като започна да потвърждава прочетено, започнаха да вярват, че не им говоря врели-некипели... Иначе беше - `що бе, колко са сладки като са облечени еднакво...` или `еее, те пък какво разбират на тая възраст...` или `е какво толкова ако не ги наричаме по имена...` и т.н.  Whistling
НО, в крайна сметка, понеже съм напориста и инат, казаха - вие сте родителите, както кажете  Mr. Green

# 171
а какво ще кажеш за Ивона, на мен много ми харесва!

# 172
  • В красивите ми сбъднати мечти!
За кръвта от носа- понеже съм с почти перманентна хрема, та сополите ми са едни кървави,както и няколко пъти ми потичаше кръв. Консултирала съм се - нормално било, както кръвта , която ми тече от венците докато си мия зъбите/още повече ми се е засилила/
Давам още един глас за името Йоана.
В последно време съня ми съвсем се скапа,като искам да уточня , че бебка изобщо не е причината за това, тя си спинка докато лудата и майка не я събуди с нощните разходки из целият апартамент и въртенето на шиш в леглото. Незнам просто на какво се дължи , но е супер гадно и изнервящо  5-6 часа сън в денонощието си е направо мъка. Хормони ли са това какво е незнам ще ги питам на другата консултация. Някой от вас има ли този проблем да не спи не заради бебето , а заради самия него си?
P.S. Вече наистина се притеснявам за Илит и Пенелопа - такова дълго затишие при тях никога не е било. Ако четете момичета , колкото и да нямате време драснете само един ред , да не ви мислим.

# 173
Здравейте,мами!
Виждам,че разисквате темата за имената- и аз в моменат съм в голяма чуденка.А за Йохана-определено Йоана по си ми допада.Иначе има още толкова прекрасни имена за момиченца-Ивета,Калина,Ева са ми едни от любимите.Ивайла също не е лошо. Peace Иначе за мъжките-ще се опитам да помогна на Ая с моя фаворите-Деян.Това най-много ми харесва.Иначе съм привърженик и на Ивайло,Милен и много актуалните напоследък Александър и Мартин.
Дано да съм помогнала на някой Simple Smile
Поздрави !!   bouquet

# 174
  • София
За картата-Страчи[/color],отиди на място в банката и настоявай да ти се издаде нова,а старата да се блокира,защото наистина може и да чакаш дълго,което не е желателно.Една колежка имаше същия проблем- при теглене от банкомата ,картата  остана вътре и добре,че се е забавила там на място,докато се обади по телефона и  обясни проблема,картата излязла.Ами ако беше си тръгнала............. newsm78 Настоявай за нова-така ще си  по-спокойна .УСПЕХ!

Peace
Страчи , и аз мисля като Ларсен, отиди до банката и се разправяй.

За имената - аз откакто знам, че ще е момче съм си избрала Борис, но таткото още обмисля, ама според мен и той го харесва. Ние сме решили, че няма да го кръстим на никой от родата. Да няма след време разни сръдни за глупости.

На 1 март съм на преглед и се надявам да ми издаде всички документи, включително и болничния, че от 28 февруари трябва да изляза официално в болничен.

# 175
Оф, голяма драма с имената  Grinning. И ние не искаме на никои да е кръстен и по тоиа повод отпадат доста хубави имена  Tired. Преди няколко вечери му казах на мъжа ми, че май това ни решение ни изигра лоша шега, защото ако решим да го кръстим на ниакой, то има 4-5 варианта и готово  Mr. Green. Борис и на нас много ни харесва, но кума ни е Борис и не върви  Rolling Eyes

# 176

Нещо ми звучи малко като Ивана  Wink не че е лошо ама малко ми е грубо, а и както казах као го комбинирам с другите две имена и нещо не ми се вързва аз бях намислила много варианти: Ивет, Ива, Иванина и т.н. но след предложените варианти таткото каза че тежката дума ще е негова и хареса Йоана още като бях във втория месец това. И да ви кажа на мен също много ми хареса звучи ми много християнско, чисто и някакви такива работи там ама това с Йохана ми дойде като грум от ясно небе онзи ден и сега събирам аргументи да го оборя.

# 177
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Здравейте и от мен весели априлски мами!  newsm44
На Аya специални поздрави за новата прекрасна мартенска тема, с която мило ни напомня, че времето на бебетата наближава!  newsm51
Докато изчета двете теми, минаха три дена! В понеделник бяхме на доктор и бебе е добре 1788гр е и докторката ми вика голямо било! Абе ей, аз сам голяма българка, не съм малка туркиня! Като чета за теглото на вашите бебета си е съвсем нормално.  smile3521 Така е като не им влизам в категориите тука, ще свикнат, може малко турски да знам, но няма да се дам!  Joy
Гигалче, направо не си за завиждане в този град, то там винаги нищо няма, все да поръчваме от София трябва! Може да пробваш и от Търново за крема!
За контракциите и аз не знам какво са! При нас такова чудо нема. Иначе хълцаме вече.  Party
За клизмата много се е изписало и ми става смешно, дали после след като мине пак ще я обсъждаме толкова много!?  Embarassed Мен не ме е страх, той срама голям!  smile3518
Няма по-хубаво нещо от пазаруването за бебе! Ние накупихме като дрешки необходимото, количката-даже вече возих племенника на 2г. и половина и на него много му хареса, сега търсим легалцето, но и то е набелязано, но има време ние сме за края на април! Само се чудя, без порт-бебе от кой месец мога да я возя в количката? newsm78
Искрено завиждам на варненските мами за вкусните срещи, които си правят в "Годзила", най-вкусното място във Варна! Пратете някоя салата "Талофа" например, може и "Му-шу на тиган", автобуси мнооого  към Истанбул! Аз може и да не съм там но мислено винаги съм с вас! Ще се радвам на снимки от трапезата ви в "Годзила", наистина чакам с нетърпение!   chef
За сега стига съм писала, че докато го напиша още 9 отговора има в новата тема! Отивам да чета, а на работещите още мами по-скоро да се отървете от работата!  newsm10

# 178

Нещо ми звучи малко като Ивана  Wink не че е лошо ама малко ми е грубо, а и както казах као го комбинирам с другите две имена и нещо не ми се вързва аз бях намислила много варианти: Ивет, Ива, Иванина и т.н. но след предложените варианти таткото каза че тежката дума ще е негова и хареса Йоана още като бях във втория месец това. И да ви кажа на мен също много ми хареса звучи ми много християнско, чисто и някакви такива работи там ама това с Йохана ми дойде като грум от ясно небе онзи ден и сега събирам аргументи да го оборя.

Според мен аргумента,с който ще го обориш най-добре е този,който е написала Бенита-за представата за едрогърдата жени с двете тежки плитки!!Напрова ме скъса от смях hahaha (оф дали Бенита или Веси беше   newsm78

# 179
Ммммм,имената...колкото повече наближа,толкова повече се чудя newsm78.
На мен Йохана също не ми харесва, много скандинавско ми звучи Rolling Eyes и примера с плитките беше супер Laughing. Йоана по- ми харесва,а също така и Йована,до колкото зная това е по-стария вариант на Ивана.
Ние сме се спрели на Ванина или Велина,зависи кога се роди, обаче аз като съм си харесала Елора и не мога да си го избия от главата Crazy. Ако обаче ни изненада и се роди момченце: Кристиян или Калоян.
За близнаците, много сте прави, не трябва да си губят идентичността Naughty. Майка ми е близначка, двете със сестра и се казват Лилия и Поля (Лили и Поли), хем си приличат имената,хем са различни Flutter. Баба ми обаче ги е обличала еднакво доста дълго време Stop, даже роклите им за бала са еднакви Shocked, но те толкова се различаваха,за съжаление леля ми вече не е сред нас Praynig. Едната с тъмна коса,другата със светла, само сините очи бях еднакви и телослужението им.Така че баба не е успяла да ги уеднакви Mr. Green- едната спортиска,другата химик....въобще.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт