Рак на щитовидната жлеза

 • 777
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте.  Имам злокачествен възел на щитовидната жлеза. Налага се операция препоръчайте  ми добър доктор за премахване на жлезата и дали да махна цялата жлеза или половината? Има ли хора минали по този път? ВСЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ МИ Е ОТ ПОЛЗА.  БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 1
 • Мнения: 618
Който ви направи биопсията и постави диагнозата не ви ли насочи към хирург?
Лекарят решава дали ще махне само възелът, дали половината жлеза, дали всичко.
Най-важното в случая е възможно най-скоро да бъде операцията и да се спазят всички следващи препоръки за продължаващо лечение.

# 2
 • Мнения: 775
Мога да кажа как беше при баща ми. Ракът се откри при супер случаен преглед - води баба ми, оперирана от същото преди 20 години и отгоре, на годишен профилактичен преглед, и докторката хванала да го опипва и него, понеже имало данни, че де предава генетично. Напипала възел, нататък нещата се развиха много бързо. Махнаха половината жлеза, впоследствие при прегледа се оказа, че е трябвало да махнат цялата, но за да не го режат пак, пи някакъв радиоактивен йод и седя може би 5 дни изолиран в стая с оловни стени в болницата, а после и още някакво време беше изолиран от нас в друго помещение, а дрехите, с които беше, ги изхвърлихме. Това с радиоактивния йод му беше голямата драма, понеже седенето затворен в тая стая му отключи клаустрофобия впоследствие, и другата драма беше, че отне известно време, докато му улучат дозата на хормоните, заместващи това, което жлезата вече не произвежда, и през това време се чувстваше като парцал.

Не се наложи последващо лечение, всичко приключи с операцията и йода. Отне няколко месеца, докато му се наместят хормоните, но като трайни последици му остана само полиневропатия на краката долу, така че е малкият дявол. Минаха може би 15-16 години оттогава, не знам вече дали ходи и на профилактични прегледи всяка година. Пие Еутирокс всеки ден, не знам дали пие още някакво лекарство във връзка с диагнозата, но мисля, че не.

Стискам палци да се размине леко и при вас (пиша "леко", но ясно че е стрес, разбира се - просто от кофти лотарията това не е най-лошата възможна опция)

# 3
 • Мнения: 851
За съжаление доброкачествените и злокачествените образувания на щитовидната жлеза се оказаха по-разпространени, отколкото очаквах. Заповядайте в специализираната тема във форума - има много информация и споделен опит - ще прочетете достатъчно както за лекарите, така и за последващото възстановяване, за да пристъпите към лечението си спокойно и информирано.

# 4
 • Мнения: 19
Аз бях с друг проблем на ЩЖ.Ендокринологът при когото ходех ми каза,че стигне ли се до операция най- добрият за Южна България( незнам вие откъде сте) е доктор Димов в " Каспела" в Пловдив.

# 5
 • Мнения: 2
Аз бях с друг проблем на ЩЖ.Ендокринологът при когото ходех ми каза,че стигне ли се до операция най- добрият за Южна България( незнам вие откъде сте) е доктор Димов в " Каспела" в Пловдив.
И аз се колебая между Димов,Белев и Виденов.

# 6
 • Мнения: 419
Аз съм оперирана при др Видинов и съм доволна много от него. И аз като Вятър и мъгла ти препоръчвам да прочетеш темата “Операция на щитовидната жлеза”, а и във фейсбук имаме група. За съжаление сме много оперираните, но прочитайки групите, ще видиш, че не е толкова страшно, колкото ти звучи сега. Успех!

# 7
 • Мнения: 8
Здравейте, бих искала първо да пожелая успех на всички!  Имам съмнителен възел-така го описват,който има вероятност и да е доброкачествен, но най-вероятно не е! Правих биопсия вчера!  Много се притесних, когато видях в нормалните изследвания,които пускат и изследването Калцитонин!  На някой друг при извършване на биопсия правен ли е и този туморен маркер .Аз сама го пуснах преди няколко седмици и беше отрицателен ,но се притесних да не би възела да им прилича на модуларен карцином и затова да го изискаха. Правих биопсия при д-р Лефтеров-Каспела. Възела е под 1мм и се описва ,като солиден, хипоехогенен с неясни граници и не излиза от капсулата на жлезата.

Общи условия

Активация на акаунт