Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юнска вещерска и спортна (и без дъжд)

• 91 923
  • 2 608
  •   1
Отговори
# 150
Ох, направо се потрисам като чета. Този манталитет е неизкореним явно.
Аз понеже съм зла и проклета не бих гледала чуждото дете, какво остава да го извеждам и дундуркам. Да, детето си е дете, но си има майка и баба, да се оправят те.
И да, изнасянето е единственото нещо, което може да ви помогне. Най-добре в друг град.

пп. Изобщо не ми пука дали някой ме мисли за егоистична леля. Здравето на децата ми и моето спокойствие са ми най-важни.

# 151
  • София
Нямам време да пиша, че ми е натоварено днес. Мислех само да кажа,.че и при нас за вечеря ще е неназовимото , приготвено на запеканка с пиле и заквасена сметана.

Но прочетох Лейла и не мога да подмина, защото години наред бях в почти същата ситуация с разликата, че при мен беше не свекървата, а родната ми майка и до себе си нямах съпруг. Лайла, иска ми се да ти кажа нещо, което ще помогне. Истината обаче е, че не мога, защото аз така и не открих работеща формула. В крайна сметка до ден днешен аз съм егоистичната леля, която имаше дързостта да опита да запази лично пространство на детето и себе си. Съветите тук звучат прекрасно, но ...при мен не сработиха. Дано при теб се получи! Искам само да ти кажа, че те разбирам до болка добре. Прегръщам те силно!

Искам да спомена всички другарки и другари  с неволи или пък споделили нещо хубаво, но наистина трябва да ставам. Знам, че ще ме разберете и няма да се обидите. 🤗

# 152
Лейла, правиш си програмата за деня и не се съобразяваш. Ако ти кажат - ама да си играят децата, ще си играят като се приберем. Най-добре чак като мъжът ти като се прибере, че да усети от купона на децата.
С такива хора нямаш шанс за лично пространство.
Личи си, че ми е болна тема, хем да съм постигнала това което искам. И сме далече. И пак не пречи да се пробват. Мога да ви разказвам случки до 101 и обратно, хем никога не сме живяли заедно.

# 153
  • France
Лайла, а може ли поне да се монтира врата с ключ?
Не знам, аз съм голяма кокичка, на твоето място до сега да съм вдигнала цялата рода на "ура". Не казвам, че това е по-добрият вариант. Вече съм го правила в един минал живот и съм си патила. Просто темпераментът ми е такъв. На твое място до сега да сме се хванали за косите.
- ама нека 2те деца да си играят
- нека, но няма аз да съм им бавачка. Ти ако искаш, ми звънни, да сваля моето. Точно да си почина малко.
И въргалът да е почнал.

# 154
  • Пловдив
Лейла, аз не прочетох, ама...ще кажа и аз, че на квартира не е толкова страшно. Нищо, че ще зарежеш каквото сте си сътворили, ама ще ти е спокойно и тихо. Аз не бих издържала...ама въпроса е дали ТМ ще иска? Имам приятелка, чийто муж отказа. Разведоха се...години след това той още си живурка с мама, сам. Тя създаде ново семейство и така. Не казвам, че така ще стане, просто споделям Hug

# 155
Благодаря ви момичета и момчета!
Както вече казах,поизясни ми се още повече картинката,но за съжаление не само се чувствам безсилна,но и съм.Няма какво да направя.Трябва да се примиря в името на някакви що годе добри отношения с родата.

ММ иска да се махаме само в разгара на скандала,вбесява се,кара се и после му минава.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 16:12 от Layla•°

# 156
Лейла, даваме съвети, които знам,че е трудно да изпълниш от раз.Но дано намериш някаква работеща формула, работеща за теб. И намери къде е проблемът с ТМ , това е по-важно.Иначе нищо не си струва, нищо. Дните ти ще минават в ядове, реплики, погледи, гняв.
  Голяма част от мъжете гледат някак по-отгоре на такива конфликти и рядко осъзнават топно как се чувства жената. Имаш ли къде да идеш за няколко дни с детето,да отдъхнеш.При твоите родители?

Нямаме ток. А тъкмо мислех да си пусна едно кафенце.

# 157
Лайла, пак прегръдка от мен.
Аз за местене и изнасяне няма да говоря, мога да предположа колко трудно би било и би се възприело от ТМ...
Но пък има дребни трикчета, които биха облекчили ситуацията за тебе... някои отт тях момичетата вече са писали...
 един кош играчки и децата на долния етаж да играятт или на двора да играят, тъкмо и някой друг ше ги наглежда...
излизате към парк или навън, щото имате уговорка с приятелка и  - о, съжалявам, но имам уговорка с Пепито/Марчето/Ванчето, като се върна, ше си играят... и се връщате късничко.
ключ или райбер на етаж или врата, щото  - ми спи му се на детето, събужда се през нощта и сега иска до по-късно, или късно заспа следобед, да не го будим, да се наспи...

ей-такива дребни неща..

Всъщност децата - твоето и племенничето, на нколко години са?
А твоите родители в същия град ли живеят?

# 158
Знаете ли,стигнах до извод,който не ми харесва,ама никак.
Мой Недовършен не си е на мястото.Не го усещам на моя страна,не напълно,а аз без него нищо не мога да направя.Нямам ли го зад гърба си..какво правя?!Боря се с вятърни мелници и съм лоша.
Хубаво де.Аз го обичам,семейство сме.Знам,че и той държи на мен. Искала съм този живот и го имам.Голямата любов,семейство,деца..И какво?Въпрос на време е всичко да се срути.Не искам.

Спирам.

Сега те прочетох,Мързи.
Децата са на абсолютно една възраст - 3 годишни.
Моите родители не са тук.
Добри идейки даваш! Hug

# 159
То хубаво даваме съвет за преместване, включително и аз, и продължавам да го мисля, но ако мъжът не иска и не е съгласен, съвсем става неизпълнимо, дори и без да се гледа финансовия фактор и вложените средства. Може би точно някакво поведение от типа на Ренко, твърдо и методично, докато просто свикнат с поставените граници и криво-ляво се научат да ги уважават, колкото и да обсъждат и недоволстват. Но пак с подкрепата на мъжа. Иначе няма как да се случат нещата и все ще има нерви ясно за чия сметка.

Но Лайла, ако имаш някакви съмнения дали грешката е в теб - категорично не е Hug Дано успееш да намериш решение и спокойствие.

# 160
Лейля, точно там е заровено кучето. И моето там беше. Говорим уж, разбираме се нещо и после пак родата. Съответно идва скандалът, аз ядосана, родата си е ок, даже неразбрала, а ние хванали се за гушите. И така ден през ден. За това и мисля, че никакви трикчета и дребни неща няма да помогнат. Как се живее всеки ден, като мислиш как да избегнеш ситуация, да се съобразяваш, а теб да те нямат за нищо? А ситуации пак ще се случват и Лейля ще се чувства все по - сама в чуждата къща, ще трупа само горчивина и обида. Много кофти ситуация, много.
Лейля, прегръдка!

# 161
  • тук и там
Не прочетох какво е споделила Лайла, но разбирам че става дума за съжителство с родата..И моят съвет е да се изнесат ако могат .

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 16:36 от Кайсия

# 162
  • France
Лейла, те, Недовършените, рядко са си на мястото. Иначе щяха да са довършени.
Хубавото е, че като детето почне градина, а ти работа, нещата ще си дойдат неусетно на мястото. Просто няма да сте на едно място поне 8 часа в денонощието. А когато това стане, спестявай си пари за изнасяне.

# 163
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз като черна станция малко, но ...
акомъжът слънце не си е на мястото и изнасяне не помага.  и в друг град да е, пак не помага.
изпитала съм го лично и знам от опит - родата си има нейната вина, но той е този, който трябва да ги вкара в ред.
не го ли направи - бЕгала работа. Sad
 на 100км бяхме и пак се налагаха, даваха указания, изискваха... родата е една и съща, а с брат му не си позволяваха и 1/10 от глупостите, които си позволяваха с нас.
съжалявам лайла. дано се оправите.

# 164
И според мен като детето тръгне на градина и ти на работа ще се откъснеш от злободневието и няколкото часа вечер няма да са превес на целия ден и целия живот както в момента. Трудни са за изпълнение съветите за изнасяне.. Най-много би помогнало ТМ да осъзнае на 100% ситуацията и вече в негови ръце да бъде решението...
И нещо тъпо, но практично. Ние също живеем в къща, три поколения от моя страна, всеки на отделен етаж. Заключено е 24/7, защото ако се разсея малкия просто излиза и лови на някъде, а ако и входната врата е отключена не ми се мисли къде ще го търся. Та за негова безопасност е винаги заключено вкъщи. Когато някой чука отварям (или не...) Но ако реално на етажа живеят и други членове се усложнява ситуацията..
Много тегаво, много, сили ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт