Отговори
# 2 580
Мисте, защо да ги съсипе? Аз носих брекети на 18, майка ми и тя по същото време, тоест на 40+ години. Нито една от нас не е със съсипани зъби, даже напротив. Болки да, неприятно е, но е търпимо.

# 2 581
  • Пловдив
Ами де да знам...а такова впечатление съм...Може и от не добро почистване, съдя по зъбите на племенниците.
А и с тая грозотия в устата??? Grinning може да се навия само заради това, че кат не мога да ям ше заслабна сигур Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 582
  • sf
Кое налага слагаме на брекети на тия години?

# 2 583
  • Пловдив
Амииии криви зъби Grinning Здрави зъби с проблемни венци. До сега си трайках, ама сега ме наплашиха нещо и реших да разпитам...Щели да ми изпопадат зъбите и т.н. Не съм се навила, ама ми се ще да направя нещо и затова.

# 2 584
Мисте,има брекети с цвета на зъбите.Една позната е с такива,даже не ги бях забелязала, докато не ми казаха.Ма са цифра май 🤑
Болки при баткото има само в първия ден от сменянето на ластичетата,или по-сериозно наместване/разместване.Яде си,ни по-меки неща.Няма разваляне,ако се поддържа добра устна хигиена.

# 2 585
Кло. Честит рожден ден! Жива и здрава бъди!
Аз тихичко страдам, зъбите, който правим се обади отново, този път се и подух. След като отметнах ОИ си седя с пакет замразена  царевица, увит в кърпа. Добре, че имах от предният път останали хапчета антибиотик, започнах да пия. Моята зъболекарка е с изключен телефон, даже не знам дали се е върнала от отпуск. Звънях на една позната зъболекарка, която живее надалеч, да я питам да пия ли антибиотик или да се ослушвам.
Стискай те палци, вечерта да мине леко, а утре да се докопам до зъболекар.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 20:00 от wind and fog

# 2 586
При добра хигиена и стриктно почистване не би трябвало да има проблем. Не знам колко са криви зъбите, но при по-сериозни изкривявания, допирания, застъпвания, сбутвания и сбити зъби пак може да има проблеми с почистването и оттам вече с развалянето им.
Аз след свалянето на брекетите не носех особено стриктно онази джаджа, която се носи след това. В резултат долните два зъба най-отпред се разместиха пак и точно там имам проблем с венците. Уж чистя супер стриктно, използвам конци и интердентални четки, и пак от време на време венецът се възпалява. Сега зъболекарката ме навива да махам горните мъдреци, защото според нея те притискат и сбутват долните зъби, и после да ги изправим с алайнери. Ама все не ставам мукаят.

# 2 587
  • France
Ако имаш проблеми с венците може и да не може да носиш алайнери. Иначе при изправяне и наместване на зъбите все ще те боли. За кариесите - и трите ми пломби са ми от студентството. Когато пиех кола и пушех като комин. 🤷🏻‍♀️

# 2 588
Мисте, не знам при кого си минала консултация, но потърси д-р Шеткова.

Няма да съжаляваш. Тя е ортодонт и преподавател в Стоматологичния факултет. Имам усещането, че в момента ортодонтията е специалност, превърната в много доходен бизнес, за смукане на парички, от наивни родители.

За съжаление!

Според мен ти трябва стоматолог, който се занимава с парадонтология. Но .... нямам опит в сферата.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 20:28 от Clo - Camille

# 2 589
  • Пловдив
Ще го мисля, мерси момичета!

# 2 590
  • Наблизо
Излязоха резултатите от първия тур,положението е страшно.
Има и кандидатка българка,от партията на фишистите.Някаква злобна леля на име Славка Михайлова.Ужас.Срам ме е.
Сега видях и някаква Димитрова при Фил..Тя дори може да спечели.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 23:04 от BeautifulM

# 2 591
  • France
Даже не ги намирам за толкова лоши. Очаквах нещо по-страшно. До преди няколко дни дори партията на Макрон беше дадена само с 14% и естествено разликата се разпределяше в двете крайности.
Да правят каквото знаят. Като се осерат, ще се обършат

# 2 592
  • Наблизо
ММ това казва,след първоначалния шок.
Гледахме втори канал малко,нямам думи за каква наглост и безочие става дума,инструментализират смъртта на онова дете Лола.
Но мен най-ме удариха кандидатките българки.Срам.

# 2 593
Не е като сегашния политически елит да няма нужда от шамар. И не само във Франция. Дано се окаже здравословен, а не засилка по нанадолнището.

Аз приключих коледната тренировка преди 5мин. След ставането в 6 сутринта, му дръпнах един хубав 2.5ч сън следобед и сега кой знае кога ще ми се приспи.

# 2 594
  • France
За съжаление съм убедена, че е точно засилка по наклонената плоскост. Ще поживеем и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт