Градинарство - моето хоби 35

• 38 648
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Нелина, чудесно ти се е развила градината!
Покажи повече снимки, моля!

# 241
И аз искам повече снимки от прекрасната градина на Нелина, моля. Simple Smile

# 242
  • Пловдив
Направо ме изненадвате .Всеки път едно и също показвам  и си мисля ,че вече съм супер скучна Нищо не съм оформяла скоро ,всичко е избуяло.
 Имам 2 отсечки с храсталации ,поляна ,която  има дървета  по периферията ,от които най-голямо е върбата .Другите изглеждат като пионки Simple Smile

Едната топка Чимшир е трагична .Толкова пъти е ядоха гъсеници .Докато се усетя и след седмица я изяли .Чистия,пръсках ,но явно с този молец трябва всяка седмица да минавам на проверка .

Много мразя ,когато ММ минава тревата с тримера около ограничителните за трева ,защото я коси много ниско и първите дни жълтее .Но,иначе аз трябва да я  минавам и затова си трая Simple Smile

# 243
Разкажи ми за композицията на предпоследната снимка!
Каква е комбинацията на растенията?

# 244
  • Пловдив
Композицията съм я градила върху каквото съм получила от родителите и от съседите ,останалото съм купувала .

1-източна туя
2-Фотиния
3-Вариегатен лигуструм -жълт
4- хебе
5-  кълбовидна туя рейнголд
6 Гаура червена (чакам да цъфне)
7 Берберис (не знам точно кой вид ,защото нямаше табелка,когато го купих ,но е от дребнолистния)
8 - розмарин
9 - церастиум
10 - Циния  и маргаритки
11- Юниперус ,но не си спомням точно кой вид
-  Олд медия или Голд нещо си ...)

# 245
Супер е!

# 246
Прекрасно! А тревата каква е?

# 247
  • София
Нелина, чудни кътчета с растения и морава! Но имаш и още! Wink
Ако има къде, премести хостата на сянка наесен.

Да се вмъкна и аз с малко леко пораснали растения.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 19:56 от sofyia

# 248
  • Пловдив
Прекрасно! А тревата каква е?
Просто смеска ,която домъкнахме от Англия .Много е мекичка,за разлика от съседските ,но за съжаление коренът и е слаб и се навъждат много плевели .Тези стърчащите на снимката са точно такива ,някакви житни и няма отърваване   .
sofia ,Хостата е на сянка .Пече я само 30 мин на ден .Обаче ,спрях пръскачката до нея ,защото почвата буквално мухлясваше от север и сега я поливам ,когато се сетя .Пак съм се вглъбила интериорно и затова милата е на оцеляване .
  Какъв живот  само има в твоята градинка ...
Heart Eyes  Кога се развиха тези цветя ?

# 249
Нели, това на първата ти снимка какво е?

# 250
  • Пловдив
Отдолу е водомерната шахта .Това отгоре е едно огнище от Юск ,което наливам с вода без препарат .Исках голямо ,но това е най-голямото  .Просто капакът е огромен -120 см . Доста птички го научиха и идват да пият вода ежедневно  .Имам го от  миналата година и вече ръждяса ,но тъкмо ще стане като капака на шахтата Simple Smile

# 251
Хубаво се е получило. И ние искаме да си вземем огнище, но по-голямо. Хареса ми идеята с вода за птици, но се притеснявам, защото едното ми коте е птичар и много ги лови. Понякога ги носи вкъщи, на килима. Joy Две синигерчета водих на ветеринар да спасявам.

# 252
  • Пловдив
В Англия имах такива случаи с котка .Отдолу под дивана ги мъкнеше .Супер неприятно ,но природа .
Синигерчетата са сред по-простичките ,  милите .Лесно се хващат в капан ,за разлика от врабчетата .Всеки ден наблюдавам една Гургулица ,която каца на оградата ,оглежда се поне 5 мин. преди да реши да слезе и напиването и трае точно 2 секунди .

# 253
Да, така е, в котешката природата им е. Просто аз съм много чувствителна и не мога да оставя птиците ранени, когато съм ги видяла в това състояние. Мъжът ми им прави транспортна клетка и аз ги карам в клиника за диви животни. Даже едното с такъв поглед ме гледаше, сякаш казваше помогни ми. Имаме при нас много връбчета, гнездят на покрива. Като падне някое, и моите зверове го наобикалят. Малкото се крие в храстите, а майката и таткото се спускат срещу котките. Котките се разбягват за малко, ама пак се връщат. Иначе имаме изоставени гнезда из дърветата. Мъжът ми носи там падналите, ама те не искат да стоят там.

# 254
Ами подари котките на някого, където няма паднали птичета.

Общи условия

Активация на акаунт