Градинарство - моето хоби 35

• 38 155
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Кониферите ще потръгнат .Те са с плитка коренова система  и глината не им пречи .При свекърва ми е такава и дори туите се чувстват по-добре при нея,отколкото в нашия пясък .Лавандулата от своя страна иска суша ,т.е. растенията са с различна нужда от вода .

# 136
Да, за лавандулата и аз мисля така, но все се надявам се потръгне, просто много я харесвам.
Ще обработваме няколко години почвата и с надявам малко да разбием тези буци, имам мускулна треска от мотиката вчера...

Кониферите ще потръгнат .Те са с плитка коренова система  и глината не им пречи .При свекърва ми е такава и дори туите се чувстват по-добре при нея,отколкото в нашия пясък .Лавандулата от своя страна иска суша ,т.е. растенията са с различна нужда от вода .

# 137
  • София
При нас почвата също е глинеста. Миналата пролет засадих лавандула от лидл. Продават една като разсад. Така си стоя и не мръдна една година. Сега избухна 😅 Изведнъж порасна и цъфна. На слънце е. Даже се ядосах, че тази пролет не купих пак, за да стане по-нагъсто. Но мислех, че за нищо не става. Наесен ще поръчам коренчета. Дано не се различава много.
Кипарисите ми кретат някак. На тях им сложих малко купена тор в дупките като ги садих. Единият май ще се предаде де. Не знам с какво да го пръскам вече. Като ходя до Практикер тези дни ще купя тор за иглолистни.

# 138
И аз съм виждала глинести почни, но такава като на морската ни къща никъде. Мъжът ми със свредло дълба дупка, напълних я с вода…. На следващата сутрин водата си стоеше в дупката
Поне ако правим басейн няма да се наложи никакъв допълнителен труд…дълбаем, пълним с вода и сме готови

# 139
При нас почвата също е глинеста, но неясно как почти всичко, което боднем, успява да вирее Simple Smile
Втора година садим и домати, и даже раждат 🤣
Но като обработка наистина са петорни усилията и все земята е на буци (даже и фрезата не спасява съвсем). Действайте с проба - грешка, може пък да има приятни изненади Simple Smile

# 140
Момичета, може ли да се мести вистерия? На моята май не и достига слънцето.
От обилен разсад с два вида тиквички, два вида краставички остана само една тиквичка и една краставица. Това, което не успя да смачка Матилда, довършиха охлюви. Босилек не уцеля, изчезнаха всички салвии. А имах четири вида.
Това е моята реколта Grinning, другите пет узряли са нагризани от нещо голямо. Възможно ли е от котката?

# 141
  • София
При нас почвата също е глинеста, но неясно как почти всичко, което боднем, успява да вирее Simple Smile
Втора година садим и домати, и даже раждат 🤣
Но като обработка наистина са петорни усилията и все земята е на буци (даже и фрезата не спасява съвсем). Действайте с проба - грешка, може пък да има приятни изненади Simple Smile
И аз сложих три корена домати в един ъгъл и два краставици. Краставиците ми ги изядоха охлювите. Доматите имат доста цвят и сега са вързали две доматчета. Дано оцелеят. Всеки ден ходя да ги гледам. 😀
Пролетните цветя ми цъфтяха тази година. Засадих ги есента. И сложих няколко рози. За тях още не мога да кажа със сигурност какво ще излезе. Цъфнаха с по 1-2 цветчета, но да кажем, че втората година ще са по-добре.

# 142

Това е моята гордост .

Това е другата .

# 143
  • София-в сърцата на моите деца
Как да се отърва от къртица? Изяде ми лилиумите!

# 144
  • София/Варна
Къртицата яде червеи, не яде грудки. Трябва сляпо куче да е, за да яде грудки. Няма гонене това чудо.

# 145
И аз да защитя къртицата, не е замесена Grinning Моите лилиуми ги ядат полски мишки.

# 146
Здравейте, търся бамбук за района на Сф...

# 147
Днес се сдобих с японска снежна камбанка ) - стиракс.

# 148
Много е сладък този, с червени листа ли е? Моят стиракс е със зелени листа, и дръжката на цветчето е зелена. И цъфти много по-рано, мисля през май. После прави едни зелени топчета-плодчета.

# 149
Благодаря, и мен ме изненада с червените листенца. Твоят колко бързо расте и на какво изложение?

Общи условия

Активация на акаунт