Юнски книжен клуб - 2024

• 3 747
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Две глави са ми оставали, прочетох я. Определено ми хареса краят и на мен. Мисля, че този беше най-добрият възможен изход за героя, за да се чувства добре самият той. А и да няма разочарование от читателя. - често съм оставала разочарована от развръзката. Този край подхожда идеално на духа на книгата от началото.
И аз не си падам по сериозна, тежка литература. Бих прочела и другите му книги.
За предложение за следващия месец ще помисля допълнително.

# 31
Той не е толкова продуктивен, а другите преведени са “Марсианецът” (има едноименен филм по нея) и “Артемида” (нея все още не съм прочела, в планирани е).

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 16:35 от fenyx

# 32
Здравейте, момичета Simple Smile Сигурно няма да успея с книгата за този месец, но пък прочетох “Жената в бялото кимоно” и доста си ме поразтърси…
За новия месец предлагам:
1. Паметта на Истанбул
2. Зулейха отваря очи (отново я слагам на масата)
3. Някакво заглавие от Ю Несбьо, ще предложа допълнително, ако се хареса.

# 33
Напредвам бавно с книгата, фантастиката определено не е моята чаша чай.
За другия месец предлагам "Всички шепнещи кости" ☺️

# 34
Ако съм запомнила добре, имаше предложение тя и “Синухе Египтянина” да останат в анкетата за юли?

# 35
Привет,
Чета си книгата на месеца и ми допада, има интересен сюжет. Харесва ми увлекателният начин на писане на Адни Уеър и определено ще прочета още нещо негово.
За юли предлагам отново "Кървавата годеница" на Кармен Мола, която беше изпусната през май и юни, а май ми се чете нещо такова.

# 36
И аз съм любопитна за "Кървавата годеница", но я няма електронно. Амазон я предлага само на испански Sad

# 37
Ееехх хайде тази Годеница… аз пуснах мухата, защото съм абсолютно убедена, че се появи в Рулит, но в крайна сметка си я купих с намаление от пролетния панаир на книгата 🙈

# 38
Ееехх хайде тази Годеница… аз пуснах мухата, защото съм абсолютно убедена, че се появи в Рулит, но в крайна сметка си я купих с намаление от пролетния панаир на книгата 🙈

Изобщо нямах предвид теб или конкретни хора. Когато друг път сме избирали книги, които не се намират електронно, повечето хора не са се включвали. А и когато обсъждахме в самото началото правилата, решхихме да не предлагаме книги, които не се намират дори чрез Амазон просто защото не всички имат достъп до панаири и физически книжарници.

Аз бих гласувала за "Зулейха" защото е една от любимите ми книги, но съм я чела поне два пъти и сега не съм в настроение за нея. Препоръчвам я, ако не сте я чели.

# 39
Ааа Cool Cat-че изобщо и аз не се насочих към твоя отговор 😀 Имах предвид, че аз я предложих и бих я чела, ако повече хора я намерят.
На мен не ми се чете фантастика и нещо абстрактно. За всичко друго съм навита. 🙌🏻

# 40
  • в сърцето на един мъж...
Аз още не съм почвала фантастиката, понеже не ми е от жанровете, които чета, но ще я прочета със сигурност. Просто имам да дочета още нещо. За нова книга за месеца, не знам, не съм сигурна какво ми се чете

# 41
Книги/разкази, които могат да се намерят само като книжно тяло понякога са трудни за обсъждане, мисля, че имаше един разказ от сборник, който го нямаше под друга форма и само аз май го бях чела и съответно каквото и да бях казала за него никой нищо нямаше да разбере поради естеството на съдържанието му и специфичния начин на писане на автора.
По повод разказите се сетих за нещо.Наскоро - покрай друга тема, прочетох една приказка за Гилгамеш, ако ви е интересно - може да се включи в графа разкази за обсъждане по-натам.
Скрит текст:

# 42
Аз няма да предлагам , че започнах поредицата на Кийра Кас за избора , която е от 6 книги и скоро май няма да мога да се включа . Чак по нататък .

# 43
Прочетох Проектът Аве Мария. Хареса ми. Както писах по-рано не съм фен на жанра, но може би точно това най-много ми допадна - задълбочените научни обяснения, хрумки, идеи, но представени изключително леко и достъпно.
До края на книгата обаче ме преследваше това усещане за тотален наивитет. Нищо от образите на героите и особено от отношенията им помежду им не ми звучеше достоверно.
Та в резюме - много хубава детско-тинейджърска книга или книга за лежерна почивка.

# 44
Довърших книгата на месеца - давам й 3,5* и то само заради Каменчо - страшен сладур. Много ми хареса, много повече от главния герой, който въобще не ми беше симпатичен.
Краят също ми хареса много!

Общи условия

Активация на акаунт