Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 46 552
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Някой от вас да е получавал силно дразнене от ползване на прогестан 200 вагинално след трансфер, какво сте правили в такъв случай?

Здравейте момичета!
 На 25/07 ми беше трансфера на 5 дневен свеж ембрион. Днес се престраших да си направя тест и резултата е 33.62 mU/ml. Какво ще кажете за този резултат? Първи трансфер ми е и съм много притеснена. Благодаря за отговорите! ☺

И при мен беше толкова.
Повтори за да видиш че се удвоява

# 631
Момичета, за тези от вас, които пият Естрофем, до кога го пихте след трансфера?
До 10-та седмица някъде, може и малко по-рано да е било.
Здравейте как се чувствате след прием на Естрофем 😔
Прекрасно. Нямах абсолютно никакви странични ефекти от него. Дори се чудих за какво ли го пия, действа ли нещо изобщо.

# 632
Здравейте, момичета! Аз се интересувам какво е позволено/забранено след трансфер по отношение на разни активности. Може ли да се ходи на плаж и да се влиза във водата? Аз се прибирам за лятото в родния си град на морето на спокойствие, та по принцип ходя рано сутрин или привечер на плаж. Позволено ли е поне под чадъра. А къпането дали е противопоказно?

# 633
Здравейте, момичета! Аз се интересувам какво е позволено/забранено след трансфер по отношение на разни активности. Може ли да се ходи на плаж и да се влиза във водата? Аз се прибирам за лятото в родния си град на морето на спокойствие, та по принцип ходя рано сутрин или привечер на плаж. Позволено ли е поне под чадъра. А къпането дали е противопоказно?

Мен акушерата ме предупреди след трансфера да забравя за море,басейни,сауни,спа и т.н. никакво излагане на слънце. Алкохол и цигари,но аз не употребявам. Кафе и кола,защото предизвикват контракции. И газирано и пържено. И трансфера е положителен.

# 634
Здравей, няма никакъв проблем сутрин рано да се ходи на плаж. Даже е полезно 😘☀️ Ако е бистра водата, можеш да влизаш в морето. Аз специално съм питала. Успех! ❤️❤️❤️
ПП само басейните и сауните/парна баня са противопоказни.

# 635
Докторът каза никакви крайности. Т.е. нито да се залежавам, нито да прекалявам с движение. Не се препоръчва вдигане на тежко и силно натоварване; не се препоръчват топли душове (и от там басейни, сауни и т.н.); не се препоръчва генерално басейни и с морето трябва да се внимава поради риск от инфекции, но все пак си зависи от организма. Аз си позволих да си седя по цял ден на плажа и да се къпя в морето, НО бях в 6ти месец, по принцип не лепвам лесно инфекции и бяхме на гръцки плаж, който сме посещавали и преди. Не бях в морски сезон и не знам за слънцето, но някои лекарства обострят чувствителност на кожата, а и самата бременност като цяло, но не би следвало да е проблем под чадър и с правилна слънцезащита.
По отношение на храна и напитки има страшно много мнения, но има няколко основни принципа:
1. Никакъв алкохол и цигари;
2. Без сурови меса, млечни (не пастьоризирани) и риби; Да се внимава с колбасите и не се препоръчва да са домашни;
3. Минимални количества преработени и готови продукти (вафли, чипсове, всякакви пакетирани храни и т.н.)
4. Минимални количества захари.
5. Тъй като има много неясноти около билките, аз пиех само плодови чайове. Позволявах си по 1 хубаво кафе на ден, пиех много вода (газирана и натурална).
6. Много добре измити плодове и зеленчуци

Общо взето - балансирана свежа храна. Домашно приготвена, без много пържене.

# 636
Момичетата със скорошните трансфери, моля ви няма смисъл да чакате до ден 10 или 14, на 7-8 ден се вижда ясно ако има имплантация. Направо главата ми не го побира, защо някои клиники искат толкова късно тестове?!? Като под тест визирам само и единствено кръвен!
Относно естрофема и назад съм писала, ужасно нещо, ужасно се чувствах и ужасни кисти и в двете гърди от него получих....килограмите са придатък, другото е по-страшно.

Благодаря ти! Днес имам повод за радост и силно притеснение, разбира се. Сутринта пуснах ЧХГ (7 ден съм), като резултатът ми е 55,4  mUI/mL.
Радвам се, че те послушах и ти благодаря. Ще повторя в понеделник, понеже в неделя лабораторията не работи. 🤷‍♀️
Благодаря и на всички, които споделяте опит и се подкрепяме! 🍀❤️

# 637
Здравейте, момичета!
И аз да се включа - 7-ми ден след свеж трансфер на две 3-дневни ембриончета. По ред причини пуснах днес тест, защото следващият ще мога да го пусна след седмица най-рано.
Е, поне минах единицата. 🥺
Няма да си спирам лекарствата, разбира се.

# 638
Sweet__Dreams, за момента теста е напълно отрицателен, което е съвсем нормално. Това е като да пуснеш на 5ти ден тест за бластоцист. ЧХГ все още не се е секретирало в кръвта. Стискам палци за положителен резултат след седмица 🍀🍀

# 639
Момичета, дали знаете някъде в аптечната мрежа в България да има Пролутекс? Аз лично го поръчвам онлайн, но ако го има по аптеките ще си взема.

# 640
Sweet__Dreams, за момента теста е напълно отрицателен, което е съвсем нормално. Това е като да пуснеш на 5ти ден тест за бластоцист. ЧХГ все още не се е секретирало в кръвта. Стискам палци за положителен резултат след седмица 🍀🍀

Много благодаря! Разбирам напълно, но поне може да е от полза на някое момиче, което много бърза да разбере - толкова рано явно не се разбира (7-ми ден при трансфер на тридневни ембриони). Ще пиша след седмица докъде съм я докарала. 🍀

# 641
Аз съм купувала от аптеки Медея, София.
А аз да попитам. В поддръжката ми изписаха Dostinex 1/2 таблетка вечер през 5 дни. Забравих да питам веднага в деня на трансфера ли се започва. Вие как смятате?

Момичета, дали знаете някъде в аптечната мрежа в България да има Пролутекс? Аз лично го поръчвам онлайн, но ако го има по аптеките ще си взема.

# 642
Пролутекс съм купувала от аптеки Фрамар.

# 643
Момичета имам останал пролутекс, който искам да подаря, ако някой има  нужда да ми пише на лично!

# 644
Здравейте момичета!
 На 25/07 ми беше трансфера на 5 дневен свеж ембрион. Днес се престраших да си направя тест и резултата е 33.62 mU/ml. Какво ще кажете за този резултат? Първи трансфер ми е и съм много притеснена. Благодаря за отговорите! ☺️

Здравейте,
днес отново си направих тест, но този път резултата е 10.34 mU/ml 😭. Според вас има ли смисъл да чакам до 07/08 за да си направя нов тест или още днес да звъня в клиниката?

Общи условия

Активация на акаунт