Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Юни 24

• 222 485
  • 2 856
  •   1
Отговори
# 2 640
Пия и колаген, в който има витамин Ц, МСМ, хондроитин и екстракт от куркума. Форумният колаген, но за стави. Реших обаче и бульон да вкарам в схемата, че нали е уж натурален - на него добавям лимонов сок (и пипер, но най-вече за вкус).
Харпа, костния булльон е богат източник на колаген. Колагенът е три вида - тип 1,тип 2 и тип 3. Типовете 1 и 3 действат повече за доброто състояние на кожата, мускулите, костите, както и за растежа на косата и ноктите. Колаген тип 2 е насочен към хрущялите и нормалното функциониране на ставите. В пилешкия бульон има повече колаген тип 2, а бульонът, приготвен от едър рогат добитък и риба е богат на колаген тип 1 и тип 3. Т.е. за стави пилешкия бульон ще ти бъде по полезен от телешкия например /не зная какъв пиеш/. В Ремедиум продават прахообразен колаген и от 3те вида.
Добавката на Папурче се продават и в България -
https://naturelife.bg/collagen-forte-platinum-glukozamin-hondroi … -120-tabletki-165

Дез, на всички снимки те харесах! Hands Plus1

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 13:58 от Sweta

# 2 641
  • София
Благодаря ти, Света.
Ами, аз съм чела, че малко с тези типове колагени е бошлаф работата, че тялото само си разгражда колагена на съответните типове и си попълва липсите. Иначе телешки взех като добавка, че и бульона от буркан е такъв. Ще потърся пилешки в буркани, че не се виждам в тази жега да варя кокоши крака по 24 часа Wink 

# 2 642
за всяка една добавка е важно едно- да бъде био налична
най- усвоимите са Hyp-Gly и Pro-Hyp
Скрит текст:
бионаличност  означава- да може да бъде усвоена
на пазара има доста, които не са в хидролизирана форма/ или са недостатъчно  хидролизирани/ така големите пептиди не успяват да преминат в кръвния поток през червата/ където са изложени на ензимни процеси  към дипептиди и трипептиди/ , и биват изхвърлени
едно изследване , специално за колагена
https://www.redalyc.org/journal/2655/265570220031/html/
и друго, показващо данни за разликата в абсорбирането на по-малки пептиди
https://www.rousselot.com/pt/health/media/novidades/a-rousselot- … ptan-para-a-saude
https://link.springer.com/article/10.1007/s00216-019-02323-x

....малко с тези типове колагени е бошлаф работата, че тялото само си разгражда колагена на съответните типове и си попълва липсите...
Hands V

# 2 643
Благодаря ти, Света.
Ами, аз съм чела, че малко с тези типове колагени е бошлаф работата, че тялото само си разгражда колагена на съответните типове и си попълва липсите. Иначе телешки взех като добавка, че и бульона от буркан е такъв. Ще потърся пилешки в буркани, че не се виждам в тази жега да варя кокоши крака по 24 часа Wink  
Сигурно е вярно, че тялото само попълва липсите и когато си здрав няма нужда да вземаш разделни типове. Обаче когато  има проблем, е добре да подпомогнеш тялото и да му дадеш в по голямо количество необходимия вид. Но това си е мое мнение и лично аз така правя, просто споделих опит.

Mamagemelar, съгласна съм с теб за хидролизирането и съответно по бързото усвояване , що  хидролизиран колаген съм изпила. Simple Smile
Едит  А, да /щях да пиша преди, но забравих/- и за това, което каза, че добавки и лекарства се възприемат най добре в течен вид - много вярно. Hands Plus1

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 14:35 от Sweta

# 2 644
Привет, момичета, чета когато мога, пропускам много, но това е положението.
На Ани крачетата в бирки ме впечатлиха до степен да си поръчам същите (бирки Hug) и нямам търпение да се сдобия с марката, за която бях обявила, че никога няма да сложа. Принципите не са това, което бяха, дааа...

Видях прелестна Сиска и щастлива, озарена Дез Heart
По-рано успях да зърна и Майола - слънчево момиче Heart Eyes

Колаген пия редовно, сменям марките и типовете и също като Харпи вярвам, че тялото си знае работата.
Костен бульон си правя от време на време в крок пота, страшно вкусен става, но аз предварително запичам костите заедно с различни зеленчуци и после варя. С лимон е прекрасно, но в жегите и на мен не ми се занимава.

За ботокса - предстои да подновявам моя, че съвсем отпусна. Слагам около очите и на гневна бръчка. Била съм и с цяло чело, но не се възприемам чак толкова "гипсирана". Подновявам на 7-8 месеца, последният път обаче беше след 10 или малко повече. Истината обаче е, че след 6-ти месец ефектът е напълно изчезнал.

Като става въпрос за фитнес - вие по колко време се въздържате от фитнес след поставяне на ботокс? Преди години бях чела, че трябва цяла седмица, но аз обикновено само 1-2 дни почивам.
С виното е по-лесно, там гледам да направя тридневна пауза - за всеки случай.

# 2 645
Сиска, благодаря ти! 🤗
Цветът на ластиците са в твоята гама черно, бежово и бяло.🤩 Като запазена марка ти е. 😍
Колегата е много шармантен, аз първо обувките забелязах и че стои до продуктите на Авен.
Нещо се шумеше, че спират A-Oxitive night peeling на Авен. Мога ли да си го намеря в аптечната мрежа?

Харпа, правила ли си изследване на Вит.Д? За Вит. Д лекция мога да изнеса плюс личен опит. За това се въздържам за сега да ви надувам главите, но може да се окаже много по-важен от колагена.

Това, което чета е, че след 40 год бавно започваме да губим мускулна маса. Трябва да се наблегне на силови тренировки, за могат мускулите да носят тялото. Зная, че не са любима тренировка на повечето дами.

Дез, наистина грееш. Май всички на почивка са сияещи. 😊

Аса, къде е кашончето със зимни дрехи? 😁

Мими, кой цвят поръча от балсамите на Шанел?

# 2 646
  • София
Цял ден съм в движение. Цък трети аутфит с една страхотна рокля:

# 2 647
  • Ямбол
Клое, сподели за витамин Д, моля! Вчера си пусках изследвания (витамини Д и Б12) и сега се чудя какво да предприемам - да пия ли, да не пия ли добавки...
Рокстар, хубава рокля и очилата ти много ми харесаха.

Ветрена, Flowers BlossomFlowers Blossom

Редактирам се и допълвам 😘

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 15:46 от Майола Бени

# 2 648
Майола, дай да ги видя.

# 2 649
Клое, кажи за вит Д- на мен ми е интересен личния опит
аз не фиксирам, трябва да пия целогодишно

# 2 650
  • Берлин
Клое, и аз с тази молба. След ковид съм с недостиг, пия, но явно дозата не е ок. Мама е с болки и тежка остеопороза, само витамин Д ударна доза й изписаха.

# 2 651
Кло, твоят цвят! Колебаех се между него и коралово, но лятото може и по силен цвят.
Рокси, супер свежа, личи че си била в Гърция! Hug

# 2 652
Вит Д трябва да се следи и да се набавя своевременно, защото е жизненоважен.Вече по ЗК може да се пуска от специалист.
Аз бях с голям дефицит и 2г се борих да го възстановя-пиех по 10000 единици на ден за 3м и пак тест..Вит Б и феритин също.Някои бяха преди Ковид, други след, но е факт, че бях забила в различни аспекти.
Та, правете си профилактика, и друг път сме го говорили.
( имах косопад, акне в някаква степен, уморя, депресираност, тревожност, игра в теглото).Изследвах си какво ли не, но овладях нещата.Щитовидните също да важни, инсулин и глюкоза.Всички тези изследвания искаше и последната ми гинеколожка зарази възрастта.

# 2 653
Аз след Ковида по едно време ходех като таласъм, отпаднала, нервна, без силици.
Личната ми би един вит Д та малко живнах тогава.

# 2 654
  • София
От липса на витамин Д една зима припадах по улиците - завива ти се свят и гушваш тротоарчето. Не знам как ми е сега, но зимата пия, а лятото не мажа слънцезащита в града по тялото, за да синтезирам някакъв уж естествено.

Б12 е другият витамин, който редовно ни е в дефицит, но него не съм го виждала отдавна на какви нива е.

Силовите след 40 са важни наистина! Пък и не са чак такава мъка и скука, както си мислех преди да ги започна. Нито пък ставаш буца набита.   

Общи условия

Активация на акаунт