1. Замразяване докато дойде по-добър момент.
2. Продължаваме да бутаме и да правим опити да потръгне, докато в същото време ни текат непосилни фирмени разходи.
3. Закриване.
За момента първия ми се струва най-удачен, но имам много неизвестни и въпросителни. Фирмата съществува от 2 месеца, като през тези 2 месеца не сме внесли още никакви осигуровки и не сме описвали никакви разходи. Самите осигуровки и счетоводство са ни непосилни като разход спрямо дейността и печалбата на фирмата. Към този момент по фирмената сметка има влезли общо около 250 лева и това е всичко. Освен това от фирмена сметка сме ги изтеклили директно, без да ги прехвърляме или осчетоводяваме. Нает персонал нямаме, само ние двамата сме. Самата фирма не е регистрирана по ЗДДС. Ако работим на тд на други места (и двамата работим) можем ли да избегнем осигуровките е въпроса, който ме вълнува най-вече, ако ще продължаваме криво ляво да бутаме? Какъв е процесът по замразяване на фирма ако решим временно да прекратим дейност и какви биха били разходите. Разглеждам и още една опция - промяна в ЕООД на мое име, тъй като основно аз се занимавам с повечето неща и фирмата е регистрирана на моя домашен адрес.