Име за момиче

• 3 227
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Сега чета една книга от японско-американски автор на име Секуоя Grinning Само че е мъж. Там името явно си съществува, с индиански произход  е и е по-разпространено при момчетата, доколкото може да се каже, че е разпространено въобще Grinning В българска среда не мога да го възприема като име. Интересно как някои дървета са станали имена, а други - не Simple Smile)
Както и да е.
По началния въпрос - Елизабет или Елисавета, ако трябва да е на -а. Елизабета хич не ми звучи добре. Евелин аз си го приемам като женско име, ама не ми харесва. Ева/Евелина си е по-добре.

# 31
  • София
Секвоя…🤣🤣🤣 Е, не се сдържах да не го коментирам, ама е много смешно.  Дърветата са страхотни, ама за име на момиче е ужасно. А ако има брат - направо Баобаб да го кръстят. И моите деца са с рядко срещани имена, но това предложение искрено ме впечатли. 😁

От имената в анкетата съм за Елизабет или Изабел. И двете са чудесни. С името Евелин познавам само мъже и не мога да го възприема за женско, с “а” отзад по-добре ми звучи.

# 32
  • nowhere
Не мога да разбера как Евелин ( с ударение на първото Е) се смята за мъжко име, като си е съвсем нормално женско име, макар и не много популярно в България.
Мъжкото име е Ивелин (с ударение на второто И). Това са си две съвсем различни имена.

Не ми допада никое от имената в анкетата, но ако трябва да избирам, бих избрала Евелин или Изабела с а накрая. Елисавета ми звучи много по-добре за България от Елизабет.

# 33
Ударението на първата сричка ми е супер неестествено, но даже и с него, пак на мъжко име ми прилича.

# 34
Името Евелин е женско, но в България се среща и при мъже. Напр. Евелин Банев – Брендо.

На мен ми звучи странно като мъжко име.

# 35
  • Най-красивата страна
Харесват ми Изабел и Елизабет.
Обаче мисля,че за дете с български презиме и фамилия Изабела и Елисавета са по-добри варианти.
Евелин е типично женско име.Както Катрин,Адел...
Да,има момчета у нас кръстени с женски имена...

Евелина
Ева -много ми харесва.
Крисия-не.Не е благозвучно според мен.
Харесвам класическото Кристина
Кристиана също.

Секвоя ме изненада много...
София,Силвия с тази буква..

С буква ,,Е,,-Елеонора,Емануела,Емилия

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 20:45 от Veronikaaa

# 36
Евелина , Ева също ми харесва .

# 37