UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 66 780
  • 3 241
  •   2
Отговори
# 2 640
  • София
общо взето испанците вече са 90% сиг шампиони след снощи
Ако станат, са вече компрометирани. Добър отбор са, но се видя, че срещу големите не владеят надмощието в мача и след спорната дузпа подигравките по техен адрес са основателни. На това Евро имаше много отсъдени положения за игра с ръка, а при тях беше най-явно (но не отсъдено).

Подигравки към Испания? Към играта им? Simple Smile

Викаш, далеч по-логично е Турция да станат шампиони? Simple Smile

Разбирам момичетата, но един Диаволо е един доста разбираш от футбол човек, вероятно емоциите са силни. Ако и на лалетата се случи нещо подобно довечера, вероятно и аз ще се разпаля.

Мисля да разочаровам, но Швайц няма да отстранят инглезите.

# 2 641

Подобно нещо хич не викам, но Murat Yakin изобщо не е за изхвърляне Grinning

# 2 642
Аз виждам преродена Англия. Много силно играят. Най силните 20 минути на отбора на това първенство. Много лесно стига в този състав и с тази променена схема и тактика, отбора, до наказателното на Швейцария, и от всяка атака лъха опасност. Англия пресира, не се прибира, и атакува много опасно, силният отбор на Швейцария. В момента изглеждат като основен фаворит за титлата. Швейцария са тотално надиграни до момента.

# 2 643
Aтакуват - да. Натискат и са натикали швейцарците в тяхната половина - да. Борят се и напъват - да. Но са ми някак безидейни и еднообразни. И както и в предните мачове натискат и чакат от много натиск нещо да стане. Не могат да ме "заковат" за екрана. Може би и защото нямам пристрастия.

# 2 644
Аз точно обратното, намирам ги за доста разнообразни в нападение. Нищо общо с предните мачове. В защита също ми харесва как се защитават. Кейн покри зоната на десният бек, който беше в атака. Много добре импровизират, и организарано играят. Но най вече аз не ги бях виждал досега цяло полувреме да прекарат в третината на съперника. Няколко пъти швейцарците пресякоха последният пас, но ако продължава така мача, е неизбежно вкарването на гол от страна на Англия. Прекрасна Англия до момента. Ето така трябва да изглеждат. Защото Швейцария са много силен отбор, а те тотално ги надиграват.

# 2 645
  • София
33 мин. игра
Да, ингилизите са по-надъхани и не толкова статични - даже им се получават атаките и видимо уж имат превес. ШокоМилките обаче изобщо не са подценяване - техните навлизания пред пеналта и вътре носят същия риск.
Предполагам за полувремето - или 0:0, или някой ще успее да използва положение (грешка, индивидуален ход), но не повече от 1.

# 2 646
  • Варна и...духом на Босфора

Подобно нещо хич не викам, но Murat Yakin изобщо не е за изхвърляне Grinning

Да ми се яви Мурат,няма да му простя 🤣

# 2 647
  • София
Витрината:
Скрит текст:
Браво на Милка. С оглед на никаквата успеваемост (и от 2-та тима - 0 удари във вратата) пред гола, направо си вървим към бойко нулево равенство.
Ако имаме късмет с гол до 55 мин., ще видим и още. Иначе - горното ми предположение.

# 2 648
  • София
Най-тъпото полувреме на това първенство.
Антифутбол и от двата отбора.
Англичаните са като енергийни вампири. Не само, че играят най-грозния и скучен футбол на това европейско първенство, но карат и противниковите отбори да играят същото и стават негледаеми мачове.

# 2 649
  • Берлин
Живнаха белите. Но са отново непоносимо скучни и неприятни. Саутгейт трябва да бъде съден за това, което причинява на отбора си.
Дразнят ме ужасно коментаторите. Червените са "футболистите на Мурат Якин - всъщност името е ЯкЪн, ама карай". А ингилизите са споменавани поименно с бриф кариерата им и безумен патос. Аман от наведени хорица, които са на светлинни години от професионализма. Мисля, че 2-то полувреме червените ще са различни.
...
Пускам линк към статия на немски, но с гугъл преводач става - евентуалната дузпа се коментира, но в никакъв случай не се говори, че това е причината да отпаднат. И никой не казва дума срещу Испания. Мисля, че потребителят не знае значението на думата "компрометиран", за да я използва за Испания.
Ето линк към статията: https://www.focus.de/sport/fussball/em/deutschland-ist-raus-die- … id_260113429.html

# 2 650
  • София
Като добавя и коментара на мъцащия и заекващ Драгоев и на Донков, който две изречения на кръст не може да върже и непрекъснато бърка имената на футболистите трагичната картинка е пълна.
Жалко, че не дават на Жоро Славчев да коментира сам.

# 2 651
Англия направи най силното си полувреме на Евро 24. Ако повторят играта си, ще спечелят тоя мач с 0-1. Може и в продълженията ако се налага. Но тази Англия е много силна защото това е стила от Евро 21. Солидни в защита никакви шансове на Швейцария не дадоха, напред създодоха опасности. Не отправя удари защото с комбинации опитваха да отбележат, но Англия стига много лесно до наказателното на Швейцария. Опасни са в нападение, което е новото в играта, благодарение на новата схема, и промени в състава. Този път Саутгейт свърши нещо полезно, надгради играта на отбора.

# 2 652
  • Берлин
Дяволо, както почти винаги +1.
Докато фъфлещо-заекващите,но патетични, ме убиват от скука-малко към следващия мач. Турските имена
I - без точка е Ъ
C - дж
Ç - ч
Ş - ш
Ğ - не се чете, удължава и омекотява, напр. Oğlu се чете Оолу.

Redemi, поне ти ще оцениш езиковия ми напън 🤭

# 2 653
  • София
Тесла май гледаме различни мачове.
Ако това е най-силното полувреме за Англия, то най-добре да си тръгват.
Мъка е играта им. Мъка. Нито един удар в очертанията на вратата. Нито една полуопасност.

# 2 654
ВАР не греши и няма грешен ВАР. Грешат волно или неволно хората  (в Англия имаше голям скандал, когато съзнателно са си премълчали). За мен лично ВАР е страхотно нововъведение, защото историята помни фрапантни грешки, даже и дали титла на неправилния отбор. А честността е основата на спорта, който трябва да проповядва приятелство и феърплей. И нека не се бъркат късмет и честно/нечестно отсъждане. Късметът по дефиниция си е част от играта, ама отсъждането не. Немците и късмет нямаха, ама не мърморя - божа работа. Но дузпата си е лично негова работа на съдията, който даже отказа да се консултира с ВАР. Да беше го направил и казал после защо така отсъжда, ама не. Той Господ бог безгрешен...

Глупости на търкалета. Най-малкото половина положения отсъждани с ВАР бяха  изключително мега гига спорни. За дузпата, която дадоха на Германия срещу Дания и за  гола отменен от засада, каквато нямаше - да не говорим. Германците трябваше да си тръгнат още в онзи мач, ама измислиха засада, каквато нямаше и после дадоха дузпа за нищо. Така че германците ще мълчат.
Ситуациите заради които отмениха головете на Лукаку са мего казано абсурдни. Дори само заради това ВАР не трябва да го има. Дадоха на Левандовски да пребива дузпа. Любопитен съм ако бе вкарал от първия път дали пащ щяха да му дадат да пребива.
Самата система ВАР предполага човешки фактор, но сега освен че бавят играта за всяка ситуация стават изключително спорни ситуации.
Няма как да има честност в спорта, защото това е субективно възприемане. Съдията не е длъжен да се консултира с ВАР, самият факт че не иска да го гледа показва, че той вече е взел решение и няма да го промени чрез ВАР, така че какъв е смисълът?

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 23:18 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт