UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 886
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 2 970
Да отбележа впечатленията си от феновете, понеже след края на мачовете и от БНТ, и от Диема имаха включвания от стадионите и видяхме как реагират феновете на различните държави, без значение дали са спечелили или загубили. Ами повечето фенове се държаха като някакви диваци, включително сега на включването след мача с Нидерландия се видя що за първобитници са. Разбирам емоции, емоции, но има една граница, която като се премине и си става простащина и диващина. Испанските фенове след мачовете ги дадоха няколко пъти и ми направи много добро впечатление как хем се радват, хем са супер айляци и не преиграват и не се вживяват излишно. Ако спечелят титлата просто ще се радват. Англичаните ако спечелят титлата феновете им ще станат още по-арогантни сякаш са спечелили 10 световни титли поред.
Относно играта, от показаното днес Англия за мен заслужаваше повече от Нидерландия да се класира на финала, но от гледна точка на феновете за мен е още една причина да подкрепям Испания на финала. Нека бъдем айляци, а не диваци!
П.С. Не слагам всички британци под една шапка. Включванията с феновете на Шотландия мисля, че също бяха по-скоро позитивни. Там не видях тази арогантност, която се наблюдава в английските фенове, тази грандомания без покритие. Хората просто се радваха, че са на европейско.

# 2 971
Английските фенове още преди 30 години когато трошаха стадионите си създадоха слава на някакви диваци.

# 2 972
  • Берлин
Не съм съгласна. Ако има съдба някаква футболна, много им се накъсмети. А ако има футболна логика, Англия отдавна трябваше да си е вкъщи. А за Саутгейт - убиец на футбола. Това предизвиква единствено отвращение, а не възхищение.
Тесла, за едно си прав-накрая е важен резултатът, а не как се е стигнало до него. Но отново - нито има място на финала Англия, нито право на претенции. Ааа...могат да претендират за най-скучните мачове на турнира.

# 2 973
понеже само един играч си променя точките, няма да ги поствам отново. Ели направи два много силни мача и вече има 34 точки.

Сам Нийл е шампион! Има 7 точки, които не могат да бъдат стопени по никой начин
Ливърпул също се бетонира на второ място, каквото и да става Дона и Фортуна не могат да го изместят. Не, теоретично шансът е 0,00001 процент някоя от тях да има равни точки с него.
Аз също познах точния резултат.

# 2 974
Да, вярно.   Объркването ми е защото си дала Англия-Нидерландия 2-1
А реално другите са залагали за Нидерландия - Англия,  като са поставяли Нидерландия отпред.
Имаш 41 т. връщаш се в борбата за третото място(Дона и Фортуна имат 40 и си поделят 4/5 място) и имаш илюзорни шансове за второто. Между теб и Ливърпул има 3 точки, той трябва да сбърка а ти да хванеш точен резултат или пък голова разлика и после да отгатнеш кой е финалист.

С голяма вероятност вече може да се отгатне кой ще е последен. Ако My Seа не хване точен резултат,  а грейпрфурт да падне - значи е последна

За финала аз залагам твърдо 1 за Испания

Тъпото е, че сега като гледат как Англия печели напред, на световното още повече отбори ще почнат да залагат на защитен футбол.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 00:37 от Лорд Сняг

# 2 975
Колко от тия голове са от дузпи?
За мен класацията не е реална още от отмените 3 гола на Лукаку, както и че не дадоха жива дузпа на Португалия в групите, когато противникът му го съблече. Левандовски пък въобще не трябваше да пребива дузпата. Въобще цялата класация е супер изнасилена.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 01:24 от Лорд Сняг

# 2 976
За английските фенове тука има едно нещо, което масово не се разбира в темата. Националният отбор на Англия традиоционно ултрасите са повече, в сравнение с другите отбори, и съответно радостта им е по дивашка, защото са фенове на малки отбори в Албиона. Те друга радост нямат. Англичаните които пътуват в чужбина с отбора на Англия, са си класическите англичани от провинцията. Феновете на Донкастър, Стивънидж, Честърфийлд, и тем подобни отбори дето сигурно не сте ги чували, от трета, четвърта, пета, шеста дивизия. Там дори на шеста дивизия, дето не е професионален футбол, и в отборите е пълно с разни дебели футболисти, които не са професионалисти, стадионите им се пукат по шефовете. И са големи, не са малки стадиончета, за 500 зрители да речем. А говорим за шеста, седма дивизия. Те са втората най футболна нация в света след Бразилия. Но тъй като феновете на малките отбори, никога не могат да дочакат техният мижав отбор някога да стигне до Висшата Лига, до класиране за европейските турнири, на тях големият футбол им е националният отбор. Феновете на големите отбори, Арсенал, двата Манчестъра, Ливърпул, Челси и т.н. не ходят да подпрепят националният отбор, защото през сезона си прахосват спестяванията по европейските вечери на грандовете, и нямат пари после и с националният отбор да обикалят света. Феновете на малките отбори, обаче от провинцията, които по друг начин няма как да видят голям футбол на живо, са феновете пътуващи с отбора на Англия. Те по това се отличават от всички фенове. Все едно вместо фенската база на националният да е от фенове основно на ЦСКА и Левски, ултрасите на Ботев Враца, Пирин Благоевград, Миньор Перник, да обикалят с националният. Мен много ме кефи вманиачеността им по футбола. Те са европейската Бразилия в това отношение, най футболната нация в Европа. Аз си чакам финал на световно Бразилия - Англия. А дано на Мондиал 26, за първи път в историята, двете най футболни държави в света си оспорят най ценният трофей във футбола.

# 2 977
Доколкото знам бразилските фенове също са фенове на отбори, които не са кой знае колко добри, но не ходят да трошат стадиони.

# 2 978
  • София
Късметът цена няма. Добутаха го до финал англичаните. Испания няма да им прости.

# 2 979
Историческо постижение на Саутгейт.

Англия продължава да няма загуба в редовното време вече на второ поредно европейско. И стига до финал на второ поредно европейско. Англичаните нямат поражение в редовното време на еврофинали под ръководството на Саутгейт. Уникалната серия без загуба вече наброява 13 мача и Англия се доближава само на един мач от абсолютният рекорд за всички времена, за един отбор на Европейско първенство. Който е в притежание на Испания. 14 мача между 2008 и 2016 г. Символично с победа във финала Англия ще може да измести Испания от този рекорд за всички времена през 2028 г., когато започне защитата на Европейската титла.

Преди Саутгейт Англия имаше само един финал на голям турнир от общо 23 участия - през 1966 година, когато спечели Световната титла.

Друго феноменално постижение на Саутгейт е че превръща Англия в първият отбор в историята на Европейските първенства който стига до финала след като е изоставал във всички възможни елиминации до финала. Англия е първият отбор в цялата история който прави 3 обрата!!!! в елиминациите, и по този начин стигат до финала.

Във всяка една от тези елиминации, футболистите под ръководството на Саутгейт показаха уникална психика. Не се панираха и не се стреснаха, и във всеки един от тези случаи обърнаха развитието на мачовете. Ако спечелят и финала от позицията на изоставащи, ще се превърнат в единственият отбор в цялата история който печели европейската титла с 4 обрата в елиминациите!!!!!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 02:56 от Никола Тесла

# 2 980
  • sf
Ако в неделя победи Англия, ще се откажа от футбола. 🙄

# 2 981
Давам прогнозата си за финалния мач в скрит текст, за да няма спекулации и внушения. Успех на Испания и на Англия, а също и успех на всички участници тук! Simple Smile

Скрит текст:
Испания - Англия - 2:3

# 2 982
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Още от групите го казах, че съм силно притеснена. Англия ми носи същия вайб и усещане като Аржентина и като нищо ще стане шампион, както онези преди две години. Дано, дано не позная, но като нищо тези с помощта на уефа т.е. съдията могат да излъжат и Испания.
Иначе много ще се накефя испанците да ги наритат здраво по английското д.

# 2 983
Не виждам защо е това масово надъхване срещу Англия. Конкретно вчера и двата отбора играха много добре, мачът беше интересен, видяхме голове, греди, обрати, дузпа, спасяване от голлинията... Англия извади по-голям късмет накрая и победи, но не и нечестно. Аз бях и за двата отбора - който направи добра атака, в момента бях за него Simple Smile
Между другото Кейн ми е антипатичен и така и не съм разбрала досега защо минава за такава звезда, но показа как се бие дузпа - силно и близо до гредата. Така вратарят и да хване ъгъла няма шанс. Модата с разни фенси финтове, засилки и после слаб шут са ми неразбираеми.

# 2 984
  • София
Дааа, за съжаление любимите ми "Лалета" отпаднаха, но....не мога да си кривя душата и да кажа, че вчера конкретно играха като да идат на финал. Само ме притеснява дузпата за Англия колко беше коректна, но...така са преценили. Те за домакините не дадоха дузпа, та тук ли ще коментираме.

Както казах, в офиса съм заложил за шампион Англия (за Испания ще съм, въпреки това). Жена ми, след първа гол на холандците, ме пита - добре де, защо заложи на Англия Grinning, казах й - ще видиш. И видяхме.

Втори пореден финал с Англия. А, ако дузпи? Не ми се вярва да не вземат титлата. Испания има щипка магия, но им трябва и щипка зрялост. Англия - след като три поредни мача правят обръщалки, показаха, че я имат, сякаш.

Общи условия

Активация на акаунт