UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 861
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 030
  • София
Испания - Англия 1 (5.00)
-
Испания - Англия 4:0

# 3 031
Хаха Дяволо, мъжът ми е гласувал за точно такъв резултат (4:0) в неговата игра с колегите. Аз още обмислям, чакам да ми дойде музата, довечера ще дам залог Simple Smile))

Тесла, любовта е сляпа е казал народът Simple Smile))

# 3 032
Испания Англия 2:0

# 3 033
Последни думи на треньорите на днескашната пресконференция, преди големият мач утре.

Де Ла Фуенте:

Скрит текст:
Има много тънка граница между победата и поражението, при такива мачове. Тези мачове, финал на голямо първенство, са нещо съвсем различно от всичко останало във футбола. Те са границата между величието и успеха. Стигането ни до тук е успех. Не искам да драматизирам излишно и да казвам, че поражението е равносилно на провал, тъй като не понасям тази дума. Не я разбирам. Ако дадеш най-доброто от себе си, оставиш всичко на терена, това не може да бъде провал. Въпреки това може да не е достатъчно, за да победиш. Има много тънка граница между победата и поражението, в такива мачове. Заради естеството им. Такива мачове, мнозинството от футболистите участващи в тях, ги играят само веднъж в живота. Колко пъти в кариерата ти, може да си на такъв финал. За това трябва да се борим за победа, но не можеш да обиждаш тези, които хвърлят всичките си усилия и не я постигат, защото съперниците са били по-добри. (Визира атаките на феновете към Мората, който вече намекна че финала на Европейското може да е последният му мач за националният отбор, защото не се чувства добре от продължаващите критики към неговата игра в Испания.)

Саутгейт:

Скрит текст:
Ще ми бъде много трудно да си тръгна, ако спечелим. (Футболната асоциация вече заяви, че ще предложи нов договор на Саутгейт, след като стана най успешният треньор на Англия в цялата история класирайки Англия на 3 полуфинала и на 2 финала на последните 4 големи първенства.) В момента обаче е невъзможно да мисля логично за това, защото цялата ми концентрация в последните две години е насочена само и единствено към спечелването на това Европейско. За това мисля всеки ден, от две години насам. Защото знам какво ще означава за всички в страната, ако спечелим титлата.

Мисля само как да подготвя отбора за финала и искам да водя отбора така, както го правя последния месец. Когато поех тази работа, задачата която ми възложиха, бе да подобря представянето на Англия на големите първенства. И мисля че успяхме. Наистина смятам, че променихме представата за отбора на Англия на последните големи първенства на които участваме. Чувството преди финала е различно в сравнение с 2021-ва. По спокоен съм от тогава, защото вече имаме опит в заключителните фази на големи първенства. Намираме се в различен момент като отбор, в сравнение с когато го поех. (Саутгейт поема Англия след трагичното отпадане от Исландия още на 1/8финалите на Евро 2016.)

Чеферин, шефът на УЕФА преди големият финал:

На Саутгейт много хора дължат извинение.

Скрит текст:
Подигравките със Саутгейт, с най успешният треньор в цялата история на Англия, са смешни. Те без него нямаше да са на този финал. И не говоря само за последният мач. (Визира брилянтните тактически ходове на Саутгейт, по време на мача с Холандия, изтеглянето на Белингам по назад, и поемането на неговата роля от Фодън). Изумен съм от отношението на медии към него. Почнаха трудно, но те от мач на мач, с повишаването на класата на съперниците, играят все по силно. За това очаквам невероятен и вълнуващ финал, както и непредвидим. Испания е фаворит защото играят най добрият футбол на първенството. И не визирам само младите им звезди по крилата Ямал и Уилямс. Родри и Руис правят много силно европейско. Но смятам че финала е непредвидим, защото Англия разполага с изключителни играчи, които от мач на мач, изглеждат все по силни. Очаквам наистина незабравим и страхотен финал.

Принц Уилям с обръщение към играчите преди финала в Инстаграм:

Всички сме много горди от вас, англичани. На финала излезте и покажете на света, от какво сте направени. Ние вярваме. Бъдете смели и вярвайте.

Принц Уилям ще бъде на Олимпиящадион, заедно с премиера на Англия Сър Киър Стармър.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 19:48 от Никола Тесла

# 3 034
За жалост си мисля, че утре Англия ще спечели. Не вярвам да загубят втори пореден Евро финал, а и подобно на Аржентина от последното световно, много ги бутат съдиите. Ще им дават дузпи, ще валят картони за Испания. Съдията французин, има за какво да връща на испанците.
Испания-Англия х2/1:2 след продължения
Извинявайте, ама хайде да не тръгваме с голямата кошница за Ямал. Много пъти вече чухме новия Меси, новия Роналдо, а засега такива няма. Нито Мбапе и Халанд са на тази висота, нито други. Меси и Роналдо не са просто таланти, а рекордьори със спортно дълголетие, което е най-важното. Да минат 10-15г - да видим къде ще е Ямал. Дано наистина стигне това топ ниво, но е много рано за прогнози.

# 3 035
Случвало се е вече един отбор да загуби два последователни финала в даден голям турнир:
- Ювентус в ШЛ: 1997, 1998
- Валенсия в ШЛ: 2000, 2001
- Аржентина на Копа Америка: 2015, 2016, и двата срещу Чили при 0:0 в редовното и губене след дузпи
- Нидерландия на световното: 1974, 1978

На европейско има обратната традиция, а именно след загубен финал да се печели следващият и това го е правила само Германия до сега: губи 1976, печели 1980; губи 1992, печели 1996.

Истината е че мачът утре е 50:50 и без значение кой как е стигнал до финала моментното състояние утре ще реши титлата. Надявам се вар и съдиите да нямат отношение и да свирят също 50:50.

# 3 036
Аз ще играя не със сърце, а прагматично. В момента залозите за Англия са по-високи, затова ще заложа на тях - твърда двойка. Голмайстор - Белингам. После ще мисля за асистенция.

# 3 037
  • София
Испания - Англия 1:1, 2:2 в продълженията, Англия бие с дузпи.
Голмайстор Хари Кейн.

# 3 038
Какво нещо са знаците на съдбата. Днес е финалът на Уимбълдън. Сещам се за финала на Евро 21. Англия - Италия. Тогава отново в същият ден беше и финалът на Уимбълдън. И отново на финала беше Джокович. А съперник на финала му беше Беретини, който беше............италианец. Всъщност още си е, но го казвам от друга гледна точка. Защото днес на финала на Уимбълдън в часовете преди европейското отново е Джокович, а съперник на финала му е Алкарас, който е.............. Надявам се че на финала английската публика която недолюбва Джокович, и ще е за съперника му, и той ще спечели. Нека Испания има днес своя триумф на Уимбълдън, а не на Евро 24.

Суеверен човек съм какво да правя. Вярвам в баланса в природата, и както съдбата в часовете преди финала на Евро 21, отне триумфа на Италия на Уимбълдън, за да им го даде в дузпите срещу Англия на финала, нека сега да направи обратното. Въпреки че в тениса открай време съм бил фен на Джокович, въпреки разните му изцепки, заради които е недолюбван от феновете. Тоя път се надявам да падне обаче.

Англия ще играе на финала на Евро 24, не само за историята, и за първа Европейска титла, но и за да изпълни последното желание в този живот, на един умиращ човек.

Свен Йоран Ериксон:

Скрит текст:
Ако вярваш в нещо, то може да се случи. Англия може да спечели, ако вярва в победата на финала срещу Испания. Мениджърският пост на Англия носи много напрежение. Чувате толкова много за 1966 г. и какво е направил екипът на сър Алф Рамзи и разбирате колко много се очаква от всички да сложат край на всички тези години на страдание. Почувствах го лично. Сър Боби Робсън също го почувства. Всеки един от 13-те треньори след сър Алф го е усетил. Никой от нас не е постигнал успех, но никой не се е доближил до него повече от настоящия мениджър Гарет Саутгейт.

Гарет несъмнено е най-добрият мениджър след Сър Алф. Ако спечели финала, ще може да се смята за най-добрият за всички времена. Поучи се от нашите грешки, особено на психологическо ниво при изпълнението на дузпи. Стигна по-далеч от всеки от нас. Никой от нас не можа да стигне до тук. Сега той, неговите футболисти и цялата нация трябва да знаят, и трябва да вярват, че Англия може да спечели. Ако вярваш в нещо, то може да се случи и това включва победата над Испания във финала.

Финалът ще бъде открит мач и Англия определено има страхотен шанс да го спечели. Напоследък не се чувствам много добре, и за това няма да мога да гледам финала на живо, но ще гледам мача вкъщи. Искам Англия да го спечели. Още преди началото на Европейското казах, че последното ми желание е да видя Англия Европейски Шампион. Същото иска всеки мениджър на Англия, който се е опитал и не е успял да спечели голям трофей от 1966 година насам. Хайде, Гарет. Направи това, което ние не можахме.

Ериксон умира от рак. Тази година вероятно е последната в живота му.

# 3 039
Гласувам за несъмнено по-добрия отбор, този на Испания, който доминираше цялото първенство срещу всеки свой опонент. Ще е безумна тъпотия един от слабите отбори на това първенство, който със съдийска помощ и късмет добута до финал, играл един свестен мач, да стане шампион. Това ще е демотивиращо за цяла Европа...всички, освен Тесла и Ериксон, ще страдат и ще са гневни!

Гласувам днес за 2:0 за Испания.
Моля се на Господ за справедлив съдия!

# 3 040
Моята прогноза също е разколебана и несигурна. Чудя се след всичко видяно и прочетено, дори чух за залога на някакво маймунче в берлински зоопарк😉

Шанс има и пред двата отбора:

Испания играе, побеждава класни отбори, има сигурни и класни играчи на всяка линия, гъвкави са по отношение на схемата на игра….Но видяхме и тяхната прекалена емоционалност, липса на прагматичност,  склонност към рискова игра.

Англия-видяхме ги като отбор от 8 лениви охлюва, в чието гнездо са се промъкнали един Палячо / Пикфорд/, един опасен стършел /ДБ/ и един чакал, който се мисли за вълк - Кейн. Качеството на игра, беше обратно пропорционално на самочувствието на отбора. Разпънаха на кръст Франция за тактиката и беззъбото нападение, но Англия е в пъти по- зле…но е на финал по ред НЕзависещи от ТЯХ причини и заради САМО едно моментно пробуждане за игра полувреме. Според мен заради сбъркана Нидерландска тактика. И за финал- КЪСМЕТЪТ- всички говорят за него. Искрено се надявам, че предоверяването именно в късмета, самочувствието на галеници на съдбата, ще препъне горделивците от Острова!🤞

P.S.:
Има ли разумно обяснение защо съдията е французин? Ако няма нещо логично от УЕФА, още еднин знак от "съдбата" уж, за Калитковците от острова.

Ще гласувам емоционално, но здравият разум ми подсказва точно обратното🙃:

За Лорда: /тук ще бъда прагматична/
Испания-Англия- 1:1 / 3:4/ дузпи, Англия🤮 шампион.

ЗаТесла:
Испания- Англия- 12
Голмайстор: Кейн, Олмо
Асистенция: Ямал
Дадох двоен знак, защото трябва да запазя крехкото си лидерство, но иначе: Испания 😉

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 08:06 от ellis

# 3 041
  • София
Испания - Англия 2:1

# 3 042
  • София
Аз ще играя по сърце не по разум.
Испания - Англия : 3:1 .

# 3 043
Да си кажа и аз моята прогноза. 60 на 40 е финала. Което значи че с оглед точките, разумът ми казва Испания, сърцето ми казва Англия. На мен ми е лесно да дам прогноза, за финала на играта, понеже чаках Елис да даде прогноза, за да не дам същата като нея. Защото ако играем едно и също нямам шанс. Това е характеристика на играта. Винаги водача, в нея, при последният мач трябва да си даде първи прогнозата, и преследвачите трябва да търсят различна прогноза. Ако нямах шансове за 1-вото място, и на финала не беше Англия, или по точно не бях фен на Англия, щях да дам прогноза Испания - Англия 1Х. Обаче понеже Англия е на финала, ще кажа моята прогноза директно за шампион: Англия. Не казвам Х2, а директно за шампион заради повечето точки. Но то не е прогноза, а е желание. Иначе за мое съжаление мача го прогнозирам 1Х. Но за играта: Англия. Но пък кой знае. Редно е природата да ме компенсира, за Италия........ Там също играх със сърце вместо с разум, срещу Швейцария, въпреки че за тях беше правилно да се играе, та дано баланса в природата който забелязвам и в познаваемостта ми, да се намеси. Понеже не давам за абсолютно всеки мач вярна прогноза, дано тук пристрастията ме спасят от грешка. Да се окаже че е било грешка прогнозата на разума ми, а тази на сърцето да се окаже вярна.

За голмайстор ще прогнозирам Кейн. Мислех да кажа Олмо, за да се различавам от Роналд, ама то ако Англия така или иначе спечели финала, по вероятно е Кейн да вкара при победа за Англия, отколкото Олмо. Което значи че за титлата в играта, всичко зависи от развитието на финала. Елис ще спечели играта, ако не си промени прогнозата, до началото на мача, при победа за Испания или Англия в редовното време. Ако мача обаче влезе в продължения, и в тях или при дузпите триумфира Англия. Аз и Роналд ще я изпреварим. Защото сме дали една и съща прогноза.

Роналд тебе те пиша, с прогноза шампион Англия нали така. Ако решиш да дадеш Х за да се различаваш от мен и от нея като прогноза, за да имаш шансове еднолично да спечелиш играта, пиши. Иначе ще си поделим титлата ако останат така нещата и прогнозата на Елис не се сбъдне. Понеже си написал на точен резултат за играта на Лорда, равен в редовното време. Да ти кажа че има една тактическа врътка. Ако дадеш Х, за който не можеше да се прогнозира в елиминациите, но за финала опциите са повече, за да може всеки да даде различна прогноза и да има интрига в играта, ще изпревариш и мен и нея, по точки при вярва прогноза. Иначе ако останеш с моята, си делим титлата, ако тя сбърка.

Ако решиш да си промениш прогнозата и да играеш Х, понеже има такава опция за финала, аз тогава ще играя 2 за Англия. Победа в редовното време. Защото само така мога да спечеля играта при Х от теб, и 12 от нея. Но ако никой не си промени прогнозата до финала, аз си оставам с прогноза за шампион Англия. А иначе извън всякакви възможности в играта, ще си викам за Англия на финала.

# 3 044
  • София

Прехвърлили са го в друг раздел. Да пробваме пак (копирайте и отворете ръчно - нещо прави проблем):
при всяко пействане излиза това: fro-spam156-/  - а трябва да е  фрогнюз/  с лат.букви (frognews) и нататък е:
novini/nai-liubopitnite-statistiki-evro-2024.html
Ето и тук:
https://www.bgnes.bg/nay-lyubopitnite-statistiki-ot-evro-2024

От интервютата на двамата треньори. Ето какво не харесвам - подобно настроените ще разберат. Не правя манипулация, просто изваждам по няколко поредни изречения от цялото:
Саутгейт (особено последното изречение):
"Аз не вярвам в приказките с щастлив край, но вярвам в мечтите. Имаме големи мечти, но трябва да ги реализираме. Късните голове, победите с дузпи, всичко това е част от нашия път."
Нека имаме предвид, че Гарет Саутгейт подобри рекорда за най-много мачове на европейско първенство без загуба - Англия няма поражение под негово ръководство вече в 13 двубоя.
Де Ра Фуенте:
"Виждам лицата на момчетата, виждам настроението им – заяви баскът. -  Ще ги помоля най-приятелски да се насладят на нещо, което вече са постигнали. Ще поискам от тях да се наслаждават на мача (курсивът:мой). Млади играчи като нашите се учат от опита на по-старите. Опитните играчи също се възползват от емоцията, която носят по-младите играчи. Това е част от отборния ни дух, от футболната ни спойка, която имаме. Никой не е дал нищо даром на този отбор. Той заслужава да бъде на финала."

Прогнозите ми:
Испания - Англия    2:1  /  1
Голмайстор: Олмо

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 11:10 от EmBrother

Общи условия

Активация на акаунт