UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 890
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 015
  • София
Бивш топ съдия обясни избора на УЕФА за рефер на финала на ЕВРО 24
Бившият английския топ съдия Марк Клатенбърг обясни избора на УЕФА на Франсоа Льотексие за рефер на финала на Европейското първенство в Германия.
https://www.focus-news.net/sport/2184384.html
Футболната асоциация на Англия желае да остави Гарет Саутгейт на поста национален селекционер и след края на европейското първенство в Германия. Ръководителите на английския футбол възнамеряват да предложат нов договор на Саутгейт, без значение от изхода на предстоящия финал срещу Испания.
Но и ръководството на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) е готово с нов договор за селекционера на мъжкия национален тим на страната Луис де ла Фуенте, твърди AS. Според информацията, от Централата искат да задържат 63-годишният специалист поне до лятото на 2028 година.
Дали това е рецептата?
6 неща, които Англия трябва да направи, за да победи Испания на финала на Евро 2024
https://webcafe.bg/euro-2024/6-neshta-koito-angliya-tryabva-da-n … na-evro-2024.html
Едно от най-големите имена в световното съдийство през последните години - германецът Феликс Брих - отваря вратата на кухнята на арбитрите по време на Евро 2024, което се провежда в родината му и от което остана само финалът.
"Овладяваш скандалджиите - контролираш целия отбор. Меси не знае и бъкел английски"
https://webcafe.bg/euro-2024/ovladyavash-skandaldzhiite-kontroli … el-angliyski.html

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 09:29 от EmBrother

# 3 016
  • София
Обяснил, обяснил той:) а за Жоел Киню обяснил ли е Simple Smile

# 3 017
Ето ги и точките за финала.

Шампион Испания 3,3 Англия 5,0

Испания - Англия 1 - 5,0  Х - 5,9  2 - 7,4  1Х - 2,6  12 - 2,9  Х2 - 3,3  

Всеки може да избере измежду крайна развръзка за шампион, или за развитие в редовното време. Като тука този път има всички възможни развръзки в редовното време. За да не става объркване ако напишете Испания - Англия 1, този път това значи победа за Испания в редовното време на финала. Ако искате да прогнозирате крайна развръзка в полза на Испания, тогава пишете шампион Испания а не както досега Испания - Англия 1, този път това ще значи победа за Испания в редовното време и сътветните точки, и в поста си напишете и прогнозата за голмайстор на Евро 24.

# 3 018
Испания - Англия 3:1. Прогнозата ми е че ще ги прегазят в редовното време.
Голове: Ямал, Олмо и Нико Уилямс; Кейн
Голмайстор на европейското: Олмо и Кейн с по 4 гола.

# 3 019
Трябва да прогнозираш само един голмайстор. Олмо или Кейн. Ако завършат с равни голове Евро 24, Олмо в нашата игра ще бъде голмайстор на Евро 24, тъй като има повече асистенции от Кейн.

Редактирам се, всъщност няма нужда да си променяш прогнозата за голмайстор, приемам ти е като валидна  прогноза за Олмо.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 14:02 от Никола Тесла

# 3 020
Испания - Англия 3:1

# 3 021
  • Берлин
Моята прогноза:

# 3 022
Simple Smile Между другото из интернет се носят слухове, че това с голмайсторите е направено, за да може ако отбележи гол Белингам и се изравни по голове с Кейн и Олмо, той също да получи приз за голмайстор на Евро 24, и голмайсторският приз на Евро 24 + спечеланата първа в историята Европейска титла за Англия, ако спечелят финала, да му осигури Златната Топка. Превръщайки го и в първият тъмнокож футболист в историята на Англия, произведен в рицарско звание от Краля, и ставайки едва вторият англичанин със златна топка в историята в година на международен триумф, след Сър Боби Чарлтън. Сър Джуд Белингам, как звучи само. Simple Smile Много теории има из интернет, че това е част от бутането на Англия от УЕФА, и се правят паралели дори с бутането на Аржентина на Мондиал 22, за да спечели Меси, и дузпите които им даваха по време на първенството. Но според мен колкото Аржентина беше бутана тогава, толкова и Англия днес.

Намесват се дори всякакви движения за права на малцинствата, като част от бутането на Англия, което е в синхрон с желанието на УЕФА, Англия да спечели първата си европейска титла. Все едно че в испанският отбор има по малко тъмнокожи, че Англия да се бута заради тъмнокожите им играчи, от силите на злото. Защо УЕФА да има такова желание, при положение че има редица фенове, не само у нас и по света, които заплашват че ще спрат да бъдат фенове на футбола, ако Англия спечели европейското. Това не е добре нито за УЕФА, нито за популярността на футбола. Та според мен конспиративно погледнато е по възможно обратното, да ги резнат на финала, че да спечели Испания, което иска целият неутрален свят извън Англия и феновете им по света.

Но както и да е, споделям какво чета из коментарите за финала. То са конспирации, че всичко е наредено за Англия, то е чудо. Та после като вземат да спечелят, ще кажат, ето, видяхте ли, всичко е нагласено, гадните англичани си купиха титлата с многообразието в отбора си. Пък ако испанците спечелят то ще е понеже победиха Англия, а ако Англия спечелят, то няма да е защото победиха Испания, вече го виждам наратива след финала, при английска победа още от сега.......Grinning

# 3 023
  • София
Никакво бутане нямаше на Аржентина, Ники. Загубиха от Сауди Арабия, помниш. На финала миг преди дузпите, щяха да получат гол, но Емилиано Мартинез спаси! На дузпите срещу Франция кдк ги избутаха?! Отмениха дузпа или как 😅

Преди това разгром над Хърватия и победа на дузпи срещу Лалетата. Бутане? Къде точно, при кой от трите гола срещу Хърватия?

Англия сега имат зверски късмет, единственото бутане беше дузпата срещу Нидерландия. И това е 100%-во бутане, защото не е грешка на съдията, той има Вар зад себе си, но и английските медии признаха, че по-скоро дузпа не е имало Simple Smile

За голмайсторите съм напълно съгласен, че е редно всеки да получи Златна обувка. Навремето и Стоичков и Олег Саленко взеха приза. Какви асистенции, какви пет лева?! Къде централен нападател или гюме, ще дава асистенции, ще подава? На тях им поддават.

Стоичков на САЩ 94 три или четири от головете му бяха от дузпи. Нито една асистенция няма, на него му асистираха, голмайсторите рядко подават.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 14:40 от Ronald

# 3 024
  • Другата България
Надали ще има някой, който ще си помисли или каже, че “ако испанците спечелят то ще е понеже победиха Англия“.
Това звучи меко казано несериозно.
Ако Испания спечели, то ще е защото:
1. Са най-добрия отбор на това първенство.
2. Нямат загуба от ден първи.
3. Бяха в много трудна и тежка група още от самото начало, после на 1/8 и 1/4 финал също. За полуфинала писахме достатъчно.
4. Отстраниха Италия, Германия, Франция, Хърватска....все титуловани отбори.
Няма нужда да изреждам отново победите на Англия и най-вече - начина, по-който се стигна до тях.

И те така те. Простичко е.

# 3 025
На финала Мери Ан, се определя кой заслужава да спечели Европейското. Испания ще са най добрият отбор на Евро 24, ако победят Англия. Ако загубят значи са вторият най добър отбор. Неслучайно загубилият финала, не го наричаме шампион, а вицешампион. В спорта аз не приемам тезата, че можеш да си по добър от някого, пък не можеш да го биеш. Като си по добър от него, победи го. То това е целта на спорта, съвършенството, което се доказва на терена, тепиха, ринга, корта, и прочие. Испания има по големи шансове, на база показаното до момента! Което е ключовото, до момента, ама европейското не приключва на полуфиналите. Ако приключваше съм съгласен, че трябва да ги обявим за шампион. На база показаното до момента, само че както един мач, не се играе само 70 минути, а 90 минути, и с европейското е същото.

Иначе може да се разгледа пътя на Испания и Англия и от друга гледна точка. Испания бяха в една група с Хърватско и Италия, което изглеждаше като групата на смъртта, но се оказа че нивото на Хърватско е под това на една Словакия на това европейско, а нивото на Италия, е под това на Швейцария на това Европейско. От тая гледна точка, кой е имал по тежки съперници. За съперниците им на полуфиналите, Франция и Холандия, за мен Холандия игра по силният футбол от Франция на това европейско, видяхме класата в мача помежду им, където Холандия надигра Франция, и ги би, ама съдията отмени гола. И искрено съжалявам че Англия не се срещнаха с тази Франция която е толкова слаба, че един гол не може да отбележи, и не може да си спечели групата, та за това отиде в потока на Испания, защото е слаба!!!!!, а не защото е силна, и при сблъсък с Англия щеше същото да стане, за разлика от Холандия, Англия щеше да ги бие, понеже едновременно са много по ефективни в атака от Холандия, и имат много по здрава защита от Холандия, а Франция направи най слабото си голямо първенство като игра от Мондиал 2010. Те толкова слаби на голямо първенство като игра, от тогава не са били.  

Но приемам че съперниците на Испания бяха по тежки, заради Германия. Англия наистина до момента, не срещна такъв отбор, сега за първи път ще го срещне на финала, и ако победи, титлата ще е напълно заслужена, защото кой е най силният отбор на едно европейско, се определя на финала. Иначе кой е показал най хубавият футбол, и приятен за гледане футбол, няма нужда да чакаме финала, за да определим. Но предстои да видим и дали ще е най силният футбол. Ако победят защитният футбол на Англия с нападателна игра, ще ги обява и за най силният футбол на Евро 24, освен най приятният за гледане. Ама ако защитният футбол на Англия победи, значи той е по силният.

Цитат
Никакво бутане нямаше на Аржентина, Ники. Загубиха от Сауди Арабия, помниш. На финала миг преди дузпите, щяха да получат гол, но Емилиано Мартинез спаси! На дузпите срещу Франция кдк ги избутаха?! Отмениха дузпа или как 😅

Преди това разгром над Хърватия и победа на дузпи срещу Лалетата. Бутане? Къде точно , при кой от трите гола срещу Хърватия?

Англия сега имат зверски късмет, единственото бутанебеше дузпата срещу Нидерландия. И това е 100%-во бутане, защото не е грешка на съдията, той има Вар зад себе си, но и английските медии признаха, че по-скоро дузпа не е имало Simple Smile

Съгласен че нямаше, както нямаше и за Англия. За късмета не съм съгласен. Колкото е късмет попадението на Емил Костадинов в добавеното време на Парк Де Пренс, толкова е и задната ножица на Белингам. Той колкото и да е късметлия Костадинов да получи удобна топка от Пенев, и да е свободен да напредне и да стреля в добавеното време, ако няма нужните умения, няма как да вкара. На терена не се печели с късмет. А с умения, вяра в победата до последно, правилна мотивация, себеотдаване, и прочие. Това е Европейско по футбол, не е европейско по хвърляне на зарове.

За дузпата не съм съгласен, това е чиста 200 процентова дузпа за мен, и не го казвам защото съм фен на Англия, а защото се чупи крак с такова нарушение, и хич не ме интересува, че той е играл за топката, пък не я уцелил. Защото ако Кейн нямаше кора, подобно нарушение завършва със счупен крак. Та по дузпа от това аз не знам кое може да бъде. Хич не ме интересува, че английските дървави от близкото минало, (защото новите вече не са дървари, а със задни ножици напредват на Европейското), които са играли футбола като ръгби, не приемат това за дузпа. Тях ако ги питам, тука щеше да има дузпа, само ако Кейн си тръгне със счупен крак от терена. Само че едно нарушение на правилата на футбола не е нарушение, само при счупване на крака.

Апропо англичаните с критиките към дузпата за тях, оправдават и опорката, че са горделива нация искаща на всяка цена победата и с всички средства.......Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 15:23 от Никола Тесла

# 3 026
  • Другата България
На финала Мери Ан, се определя кой заслужава да спечели Европейското. Испания ще са най добрият отбор на Евро 24, ако победят Англия. Ако загубят значи са вторият най добър отбор. Неслучайно загубилият финала, не го наричаме шампион, а вицешампион. В спорта аз не приемам тезата, че можеш да си по добър от някого, пък не можеш да го биеш. Като си по добър от него, победи го. То това е целта на спорта, съвършенството, което се доказва на терена, тепиха, ринга, корта, и прочие. Испания има по големи шансове, на база показаното до момента! Което е ключовото, до момента, ама европейското не приключва на полуфиналите. Ако приключваше съм съгласен, че трябва да ги обявим за шампион. На база показаното до момента, само че както един мач, не се играе само 70 минути, а 90 минути, и с европейското е същото.

Скрит текст:
Иначе може да се разгледа пътя на Испания и Англия и от друга гледна точка. Испания бяха в една група с Хърватско и Италия, което изглеждаше като групата на смъртта, но се оказа че нивото на Хърватско е под това на една Словакия на това европейско, а нивото на Италия, е под това на Швейцария на това Европейско. От тая гледна точка, кой е имал по тежки съперници. За съперниците им на полуфиналите, Франция и Холандия, за мен Холандия игра по силният футбол от Франция на това европейско, видяхме класата в мача помежду им, където Холандия надигра Франция, и ги би, ама съдията отмени гола. И искрено съжалявам че Англия не се срещнаха с тази Франция която е толкова слаба, че един гол не може да отбележи, и не може да си спечели групата, та за това отиде в потока на Испания, защото е слаба!!!!!, а не защото е силна, и при сблъсък с Англия щеше същото да стане, за разлика от Холандия, Англия щеше да ги бие, понеже едновременно са много по ефективни в атака от Холандия, и имат много по здрава защита от Холандия, а Франция направи най слабото си голямо първенство като игра от Мондиал 2010. Те толкова слаби на голямо първенство като игра, от тогава не са били.  

Но приемам че съперниците на Испания бяха по тежки, заради Германия. Англия наистина до момента, не срещна такъв отбор, сега за първи път ще го срещне на финала, и ако победи, титлата ще е напълно заслужена, защото кой е най силният отбор на едно европейско, се определя на финала. Иначе кой е показал най хубавият футбол, и приятен за гледане футбол, няма нужда да чакаме финала, за да определим. Но предстои да видим и дали ще е най силният футбол. Ако победят защитният футбол на Англия с нападателна игра, ще ги обява и за най силният футбол на Евро 24, освен най приятният за гледане. Ама ако защитният футбол на Англия победи, значи той е по силният.

Цитат

Преди това разгром над Хърватия и победа на дузпи срещу Лалетата. Бутане? Къде точно , при кой от трите гола срещу Хърватия?

Англия сега имат зверски късмет, единственото бутанебеше дузпата срещу Нидерландия. И това е 100%-во бутане, защото не е грешка на съдията, той има Вар зад себе си, но и английските медии признаха, че по-скоро дузпа не е имало Simple Smile

Съгласен че нямаше, както нямаше и за Англия. За късмета не съм съгласен. Колкото е късмет попадението на Емил Костадинов в добавеното време на Парк Де Пренс, толкова е и задната ножица на Белингам. Той колкото и да е късметлия Костадинов да получи удобна топка от Пенев, и да е свободен да напредне и да стреля в добавеното време, ако няма нужните умения, няма как да вкара. На терена не се печели с късмет. А с умения, вяра в победата до последно, правилна мотивация, себеотдаване, и прочие. Това е Европейско по футбол, не е европейско по хвърляне на зарове.

За дузпата не съм съгласен, това е чиста 200 процентова дузпа за мен, и не го казвам защото съм фен на Англия, а защото се чупи крак с такова нарушение, и хич не ме интересува, че той е играл за топката, пък не я уцелил. Защото ако Кейн нямаше кора, подобно нарушение завършва със счупен крак. Та по дузпа от това аз не знам кое може да бъде. Хич не ме интересува, че английските дървави от близкото минало, (защото новите вече не са дървари, а със задни ножици напредват на Европейското), които са играли футбола като ръгби, не приемат това за дузпа. Тях ако ги питам, тука щеше да има дузпа, само ако Кейн си тръгне със счупен крак от терена. Само че едно нарушение на правилата на футбола не е нарушение, само при счупване на крака.

Апропо англичаните с критиките към дузпата за тях, оправдават и опорката, че са горделива нация искаща на всяка цена победата и с всички средства.......Simple Smile
Съгласна съм с казаното, но аз имам друга гледна точка на нещата.
Относно това, че щом един отбор е спечелил, значи е по-най-добър.
Ако беше преди години, вероятно да съм била на 100% съгласна.
Сега обаче, с всички тези съдийски....пропуски, недоразумения /без/пристрастност и т.н. една дузпа като тази в миналия мач на Англия /която и самите англичани признават, че не е била баш дузпа/ може да реши един двубой, дори и финал. Може да си по-добър на терена 89 минути, в 90та една такава дузпа да те направи шампион. Да, в мача Англия - Нидерландия англичаните бяха по-добрия отбор и заслужено го спечелиха, въпреки дузпата. Но АКО беше станало обратното? По-добрите щяха да са си вкъщи.
Това имам предвид.
Няма как един мач да е критерий /за мен/ за това кой е заслужил или не. Аз гледам цялостното представяне на отбора, а и не го правя само аз.

# 3 027
Цялостното представяне е класата на отбора. Но то не е показател за силата на отбора. То всъщност аз не знам дали и правилно използвам думите. Това което имам предвид, е че класа и сила не е едно и също в моите очи. Иначе във футбола нямаше да има изненади. Винаги фаворита в даден мач, е по класният отбор в мача. В случая Испания са по класният отбор, на база показаното до момента. За това и са фаворити. Понеже повече хора ще заложат за тях. А те ще го направят, защото очакват да победят във финала като по класният отбор. Само че ако загубят....... Те ще останат може би по класният отбор, в зависимост от начина, по който загубят финала. Ако доминират, ако Англия "късметлийски" стигне до дузпи с някой гол в последните минути, и спечели дузпите, аз ще обявя че Испания си остават по класният отбор, но са по слабият отбор от Англия. След като с уменията си в атака не са успели да пречупят защитата на Англия достатъчно, че да отбележат един гол повече, за да не се стигне до дузпи, а на дузпите са били психически по слабите. Кой е по слабият отбор тогава, Испания. Защото класа и сила не е едно и също.

Класата е какво можеш на терена, а силата е какво си спечелил. Това са различни неща. В клубният футбол пример за това за което говоря са Манчестър Сити и Реал Мадрид. Във всички последни 10 години, в които половината от тях Реал спечели ШЛ, във всички тези години, Сити е по класният отбор. Винаги доминира на терена като играе с Реал, винаги е фаворита на феновете, преди мача, винаги Реал излиза от позицията на аутсайдери срещу тях, и винаги ги елиминира и печели ШЛ вместо тях. Със защитна игра, винаги Сити има инициативата срещу Реал. Защото са по класният отбор, само че не са по силният. Аз очаквам Испания и Англия да играят на финала като Сити и Реал. Надявам се и на същият изход. Да намерят достатъчно сила англичаните, и тактическа, и психическа, и мотивационна, психическата е много важна ако се стигне до дузпи, да победят по класният си съперник. Да направят на финала това което Реал, прави със Сити всяка година.

# 3 028
# 3 029
  • Другата България
То си пише, че е спам, аз не посмях да рискувам.

Общи условия

Активация на акаунт