UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 728
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 3 225
# 3 226
  • София
И едно горчиво сравнение. Те не бяха 4-ти в Света, нямаха си Перука за шеф на футбола 100 години и едва ли корупцията е била незабележима. Но, оказва се, резултатите са различни.
Скрит текст:
https://www.24chasa.bg/sport/article/18439320
Има следа и то трайна, защо да няма? Къщата на НиЛо и НикИто в Бояна, къщата на Борислав Михайлов и Мария Петрова, все по-новите джипове на Петрова, обучението на щерката в САЩ, Бисера и тя някъде навън завърши. А за още колко не се знае, им да ни зайде.

Е, и за нещо положително похарчиха пари- изпратиха Перуката в санаториум, да го постегнат малко. Видимо освежен е.

# 3 227
  • Берлин
Кукурея си боядиса косата червена, както обеща при спечелване на финала:

# 3 228
Кукурея си боядиса косата червена, както обеща при спечелване на финала:

Майко мила! JoyJoy
Неее не мога! Joy
Куки беше влязъл в някаква класация, което силно ме учуди. Rolling Eyes
Още се смея, как се мяташе на земята, като пиле без глава, в последните минути на мача с англичаните. Направо на умирачка отиваше работата.Joy
Голям артист! Сега с тази буйна, червена грива може да го огрее и на това поприще. Nerd

# 3 229
  • Берлин
За световното ще го чакаме в стил какаду 🤣 голям образ е.

# 3 230
  • Варна и...духом на Босфора
Поздрави от Лондон ❤️
Да живее Испания!

Завършвам на 11- то място,златната среда.
Ама от златните Сахарски пясъци, мозъка не функционира 😁 за прогнозиране и поНазнайване!
Но,берекет версин!😊

За мен беше Чест!
Да бъда сред вас, благодаря ви,интелигентни, знаещи и ерудирани,мислещи хора!
Тесла,Лорде-❤️ за игрите и труда,и постоянството!

На всички- Айде,Банда,Светът скоро ще е Олимпиада и ние ще сме на първият ред!
Да бъде!

Дойдох да нагледам за след 4 години стадиони, подготовка , едно друго....😁

# 3 231
  • София
Седмица след края на европейското първенство и загубата на Англия с 1:2 от Испания на финала в Берлин, журналистите от платформата The Athletic публикуваха материал, посветен на отровената атмосфера в тима на "трите лъва".

https://webcafe.bg/euro-2024/kak-adidas-otrovi-atmosferata-v-tim … na-evro-2024.html

А по-нататък вече идват колебанията за следващото СП...
Дори шампионското опиянение не отне от гнева и разочарованието в Южна Америка от организацията на турнира [Копа Америка - бел.моя].
"Пълна катастрофа", нарече я парагвайският La Nacion, а медиите в южноамериканските страни директно призоваха ФИФА да отнеме домакинството на Мондиал 2026 от САЩ. Хронологията на абсолютният организационен провал, в който се превърна Копа Америка, направо не е за вярване. Не, и когато става дума за Съединените щати. Никой не е очаквал точно там да има проблеми от толкова елементарно естество като тренировъчни терени, игрища за официалните мачове, пропускателен режим на стадионите...

https://webcafe.bg/football/sasht-i-sokarat-razlichni-vseleni-ka … yat-svetovno.html

# 3 232
Седмица след края на европейското първенство и загубата на Англия с 1:2 от Испания на финала в Берлин, журналистите от платформата The Athletic публикуваха материал, посветен на отровената атмосфера в тима на "трите лъва".

https://webcafe.bg/euro-2024/kak-adidas-otrovi-atmosferata-v-tim … na-evro-2024.html

А по-нататък вече идват колебанията за следващото СП...
Дори шампионското опиянение не отне от гнева и разочарованието в Южна Америка от организацията на турнира [Копа Америка - бел.моя].
"Пълна катастрофа", нарече я парагвайският La Nacion, а медиите в южноамериканските страни директно призоваха ФИФА да отнеме домакинството на Мондиал 2026 от САЩ. Хронологията на абсолютният организационен провал, в който се превърна Копа Америка, направо не е за вярване. Не, и когато става дума за Съединените щати. Никой не е очаквал точно там да има проблеми от толкова елементарно естество като тренировъчни терени, игрища за официалните мачове, пропускателен режим на стадионите...

https://webcafe.bg/football/sasht-i-sokarat-razlichni-vseleni-ka … yat-svetovno.html

Значи ако атмосферата е била отровена тук отговорността е първо на отговорника за националите (при нас доскоро това бе Гонзо, при англичаните не знам кой е) който е допуснал подобна реклама. И второ на треньора, който не е провел разговори с момчетата, за да успокои напрежението.
Навремето и при нас "златното поколение" създаде групички -  цесекари (Стоичков-Котадинов-Пенев-Туньо) срещу левскари (Сираков-Михайлов-Боримиров-Кременлиев) и Стоичков-Пенев срещу Бълкъов-Трифон Иванов. Вината за това че се позволи подобно деление бе изцяло на Пенев-старши. Още от самото начало треньора трябва да тропне с крак.

Сам Нийл -получавата голямата награда за първото място в Точни резултати 2024

# 3 233
Въобще не съм изненадана от атмосферата в английския отбор. Изненадата ми беше, като чух, че двадесетгодишния Джуд Белингам е лидера в съблекалнята. Не е нормално едно хлапе на 20 г. да командори опитни футболисти с къде по-голям стаж и съответно опит. Колкото и добър да е един футболист трябва да има някакво старшинство. Явно хлапакът много си е повярвал и хвърчи на високо. ЗвИзда. Trollface
Много съм разочарована от него, отвратително впечатление ми направи просташкия, неприличен жест към словашката скамейка след вкарания гол в последния възможен момент. То последното не е сигурно, щото са играеше до гол на англичаните и щеше да има продължение на продължението на продължението. Все тая, грозна постъпка, която явно съвсем не е случайна, просто такова си е момчето.
Другата крайност турчето Арда и той голям талант, и той в Реал, но с какво уважение и респект към съотборниците му с по-голям опит. Дори се шегували и го наричали Аби, защото казвал на всички батко, каквото означава на бг аби.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 12:42 от sineva 1

# 3 234
  • София
Лорде, очаквам пълното крайно класиране в твоята игра, както онзи ден, Тесла направи. Simple Smile

п.п. Питат ме много за темата за олимпиадата. Отговарям на всички, че нямам време за съобщения.
Споко ще има тема разбира се. Бях много ангажиран тази седмица и нямах време, а информацията е много. Трябва си един ден занимавка за да изглежда добре и с необходимото инфо. Вече започнах да събирам материали. Надяваме се че късно тази вечер или утре най-късно ще е готова.

# 3 235
Не съм луда фенка на Белингам, но ако си роден лидер със силно присъствие, какво значение имат годините? Ако момчетата в отбора и треньора му смятат, че вече е готов за капитан, не виждам лошо. Даже смятам, че би му прилягало.

# 3 236
Точките идат

Шампион е Сам Нийл, тук изненада няма. Всъщност още след предния кръг го обявих предсрочно за шампион, но той  е хванал знака добавя 1 т. и вече има 52 точки. Сам Нийл взима златния медал и купата

Да му е честито Beers Сам Нийл е моето вдъхновение, почна последен - свърши пръв

Втори е Ливърпул. В последните двама мача не е пуснал прогнози (сигурно реши че няма смисъл), остава с 44 точки и се бетонира на второ място. Ливърпул прояви завидно постоянство и през цялото време беше в тройката. Уви накрая Сам Нийл се откъсна пред него. За Ливърпул остава среброто

Трета е Дона П.Дона е другото ми вдъхновение, почна много отзад, дереше дъното и сега се добра до трето място. Към третите мачове на квалификациите се активизира, направиха хубава битка за 4/5 ;място с Фортуна, а от време на време и за 3/4 място. До самия финал не бе ясно коя ще е трета - Дона или Фортуна, но Фортуна заложи на грешна прогноза и остава на пето място с 40 точки, а Дона е с 43 и е на трето Поздравява Дона, но и Фортуна се представи силно - поздравява и нея. Добри думи за Фортуна, тя също стартира много назад до финала се бореше за трето място и завърши на пето, което е отлично постижение
Дона взима бронза

Прешъс е другата дама  с много силно представяне - 41 точки и четвърто място.  В началото стартира силно, после нещо се изгуби ,но от средата даде рязко газ. Накрая "пакета" Дона-Фортуна водеше здрави битки с Прешъс, всеки можеше да стане трети - четвърти и пети .Така се наредиха нещата че Дона е трета, Прешъс Четвърта, Фортуна пета но тук бяха възможни всякакви варианти. Поздравления за Прешъс

Ралик е хванал головата разлика и вече има 38 точки.
Ем Брадър е познал точен резулат и има 37 точки - доста добро представяне
Роналд остава с 36 точки, а Ръката на Дуум- с  35. Дяволо допълва десетката също с 35 точки. Дяволо направи стабилно класиране, хвана повечето знаци, но не пое рискове с необичайни прогнози. Три-четири пъти не позна, имаше 1-2 интересни попадения, смятам че красирането му е закономерно

----
единадесето място - Елде В с 33 точки - малко не ѝ достигна за да влезе в 10-ката. Имаше страхотни попадения, но е нестабилна - на приливи и отливи. Жозеа и Мария Хрис също имат по 33 точки, но но Мария Хрис го смятам за успех, защото тя почна от предпоследното място.
ЗЗР дели петнадесето място с Ели - и двамата имат 32 точки

Питам 2 -не му видях прогнозата, преди този мач е имал 32 точки.

Грейпфрут и Елис - по 31 точки
Май Сия най-накрая хваща точен резултат (май това е вторият) но е мно късно и остава с 30 точки и последна. Няма какво да се направи, твърде късно взе да бележи.

----
имахме и много силно начало за Ефибуш, но тя се самоелиминира. ОТ средата профила ѝ стана неактивен от модератор разбрах, че е "оттеглила съгласие, но може да се върне" каквото и да значи това. Беше в битката за второто място, но сам се изхвърли от битката.

Дяволо още на на 14 този месец съм пуснал пълното класиране?

Ааа, разбрах какво искаш  - с номерация на местата. Не съм мислил, че е нужно, защото съм писал, този споделя 5 място, онзи споделя 9 място с този и този. Но ако държиш - ето

1. Сам Нийл - 52
2.Ливърпул - 44
3. Дона Полсен  - 43
4. Прешъс  -41
5. Фортуна  40
6. Ралик - 38
7. Ем Брадър 37
8 Роналд - 36
9 място - Ръката на Дуум - 35
9 място - Дяволо -35
11 място - Елде В - 33
11 място - Мария Хрис -33
11 място - Жозеа  - 33
14 място - ZZR - 32
14 място - Еllie 01 - 32.
14 място - Питам 2 - 32
17 - Грейфруг - 31
17 -Елис - 31
19 - MySea - 30

Аз също не разбирам какво общо имат годините? Майкъл Оуен бе на 17 години когато се отличи срещу Германия.  Хари Кейн е на 30, а е видима пречка за отбора си. Те годините не са определящи, определящо е моженето или неможенето. Освен това аз не бих вярвал безрезервно на това, което пишат журналистите те често търсят сензации.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 13:19 от Лорд Сняг

# 3 237
Съгласна съм, че възрастта не е определяща дали имаш лидерски качества и на 40 да си, ако не ти идва отвътре не можеш да лидираш. Историята помни и успешни млади лидери напр. Александър Македонски, не Северомакедонски Nerd
Но явно случая не такъв. Ако малчо беше истински лидер, а не просто е узурпирал властта, то в отбора щеше да цари мир и дружеска обстановка, а не разделение и групички, и зреещо недоволство. Лидерът, трябва да обеденява, а не да разделя. Да води, а не да командва.
Опитът също е важен да бъде един лидер успешен. А опитът идва с възрастта.

# 3 238
Съгласна съм, че възрастта не е определяща дали имаш лидерски качества и на 40 да си, ако не ти идва отвътре не можеш да лидираш. Историята помни и успешни млади лидери напр. Александър Македонски, не Северомакедонски Nerd
Но явно случая не такъв. Ако малчо беше истински лидер, а не просто е узурпирал властта, то в отбора щеше да цари мир и дружеска обстановка, а не разделение и групички, и зреещо недоволство. Лидерът, трябва да обеденява, а не да разделя. Да води, а не да командва.
Опитът също е важен да бъде един лидер успешен. А опитът идва с възрастта.

Първо аз не съм сигурен доколко това което пишат журналистите е вярно. Второ - какво значи да е узурпирал властта, когато ясно се вижда че Кейн реди състава?  Белингам не участва в някои мачове. И как изглежда това "лидиране"? някой може ли да го обясни с думи? И въобще "властта" на лидера нещо което се подразбира ли е, че да може да се завоюва. Ако някой играч е по-комуникативен, длъжен ли са се съобразява с тартора?
Опитът е много по-маловажен от комуникативните ти умения и от психиката.
И къде е отговорността на треньора ако е допуснал тарторски битки? Защо ръководството на федерацията е допуснало такава реклама баш преди европейското?
Впрочем дори най-велкият лидер не може да попречи да има разделение по групички.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 13:28 от Лорд Сняг

# 3 239

Общи условия

Активация на акаунт