Клуб на храбрата Шивачка - 2 част

• 44 205
  • 335
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ами като се замисля то маи към Singer ще се ориентирам Simple Smile

# 151
Аз не бих се отказала с лека ръка и от Брадъра ... не е лоша марката , не толкова известна както Сингера , но са добри машините
от друга страна /ако става въпрос за една и съща цена / 25 са си 25 операции Wink , не просто 7
зависи все пак и за какво и колко смяташ да я ползаваш
...аз съм с Лучник със 7 операции и определено не ми стигат като реша да си развихря

# 152
Да не повтарям Vpam,напълно подкрепям мнението и. Peace

# 153
  • София
Благодаря Ви момичета мисля да посетя и някой специализиран магазин и да видя там с какво ще ме омаят  Joy

# 154
  • най-шареното място
Зависи за какво ще се ползва, може 7 да са много или 70 да са малко Wink
Аз лично бих избрала според грайфера, дължината на рамото и удобството на употреба - ако има някой малки екстри тази със 7те операции /въпреки чене са мноог/ ще ти е много по-удобна от машина с много операции, но неудобна при употреба.
Brother  са и добри, и евтини машини, което не е за пренебрегване. А сингер само заради името не купувай, ако другото не е ОК.

# 155
Aз не съм много веща с машините, защото моята е Лучник от комунистическо време, но Сингер си е класическа марка. Другата не съм я чувала.(може би е хит, но извинете... Embarassed)
Моя съвет е да не се подвеждаш по многото операции. Едва ли ще са ти от полза, ако машината не е качествена.
Зависи какви са операциите. Според мен ( а и като съм питала), твърде често машините с много операции дават фира - разцентроват се и разни такива. И зависи също за какво точно ти трябва. Ако мислиш да работиш предимно с леки и финни материи - и много и малко операционна ще ти свърши работа. Ако обаче ще използваш и дънки, дамаски, тежки вълнени платове - такава с по-малко операции ще те изкара по-дълго.
Така мисля newsm78

# 156
Зависи какви са операциите. Според мен ( а и като съм питала), твърде често машините с много операции дават фира - разцентроват се и разни такива. И зависи също за какво точно ти трябва. Ако мислиш да работиш предимно с леки и финни материи - и много и малко операционна ще ти свърши работа. Ако обаче ще използваш и дънки, дамаски, тежки вълнени платове - такава с по-малко операции ще те изкара по-дълго.
Така мисля newsm78

И на мен така ми се струва! А и обърни внимание какво имат предвид под Х операции, защото понякога за отделна операция смятат и промененото разстояние между бодовете на зиг-заг примерно и ширината на бода, които обикновено можеш да си ги настроиш и сама, и не са отделна операция.

# 157
  • София
Цитат
И на мен така ми се струва! А и обърни внимание какво имат предвид под Х операции, защото понякога за отделна операция смятат и промененото разстояние между бодовете на зиг-заг примерно и ширината на бода, които обикновено можеш да си ги настроиш и сама, и не са отделна операция.

В това и аз се убедих  Crazy В началото се чудех как ги изкараха 24 бода (като гледам че на машината има нарисувани 8 ), а то как било 8 бода по 3 ширини ето ти ги 24 бода  smile3555

# 158
  • най-шареното място
Ако се настройват обиконовено не са различни операции /дължината на бода например/. Важно е колко са нарисуваните Simple Smile
Както и не е задължително да се разцентроват като са с много операции.
Важно е дали  имаш контрол на дължина и ширина на бода, натиска на крачето, възможност за развитие на машината с крачета. Удобен "заден" ход. Брадър често има и контрол на иглата  - позиции и крайно положение. затягане и т.н.
а за операциите - трябват ти прав, зиг-заг и почистващ бод, илик и евентуално украсителен - каквото ти хареса. Другото обикновено е повече за декорациии и ефекти.

# 159
Aз се набутах с една toyota quilt 50. Made in P.R.C.
ЗА сега сьм доволна, но не сьм изпробвала всички екстри.
Eдинсвеният недостатьк е, че някои от означенията програматора не отговарят на бодовете.
Например 5 програма е зиг заг 2,2 мм, а в деиствителност шие прав бод.  Mr. Green
Иначе има 2 прави бода - ляво и средно положение на иглата, трибодов прав, 5 вида оверлочен бод, 2 за пачуьрк, зиг заг - обикновен и трибодов, скрит за подгьви и еластични материи, фестон бод, домино бод, пчелни кутиики, вьлнообразен бод и украсителен еластичен. Отделно има приставка за двоен транспорт - много дебели и  твьрди материи.

# 160
Момичета нямаме представител, който да се нагърби с тази идея:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180654.0

Да се съберат линковете пускани тук и да се включат в евентуално създаващата се библиотека на Хоби.

# 161
veski4, пробвай пак! Wink не ти е хубав линка.
А за  AG имам съмнения че не са нейни, а краднати Thinking

А може ли да попитам какво те кара да се съмняваш, че нещата ми са "краднати" ?
Снимките ли съм откраднала, дрешките, моделите ли?

# 162
Зависи за какво ще се ползва, може 7 да са много или 70 да са малко Wink
Аз лично бих избрала според грайфера, дължината на рамото и удобството на употреба - ако има някой малки екстри тази със 7те операции /въпреки чене са мноог/ ще ти е много по-удобна от машина с много операции, но неудобна при употреба.
Brother  са и добри, и евтини машини, което не е за пренебрегване. А сингер само заради името не купувай, ако другото не е ОК.

Добъри съвети  Simple Smile
За мен Brother са най-добрите.

# 163
А може ли да попитам какво те кара да се съмняваш, че нещата ми са "краднати" ?
Снимките ли съм откраднала, дрешките, моделите ли?

ами, защото са много професионално направени!
и дрехите и снимките.
А ако наистина са твои- приемай комплиментите!  bouquet

А някой нагърби ли се със задачата с линковете?

# 164

ами, защото са много професионално направени!
и дрехите и снимките.
А ако наистина са твои- приемай комплиментите!  bouquet
[/quote]

Ти ми направи деня с тези думи  Simple Smile
Всичко си е мое и дрешките и куклите и снимките Simple Smile
Сега работната ми стая е поподредена, та ще направя някоя снимка, както и от неща над които работя в момента.
Кои кукли са популярни в България? Аз нямам нито една българска кукла, като изключа тези битовите от които имам доста.

Общи условия

Активация на акаунт