Отговори
# 105
  • София
Аз искам НВО, което да изисква малко мисъл и да може да отсее по-добрите на база знания, а не да се отсяват на база кой се е разсеял или не е дочел условие.

# 106
То си е казано - на война като на война и кьорав карти не играе. Простете, че не съм полит-коректна.
Какъв то и да е изпитът, винаги ще има недоволни. И все пак - лесно НВО или трудно предпочитате?

# 107
  • София
То си е казано - на война като на война и кьорав карти не играе. Простете, че не съм полит-коректна.
Какъв то и да е изпитът, винаги ще има недоволни. И все пак - лесно НВО или трудно предпочитате?

Трудно

# 108
А, защо да не е в златната среда?! Нормално, като за ученици в 7 клас, нито лесно, нито трудно. Не обичам крайностите.

# 109
Въпрос за 1 милион - кое е златната среда?

# 110
  • София
Да. Това също е ок. Както написах, за мен е редно децата да се отсяват по знания, а не на принципа "кьорав карти не играе".
Казвам го с ясното съзнание, че това може да означава, че моето дете е възможно да не влезе в желаното училище. Просто така е най-редно.
PS: това не е война!

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 18:10 от etomira

# 111
Добре, не е война, изпит е, но се приема на живот и смърт, почти като война.

# 112
И аз предпочитам трудно НВО.
Предполагам, че с увеличаване на времето за работа по първи модел и промяната на последните три задачи от първи модул по математика, балът тази година ще се повиши значително.

# 113
  • Варна
Не искам никакво НВО, нито лесно, нито трудно. Искам децата ми да получават трайни знания. Знания, които ще може да използват и за напред. Да не се препуска през материала за учебната година, без да имат време за упражнения. Не е нормално аз със знанията си от преди тридесет години да се справям нво-то по-бързо от ученика, който сега учи и трябва да "му е прясно" в главата. И това при положение, че аз никога не съм харесвала математика.
Цялата образУвателна система е сбъркана, ама много сбъркана. Карат учениците да зазубрят незначителни неща от произведенията, без позволят да разсъждават върху думите. Зорлем затъпяват децата и после се тюхкаме какви лоши резултати имат.

# 114
Аз пък искам световен мир, но двама старци не се съобразяват с исканията ми. Покрай тях още няколко не искат да чуят какво искам точно аз.

# 115
Ако трябва да избирам между лесно и много трудно - трудно. Големият ми син беше с няколко деца от неговия клас. Няма как да е иначе, те са четири класа

# 116
Въпрос за 1 милион - кое е златната среда?
Ами, чакай сега, щом може да се определи "лесно" и "трудно", значи може да се каже за някое, че е средно положение Simple Smile

# 117
antonia, и аз казвах същото по предните теми. Не е нормално със знания по математика от преди 30+ години, без да съм по точните науки, да мога да реша задачи в тест, а този с "пресните знания" да се затруднява. Това само означава, че нивото на преподаване е от средно към ниско. И всъщност се оказва, че голяма част от добрите оценки на изпитите са заслуга на т.нар. паралелно образование (частните уроци).
Очаквам лесно нво по мат, което ще продължи линията на мон "колко са се повишили оценките и колко са добри, направените промени". Иначе за мен цялата ни образователна система си е останала в тоталитарно време. За това и 7 клас е една безумна година.

# 118
Аз не го приемам на живот и смърт. Всъщност точно това не харесвам, че се пресират децата и се паникьосват за някакви си изпити. В школи, в училище, всеки познат даже само за това ги пита. Все едно друго не се случва и от това им зависи животът
 И на 22.06 ще съмне.
Но има деца, които отключват заболявания от стрес, а това е цена, която никакви точки и гимназии не заслужават, според мен. Психиката е за цял живот, както няколко пъти съм писала, а училище всеки ще намери.
Още една седмица остана. Обаче тия жеги не знам какво ще ги правим. Портативни вентилаторчета ли да купим да си ги сложат по бюрата Sweat Smile

# 119
  • София
Нахлувам пак с питанка - може ли, ако дете има бележка за даден ден, все пак да влезе в някои часове?
И още нещо - колко отсъствия /неизвинени/ са допустими, без последствия?
Яхнала съм яко метлата...

Общи условия

Активация на акаунт