Отговори
# 120
Някой знае ли дали на преразказа трябва да се пише заглавието или не?

# 121
Математиката не е и никога не е била наука за всички. Всъщност това си важи за всяка наука, де. Както и за всеки учебен предмет. Мен повече ме притеснява, че МОН смята, че 30% е равно на 3, когато навсякъде, където има тестови системи, за 3-ка се искат минимум 50%. Според мен това е показателно за нивото на нашето образование - то толкова си може.

# 122
Нахлувам пак с питанка - може ли, ако дете има бележка за даден ден, все пак да влезе в някои часове?
Да, може

# 123
Вижте няколко въпроса от НВО в 4ти клас:

Вижте и сравнете.
https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … v-klas-po-godini/

Ами някои бих казала, че са за предучилищна подготовка (пеперудата и кое е куб(-че), а други са от 1ви клас.

Ако дадат толкова лесни и на 7мо класниците ще бъде брутално в класирането. Не знам какво да мисля вече, послените дни синът ми прави тъпи грешки, точно на някои лесни.

Истерията в София е огромна, а май няма вече "елитни" или дори нормални училища. В провинцията се влиза с 350т в топ паралелка и получават същото (освен 22 клуба по интереси).
И сега хем матурите са все по-лесни, хем ще отчетем резултати от школи/частни уроци... а не и какво са научили в училище. Злати добре го е казала, паралелното образование. Понякога резултатите са от частното. Много хора си записват детето в частно училище, за да влезе после в СМГ.

# 124
  • София
Нахлувам пак с питанка - може ли, ако дете има бележка за даден ден, все пак да влезе в някои часове?
Да, може
Благодаря Flowers Hibiscus

# 125
  • София
Не се пише. Има го в инструктажа за ученика. Ако не можеш да го намериш пиши да ти го изпратя.
Ние се справяме по-лесно с математиката не заради образованието тогава, а защото сме учили 5 години повече. Те сега за първи път се сблъскват с трудната геометрия и даже алгебра. Ние сме го затвърдили и надградили и това за нас е основата.

# 126
  • Варна
Ahoney, някои може да са учили, аз не съм. Имам три в дипломата за средно образование и шест по всичко останало. Отказвах да уча по математика и тройката даже ми беше много. Съответно и после в професионалния живот гледах да съм с минимален досег до математика.

# 127
Днес ми излезна този пост във ФБ https://www.facebook.com/groups/1524475554249347

Тези 2 цитата ми допаднаха.

"Никой не може да ви спре да учите ако наистина искате."

"Това, което ти отнема цял ден да го разбереш и научиш в шести клас, ще ти отнеме 5 минути като пораснеш. Винаги можеш да наваксаш. Но в същото време като пораснеш имаш много отговорности и тези 5 минути все по-трудно се намират."

По второто, аз затова искам добро училище за децата си, за да не си губят времето и да вземат максимума, някой ако иска да те научи да научиш. (сори за препратката към Ергена, там имаше друг смисъл).

В училище и в университета според мен най-важното умение да можеш да отсяваш важното, да го разбираш и да можеш да задълбаеш в дадена тема. Понеже в реалния живот това е супер ценно умение, понеже много пъти ще ти се налага да го правиш и с нови и с вече познати неща.

# 128
Не се пише. Има го в инструктажа за ученика. Ако не можеш да го намериш пиши да ти го изпратя.
Ние се справяме по-лесно с математиката не заради образованието тогава, а защото сме учили 5 години повече. Те сега за първи път се сблъскват с трудната геометрия и даже алгебра. Ние сме го затвърдили и надградили и това за нас е основата.
Може ли на мен да изпратите?

# 129
В първия пост го има

# 130
  • Варна

По второто, аз затова искам добро училище за децата си, за да не си губят времето и да вземат максимума, някой ако иска да те научи да научиш. (сори за препратката към Ергена, там имаше друг смисъл).
И всички тук искаме детето/децата да попаднат в добри училища. За съжаление училището не винаги е достатъчно. Дано попадат и на добри деца в новите класове.

Аз друго си мислех, не че някой ме пита. Кое беше лошото на това да се явяваш на изпит за кандидатстване в определено избрано училище. При сегашния модел малко ми се размива идеята за кандидатстване. Като чета тук има доста деца, включително и моето, които не са сигурни какво точно искат да учат в гимназията и накъде ще поемат след това. Като си говорим вкъщи, реди някакви "желания" но сам не е убеден, че иска точно това. Ако продължаването в същото училище е възможно без това да се отрази на качеството на образование дали щеше да я има цялата тази истерия.
Ей такива едни мисли ми се въртят и съм изключително щастлива, че това ми е последният седми клас.

# 131
Лошото беше че имаш САМО един шанс. Тук може да подредиш наистина в низходящ ред желанията си, и да постигнеш колкото си се борил.

# 132
Сега е по-добре от преди. Искаш да учиш английски, но нямаш самочувствие... затова кандидатстваш във френската.
Ако някой иска да види Френската в София, да се чувства поканен с мен на избори. То верно, че е първата стая на първия етаж, но все пак

# 133
Едно време беше да кандидатваш в различни училища с техен изпит.
На първо класиране имаше шанса да те приемат и в ЕГ и МГ и друго и да избереш. Сега на първо трябва да се записваш, не може да избираш. След първо, не помня (мен ме приеха на първо), сигурно можеш да продължиш само в едно, ако си занесеш дипломата там. А сега имаш шанс на различни за второ, но  където се паднеш спрямо бала ти и подредбата.

Според мен специализирани изпити са по-добре. Е МГ даваха по-други задачи от ЕГ.

Както и във ВИАС, УНСС, ТУ и ФМИ даваха различен тип задачи...

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 20:45 от toplomliako

# 134
Пък сега и в УНСС, и в УАСГ (ВИАС), и във ФМИ - все тая, може и с ДЗИ по БЕЛ да влезеш... Не е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт