Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 364
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Не е от храненето, определено. Отточността се появява в определени периоди от цикъла.

# 31
Не е от храненето, определено. Отточността се появява в определени периоди от цикъла.

При мен от хормоналните хапчета това е винаги страничен ефект- подуването на краката. Ограничавам солта, но седя на бюро и това никак не помага. Пия вода по 2 литра на ден, но тя сякаш се задържа в краката. Хляб също избягвам да ям, но пак има такова подуване. Честно казано от Лейди Хармония се чувствах най-добре, но лекарката ми каза да го спра Sad.

# 32
  • София
Мими, кураж! ❤❤❤
Аз в момента ям боклуци, тъй като съм 11 часа на работа и това са ми опциите за храна.
Така...
На проблема ми. Пия вече един месец Мено Актив със соеви изофлавони. Имам енергия, вълните намаляха, обаче ме заболяха гърдите. То едно се оправи, друго се развали...
От Витекса пък може да ми дойде, но кървя повече и нещо ми влияе зле на мозъка.
Какво да пия???

Не пий нищо;)
Откакто не пия нищо ми е най-добре. След няколко месеца се наместват нещата, тялото знае, само го дръж колкото може по-далеч от стрес.

# 33
  • София
Ааа, не. Не издържах да не пия нищо. Вълните ме побъркват, смени на настроението, луда работа....

# 34
Ааа, не. Не издържах да не пия нищо. Вълните ме побъркват, смени на настроението, луда работа....
Значи може би кремчето за тия неща ще помогне.

# 35
  • София
Значи може би кремчето за тия неща ще помогне.

Или ще ги обърка и ще почнат едни нерегламентирани течове. Аз лично с кремчета все си бях в цикъл (течове и куп неприятни симптоми.)

# 36
С това ли?

# 37
Ох и аз все съм  с подут корем и пълнея там /цикъл все още имам/, сега се чудя на ендокринолог ли да ходя или на гинеколог?
Говорих с личната лекарка, направление  ще ми даде м. юли, сега ми даде за пълни кръвни изследвания.

# 38
Дорис, кажи моля те за Мексико, е защо така нямат диабет, много л#то ли хапват? Щото и големия ми син се върна скоро от Япония и каза, там пълни/дебели хора няма. Той е чел, че те имат някакви по различни чревни бактерии и може би от това.

Теорията, която четох по този въпрос е, че диабет нямат, защото не ядат глутен. Царевицата, като тяхна основна храна е високо калорична и са дебели, но е безглутенова.
Изследването бе правено сред мексиканци в Мексико и сред Мексиканци в Америка - в Америка, начинът на хранене се е променил и там са си болни от диабет. Тази статия съм чела преди повече от 20 години, когат учех за изпит по медицина. И сега, като си видях изследванията и като знам колко кила съм се сетих за нея. Та може да има нещо вярно.

Япония е много интересна страна. Те наистина не са дебели, но за тях дебелостта е СИЛА. Между другото Котоошу /който е почитан много там/, ми е далечен роднина Simple Smile И като един от нас си бе дебел от дете. Там даже се втали след като спря да спортува активно. 
Имам приятел, който живее от много време в Япония. Разказва ми какви профилактичи, задължителни прегледи имат всяка година. Еми, че те хващат всичко в зародиш! Но Япония са толкова различни от нас като изпълнителност и правила, че дори няма смисъл да ги говорим. Аз тази година за пръв път се дадох на личната за ежегодните профилактики и то защото вдигам кръвно. Не ми е виновна тя - аз съм безотговорна.

*stella, а лимфодренжни масажи не са ли вариант?

# 39
  • София
Първо на първо, в Япония с векове са нямали десерти, във вида, в който ние ги познаваме - захар, мляко, яйца, шоколад, сметана, масло.

Нишесте от боб или ориз и подсладител от гъби. Това е.

# 40

При мен от хормоналните хапчета това е винаги страничен ефект- подуването на краката. Ограничавам солта, но седя на бюро и това никак не помага. Пия вода по 2 литра на ден, но тя сякаш се задържа в краката. Хляб също избягвам да ям, но пак има такова подуване. Честно казано от Лейди Хармония се чувствах най-добре, но лекарката ми каза да го спра Sad.

Все едно за мен пишеш 😃
Работя на бюро, пия доста вода и тя сякаш всичката остава в бедрата 😃

Знам си аз, че е хормонално.

При мен има и допълнително утежняващо обстоятелство - хипофункция, която също затруднява дренажа.

Лотус, защо ти е спряла Лейди Хармония?

# 41

Все едно за мен пишеш 😃
Работя на бюро, пия доста вода и тя сякаш всичката остава в бедрата 😃

Знам си аз, че е хормонално.

При мен има и допълнително утежняващо обстоятелство - хипофункция, която също затруднява дренажа.

Лотус, защо ти е спряла Лейди Хармония?
Стела,  според мен естрогена е набъркан, за това подуване около бедрата. Аз също работя на бюро,  имам си и хаши+хипото, пия също много вода, но не задържам никъде. Застоя ли се на бюрото, часовника ми дава сигнал, да ставам. Движа се много, отивам до WC, по- най дългия път, изкачвам стълбите на пръсти, пробвай да видиш, къде е напрежението, ходя пеша след работа по 1 час.

# 42
И аз съм с хипофункция ( пия висока доза)и гастрит . Заради гастритът  ям без мазнини и доста диетично - хляб ,ориз ,картофи ям доста ,защото не остава много за ядене. 5 пъти ям минимум на ден.Но не съм пълна ,само малко да сваля и на лицето  ми се отразява зле. Преди да ми дойде се тъпча буквално ,но гледам са е диетично все пак заради киселините и вдигам килограмите. Така ядях като бях бременна.Заради гастрита не ям хляб и тестени от днес,изчаквам и на другият ден . По принцип знам ,че маята надува и пречи, отделно не разграждам храната бързо с възрастта, има липса и на храносмилателни ензими.
На 50++ съм и преди няколко  месеца ми прескочи, веднага от първият ден започнаха едни изгарящи вълни по много на ден. Настроението ми го няма,в къщи ме дразнят всички отдавна, сама не се издържам. Вълните бяха  2 седмици и отшумяха, сега се потя през нощта. Мисълта ми е ако може да изчакате,може да изчезнат от само себе си .Една позната фармацевт ми каза,че си е ходила пълничка, но не е пила нищо. Аз за успокоение пия Алора като се изнервя.

# 43
Вълните бяха  2 седмици и отшумяха, сега се потя през нощта. Мисълта ми е ако може да изчакате,може да изчезнат от само себе си .Една позната фармацевт ми каза,че си е ходила пълничка, но не е пила нищо. Аз за успокоение пия Алора като се изнервя.

Шеста година чакам да престанат тези вълни. Последния месец пак влошаване и  са по 4-5 пъти на ден и съм мокра от горе до долу, включително и от косата ми капе. Къпя се по 100 пъти на ден, като мога сменям дрехи защото изглеждат с мокри петна. Почнах да нося цветни, такива на които петната да не личат. Много е страшмо. Вчера синковеца ме прегръща и ми казва- мамо като печка си, гърба ти гори, а лицето ти е мокро. Еми знам, ама какво да направя. Вече съм пълничка , но и това не помага.

# 44
Да ,при всеки е различно и нищо не е сигурно. Гинеколожката каза ,че хормоните влияят на вълните и силата им. Неприятно си е.

Общи условия

Активация на акаунт