Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 366
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Да те успокоя, че в деня на операцията бях в цикъл. Звъннах на доктора, каза, че не е проблем.

# 16
Да те успокоя, че в деня на операцията бях в цикъл. Звъннах на доктора, каза, че не е проблем.
Ох, камък ми падна от сърцето! Да си жива и здрава..и да си добре.
Момичета, от болницата ще пиша да ми давате кураж! Wink

# 17
Всичко ще е наред, страхът е голям, но като се събудиш-всичко ще е зад гърба ти и ще видиш, че бързо ще се възстановиш.  Пиши ми, ако ти изникнат въпроси някакви и преди, и след операцията.

# 18
Благодарско за новата тема.
Стискам палци на всички момичета, на които предстоят някакви интервенции.
Дорис, кажи моля те за Мексико, е защо така нямат диабет, много л#то ли хапват? Щото и големия ми син се върна скоро от Япония и каза, там пълни/дебели хора няма. Той е чел, че те имат някакви по различни чревни бактерии и може би от това.

# 19
Япония е начинът на приготвяне а храната. Доста неща ядът сурови, тежки мазни храни не са характерни за тяхната кухня.

# 20
  • Б
За главоболието имам чувството, че повече ме  боли глава от преди. Сигурно има някаква връзка с периода. И тези жеги ми действат много сънено , много ми  се спи. Нормално ли е в този период и жега да ти се спи толкова много?

# 21
Момичета, не спорете за диети и т.н. Истината е, че ядем буквално боклуци. Всичко е тъпкано с консерванти и хормони в месата. Аз като момиче бях около 60 кг., след като родих станах 54. До преди две години хапвах каквото искам, като аз много ям сладко и плодове. Нямах никакви проблеми със килограмите, а кръвната захар на гладно ми е 4. Та не е само от това какво ядем/въглехидрати или мазнини- основното е в количеството. Забелязах, че увеличих доста количеството и ето- сега съм 58 кг. Но основното за мен е количеството храна и движението. Когато гледах сина си хапвах вафли от липса на време, но тичах с тая количка по цял ден и нямах нито целулит нито излишни килограми.

# 22
ние не спорим за храна, всеки споделя своята гледна точка.
Намаления метаболизъм и недостига на киселина в червата, които идват с напредването на възрастта, според мен  са  едни  от главните точки в схемата, които пък се  свързват  и с редукция на количествата+качеството на хр.
И аз когато бях на 30г. се изхранвах със сладолед, шоколад и хляб бонус, но сега на 50г. бягам от тях, както дявол от тамян.
Така, че - какво е било преди............... го забравяме.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 10:33 от Galina Georgiev

# 23
Аз писах за главоболието, по това разбрах че започват промени. Засили се и особено преди цикъл си е ужасно. Установих, че имам ниски нива на желязо, феритин, Б12 и вит. Д, започнах да пия добавки и бавно и постепенно главата се пооправи , но преди цикъл пак е гадно.

За храненето всеки намира своята истина, но трябва и движение. И аз макар да правя по доста крачки на ден(всеки ден са над 10000) пак корема без упражнения не се маха.

# 24
  • София
Мими, кураж! ❤️❤️❤️
Аз в момента ям боклуци, тъй като съм 11 часа на работа и това са ми опциите за храна.
Така...
На проблема ми. Пия вече един месец Мено Актив със соеви изофлавони. Имам енергия, вълните намаляха, обаче ме заболяха гърдите. То едно се оправи, друго се развали...
От Витекса пък може да ми дойде, но кървя повече и нещо ми влияе зле на мозъка.
Какво да пия???

# 25

На проблема ми. Пия вече един месец Мено Актив със соеви изофлавони. Имам енергия, вълните намаляха, обаче ме заболяха гърдите. То едно се оправи, друго се развали...
Какво да пия???
Заредили са крема Биовеа на тоя сайт.
https://readyforlife.bg/asortiment/7937-25816-biovea-progesteron … %D0%BA%D0%B0-59ml

Поръчах си да имам, макар че още не ми е свършил първия. Аз съм доволна. Прочетете и чуждоезични сайтове, ако ползвате език.

# 26
Днес и аз го получих. От утре ще започна с мазането да видя как ще ми се отрази.

# 27
Ох, кажете за отточност помага ли?
Единственото, което ме мъчи, е задържането на вода.

# 28
Ми не знам, аз го нямам тоя проблем, като ям правилно. Само от някоя пица или подобно, на другия ден се чувствам подпухнала... Урина пускала ли си?

# 29
[quote author=Rockstar link=topic=1664056.msg48133566#msg48133566 date=
Какво да пия???
[/quote]

Според мен не е възможно от Витекса да кървиш повече. Той е за хормонален баланс, като стимулира производството на прогестерон. Прочетох тъкмо, че при нисък прогестерон има по-обилно кървене.  
А на мозъка как ще влияе? Кой препарат ползваш и какви са оплакванията ти от подобни ефекти?

Общи условия

Активация на акаунт