Име за момиче - Лила, Леда, Михаила

• 4 718
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
Всеки път Дария я чета първо като Диария и после се вглеждам изненадано и се сещам че имало такова нещо като Дария. Не знам как са го мислили родителите като са си кръстили детето с такова име.

# 61
Самото име не ми е не приятно, не буди такива асоциации у мен, но ми е втръснало, понеже прекалено често се среща. Край мен са много популярни Александра, Виктория, Никол, Дария, Рая. Може би това са топ 5 най-често срещаните женски имена последните 20+ години.

# 62
Посоченото Мария пък в моите очи никога не би могло да се нарече хубаво. Същото се отнася и до Магдале(и)на, Никол (заедно с мъжкото Никола) и Дария.
Виктория и Рая са приятни, но от толкова повторение им се изгуби чарът.
В сравнение с точно тези Лила и Леда са много по-добър избор.

# 63
Да стане поетеса като  Леда Милева, "Работна Мецана" ми е любимото на мен.

# 64
Аз знам ЛИла с ударение на И-то, иначе лилА си е лилаво. Специално пред Никол и Незабравка ми харесва. Много ми е отвратително това име Никол, не искам никой да обиждам, просто такова ми е вътрешното усещане.

# 65
И аз не го харесвам, но познавам една много готина Никол.

# 66
Както и по-назад написах, Михаила не е с правописна грешка:

Михаил – Михаила

Михаел – Михаела.

В православните държави по-често се среща МихаИла. Присъства даже в православния календар: https://days.pravoslavie.ru/name/13808.html. Точно каквато ще е и фамилията на бъдещото бебе.

На Запад се срещат повече Михаел и Михаела.

# 67
Вече и ударението на Лила избистрихте Grinning
Ударението ЛИла ми звучи като едно девойка по ТВ формат се обясбяваше, че била кръстена ДЕница, а не ДеницА  както традиционно се произнася, но само тя си го знаеше и техните  Joy

Лила си е ЛилА всеки може да се пробва с името да изкарва другите неразбрали после

# 68
Михаила е изключително грубо име. Представям си сърдита лелка с наднормено тегло.

# 69
За първи път чувам някой да го произнася като ЛилА. Ударението е на първата сричка, както при Лили.

# 70
Аз имах госпожа едно време от старото поколение и две съученички Деница, на които тя викаше ДЕница. Може би едно време така са го произнасяли, знам ли.

# 71
Ама от едната крайност - Ая, Кая и други измишльотини, отивате в другата - Лила и Михаила, които звучат грубо и простовато.

# 72
Името е Лила - ударение на „и". Дъщерята на моя бивша учителка се казва така.

Има и мъжка форма Лило. Синът на писателката Теодора Димова се казва Лило: https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/na-gosti-v-doma-na-lo … -lilo-petrov.html

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 20:31 от Radilena

# 73
Има и форма от етноса - Лилинчо на мъж

Все ми е тая къде е ударението, щом си го харесват да си го пишат

Старата фамилия на прадядо на мъжа ми е Лилов и докато беше жив дядо му, неговото поколение ги знаеха като Лилови, макар фамилията от дядото включително напред  да е съвсем друга

# 74
На Деница, ударението най-често е на И - ДенИца, а не ДеницА. В старата му форма е ДЕнница.

Общи условия

Активация на акаунт