Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 800
  • 820
  •   1
Отговори
# 150
Отново ще бъде в Щерев, аз съм също при Д-р Палабуюк, но съм доволна. Проблема ми в Щерев беше с цветната снимка на тръбите.
Поради спазмите, причинени от болка повреме на изследването е дало грешен резултат. Нагънати тръби, особено дясната много нагъната била, та в Истанбул направихме нова снимка, която не болеше изобщо! И резултатът е 2 напълно нормални тръби

# 151
Момичета, аз също съм в Щерев, но при доц. Андреева. За сега три инсеминации при нея и една във Вита( там ми загубиха доста време и се изместих) Ако трябва да сравнявам как протича във Вита спрямо Щерев( което вярвам си зависи от лекаря) просто в Щерев е на светлинни години напред и подготовката и самата процедура. Аз също съм от чакащите да е активен левия яйчник - имам тубарна бременност преди време и тогава махнаха дясна тръба. Първата инсеминация в Щерев мина като по поръчка - и двата яйчника реагираха, но след нея един месец без ляв фоликул, два месеца с киста и след това пак беше на кантар дали ще тръгне от ляво фоликул. Споделих на док., че някак минава времето, а все пак съм на 38 год и я помолих да не ги бавим много много. Тя сякаш не се беше замисляла много на тази тема, но се съгласи и ми даде по-силна стимулация( фостимон) за да тръгне и левия фоликул. Винаги изследва FSH, E2 преди да таймира овулация и последните две инсеминации са на отлични нива на Е2, което говори за добро качество на Я(уж), но бременност така или иначе не става. Чакам другата седмица вторник, за да разбера резултата от номер 4, след което подаваме документи по фонд. Мисълта ми е, споделете си притесненията с док, понякога тези неща им убягват. Вярно всички си плащаме, но имат много пациенти на главата си, всеки с различна история и не винаги ние сме най-заплетените случаи, колкото и да ни се струва така. Да, не ми допада, че всеки път обяснявам какво е особеното при мен и какво целим, но пък всичко до сега е както трябва. Чувам добри отзиви за ембриологията им също, което при мен се очертава важно, при бъдещото ин витро.

Честито на двете момичета! Пожелавам им щастлив финал! ❤

# 152
Аз също имам три инсеминации в Щерев при доц. Андреева, последната от, които успешна - за съжаление в 10г.с. се установи, че няма сърдечен ритъм. Абсолютно съм доволна и от отношението и от начина, по който протичат нещата. Мен пъкми харесва точно това, че не се налага всеки път да се обяснявам и да ме питат за какво се боря. Всичко е в електронни картон. Доц. Андреева има подход и излъчва спокойствие, което е много важно.
Според мен всичко зависи от лекаря и от екипа. Успехът иска търпение. Да, при някои се случва по-бързо, но най-важното е да вярвате в лекаря си и да му се доверите.

# 153
Аз на др Станулов имам доверие и не се съмнявам в неговата преценка, а по-скоро във фактори, с които той взема решението и които може да не са ок.

Харесвам го и ще си продължа при него дори и с инвитро да преминем. Но понякога усещам, че като се опитам нещо да кажа, го приема точно, че не искам да го слушам. В случая беше именно за снимката. Той така и не я видя. Беше на диск, ама толкова ли пък няма къде да се отвори в цялата болница. И се води по написаното становище. Просто, имайки предвид, че сега той е човекът на когото съм дала цялото си доверие, за мен е важно именно той да я погледне.

Точно доц. Андреева на мен ми каза, че ми е ок тръбата, защото тя разгледа снимката след като я направих.
Не знам дали да не отида до Щерев и да ги питам могат ли да ми я изкарат на снимка от диска или в някакво принт студио, но там не знам ще става ли за преглед.
Знам, че звуча нетърпелива, но просто никой не би искал да губи ценно време с потенциално грешна диагноза.

# 154
Jansi, чудесно е това! Наистина е много напрягащо с това чакане за конкретна страна. А къде си прави първата снимка?

Моята беше в Щерев при д-р Билчев и честно казано аз хич не останах с добри впечатления, поради което и не съм убедена в резултата от снимката. Нямах абсолютно никаква болка и той дойде и ми каза, че и двете ми тръби били запушени и щял да се опита да ги отпуши. Пак ми пуснаха течност, отново нищо не усетих, след което дойде и каза, че вече били ок и съм щяла да забременея. После видях написаното в листа, че лявата ми тръба имала нагънат ход и перитубарни адхезии. Знам, че е възможно при спазъм от рязкото вкарване на контрастното вещество да се покаже грешен резултат и да не се види, че тръбите са отпушени. Не знам обаче за нагъванията и адхезиите дали важи същото.

Чудя се и аз дали да не я повторя тази снимка, за да съм сигурна вместо всеки месец да се надявам на фоликул от определена страна и да се тъпча със стимулации за това.

Първата снимка ми е правена в щерев при мисля, че същия лекар. Много ме болеше, ама многоо, казаха че няма запушване но нагънат ход имат и двете особено дясната била много нагъната, при втората снимка се установи, че първият резултат е грешен, но в Истанбул са и с други технологии от най-ново поколение и просто там се и чувствах супер

# 155
Здравейте и от мен. Чувствам като необходимост да споделя с вас огромното чакане в коридора на МЦ ''Д-р Щерев". За втори път имам час при доц. Петя Андреева. Първият път чакахме около час и половина, два. Извини се, добре. Коридора днес беше пълен с чакащи, аз самата прекарах отново около два часа в чакане. Така немарливо ли е отношението в Щерев и по принцип? Никога ли не спазват часовете?

# 156
Здравейте и от мен. Чувствам като необходимост да споделя с вас огромното чакане в коридора на МЦ ''Д-р Щерев". За втори път имам час при доц. Петя Андреева. Първият път чакахме около час и половина, два. Извини се, добре. Коридора днес беше пълен с чакащи, аз самата прекарах отново около два часа в чакане. Така немарливо ли е отношението в Щерев и по принцип? Никога ли не спазват часовете?

Здравей, Катрин. Според мен навсякъде се чака, особено ако лекарят е търсен. От всичките ми познати не съм чула за нито един спазен час (и в София, и в Пловдив) и предварително се бях подготвила, че ще си вися пред кабинета. Sweat Smile Аз не съм в Щерев, но винаги си чакам по час минимум. Simple Smile

# 157
Здравейте и от мен. Чувствам като необходимост да споделя с вас огромното

чакане в коридора на МЦ ''Д-р Щерев". За втори път имам час при доц. Петя Андреева. Първият път чакахме около час и половина, два. Извини се, добре. Коридора днес беше пълен с чакащи, аз самата прекарах отново около два часа в чакане. Така немарливо ли е отношението в Щерев и по принцип? Никога ли не спазват часовете?

Аз съм при Д-р Палабуюк и винаги ме взима точно, рядко съм чакала дълго

# 158
Здравейте, момичета,
Явно моето мнение за двамата лекари в Щерев е противоположно на вашето.
За Билчев много лоши неща прочетох във форума. Не знам дали имаше и едно добро мнение. Въобще не ми се ходеше при него, но моята док ме прати и реших да й се доверя. Като си запазвах час по телефона, ми казаха да пия обезболяващо ако искам 1час преди процедурата. Изпих един нурофен. Нищо не усетих. Резултатът е , че тръбите пропускат под високо налягане. Дори и втория път като стисна за разтвора, не усетих нищо. Останах впечатлена от професионализма на доктора, отговори ми на всички въпроси. Единстввно не знам дали беше коректно да ми казва: до края на годината ще забременееш, било то с естествено, с инсе или инвитро. (Беше февруари)

Миналата седмица ми беше втората инсеминация. Моята док беше отпуска и ме насочи към доц. Андреева. Честно казано съвсем се отчаях и съм почти убедена, че е неуспешна Sad изглеждаше много мила, отговори ми на въпросите.. но просто се почувствах “по бързата процедура”. Не ме пита какви лекарства пия, каква е била терапията на последната инсеминация.. Инсетата имам чувството, че ги правят само по обяд. Каза да си поставя таймираща инжекция в 10:45, а на следващия ден инсето беше в 14. Това са към 27часа. Предната инсеминация ми беше на 39-тия час и бях усетила как се пука Ф на 36-тия. Сега направихме на неспукан Ф. Надявам се да се е пукнал все пак (последния път като бях на летрозол не ми се беше отразило добре).
След първото инсе пих дуфастон, натаспинг и медрол.. а сега съм на дуфастон и утрогестан, което изписа и на съседното момиче. Даже май си е напечатана бележка 🤷♀
Отделно някъде в интернет четох, че измитите сперматозоиди живеели до 6часа.. не знам дали е вярно, но това още повече ме отчая..
Сега си чакам Ц следващата седмица и дано моята док е на линия.

# 159
А Дуфастон и Утрогестан реално не са ли и двете прогестерон, стана ми интересно защо се изписват едновременно.

# 160
И двете са прогестерон, да. А защо не знам, не питах. По принцип имам лошото качество да се доверявам повече отколкото да задавам въпроси. Каза при положителен тест да отида две седмици по-късно.. но ако случайно е +, ще си отида веднага при моята, ако трябва са си почна и натаспина паралелно или нещо друго.. и аз не знам вече.

А Дуфастон и Утрогестан реално не са ли и двете прогестерон, стана ми интересно защо се изписват едновременно.

# 161
Lubanik ние с теб май бяхме двете на процедура, имаше друго момиче, когато ме вкараха мен за инсето и при мен се пада другата седмица в сряда да правя тест. Натаспин защо приемаш, ако не е тайна?
Имаш ли правени изследвания за тромбофилии. На мен ми назначиха да си направя разширено тестване, заради отока в левия крак. По повод на отока док ми изписа аспирин протект, но съдовия хирург вчера каза, че няма смисъл да го пия т.к профилактира артериални тромби, а при венозни(при които се получават отоците) се изписват антикоагуланти( фраксипарин и др.)

Winter - двете имат различна усвояемост, а при жени с недоразвито жълто тяло или неправилно функциониращо се изписва заместителна терапия за да може да се имплантира оплодената Я и да се намали риска от кървене и ранно отлепване на плодния сак.

# 162
От два дена ме наболява корема, днес доста повече и вече започвам да се съмнявам, че инсеминацията е успешна. Имам и едно гъсто течение, много гъсто, бяло, без мирис. При вас има ли такива оплаквания?

# 163
Виктория, и аз мисля, че бяхме заедно. Помня, че ми хареса колко оптимистично звучеше. Simple Smile  
За медрол док каза предния път, че го изписва, за да не отхвърля евентуален ембрион. За натаспин не знам дали тя ми беше казала или прочетох някъде, че когато приемаш прогестерон се увеличава рискът от съсиреци. Миналият месец отложихме инсето, защото изтървахме подранилата овулация. Тогава отново ми изписа дуфастон плюс натаспин. Не съм си правила изследвания за тромбофилия.

Alise, стискам палци!

# 164
Катрин, много зависи кога е часа. Аз винаги ходя за първите часове и чакането е минимално, в рамките на допустимото. Единствено първия преглед, бях в средата на графика и чаках час. Мисля, че е нормално предвид колко много пациенти има, а часовете са през 15 мин. Към средата - края на графика си се натрупва над час.
Lubanik, инсеминации се правят и сутрин. Може да е преценила, че овулацията ще е по-скоро и да е изписала инжекцията за всеки случай. Стискам палци да е успешна Flowers Four Leaf Clover
Колкото до натаспина, мисля, че се пие при тромбофилия.
Утрогестан и дуфастон са прогестерон, единия е естествен, а другия е синтетичен. Дуфастон не се препоръчва при тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт