Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 818
  • 820
  •   1
Отговори
# 195
На мен след първото инсе ми казаха да не си давам парите за кръвен тест. Да си направя само домашен. Този месец нищо не са специфицирали и се чудя.

# 196
Момичета, здравейте.
Не съм сигурна дали въпросът ми е в правилната тема, но моля за съдействие, защото не съм наясно.
Според чл.313а, Ал.1 от КТ работничка или служителка в напреднал етап на лечение инвитро не полага нощен и извънреден труд, след представяне на надлежден документ за това състояние. От ДР на КТ, т.13 определя, че по смисъла на кодекса са работничка или служителка, които са в етап на лечение, включващ периода на фоликуларната пункция до ембриотрансфера.
Аз работя на смени. В този случай защита да не полагам нощен и извънреден труд , след представяне на документ само за периода от пункция до трансфер ли е? Ако е само еднократно и само за този период описан в бележката, следва ли всеки път да представям документ за да имам защита?
Стига ли само веднъж да представя някакъв документ с известие, че започвам това лечение и да имам основание да полагам труд от 8 до 17ч.? Благодаря Ви много.

# 197
В някоя от темите за инвитро може да има повече запознати.
Аз бих ви посъветвала освен документално да обсъдите лечението си с работодателя/директен ръководител, защото пазанете трябва преди пункция и след трансфер. За жалост репродуктивните проблеми стават все по-разпространени и лично аз се надявам да има повече хора, които са разбрани и влизат в положение.

Момичета, здравейте.
Не съм сигурна дали въпросът ми е в правилната тема, но моля за съдействие, защото не съм наясно.
Според чл.313а, Ал.1 от КТ работничка или служителка в напреднал етап на лечение инвитро не полага нощен и извънреден труд, след представяне на надлежден документ за това състояние. От ДР на КТ, т.13 определя, че по смисъла на кодекса са работничка или служителка, които са в етап на лечение, включващ периода на фоликуларната пункция до ембриотрансфера.
Аз работя на смени. В този случай защита да не полагам нощен и извънреден труд , след представяне на документ само за периода от пункция до трансфер ли е? Ако е само еднократно и само за този период описан в бележката, следва ли всеки път да представям документ за да имам защита?
Стига ли само веднъж да представя някакъв документ с известие, че започвам това лечение и да имам основание да полагам труд от 8 до 17ч.? Благодаря Ви много.

# 198
Lubanik аз днес направих кръвен и по-негативен няма накъде да е. До сега съм правила само домашни уринарни, но този път исках да видя дали поне някаква имплантация е имало. С този резултат, инсеминациите приключиха и се насочваме към ин витро, ще подадем документи този месец и си мисля докато чакаме одобрение да направя лапароскопска хистероскопия. При отлична спермограма всеки път и наличен доминантен фоликул, с добри стойности на хормони и доказана овулация в деня на инсето, как пък веднъж поне нямаше имплантация. Започвам да си мисля, че тази тръба в ляво нещо не и е както трябва, но не се вижда. Поне докато чакаме, да отметна и това, ще го обсъдя с док в петък.
Пожелавам ви успех момичета и много положителни тестове! ❤

# 199
Благодаря Виктория! Да е успешно инвитрото!

Lubanik аз днес направих кръвен и по-негативен няма накъде да е. До сега съм правила само домашни уринарни, но този път исках да видя дали поне някаква имплантация е имало. С този резултат, инсеминациите приключиха и се насочваме към ин витро, ще подадем документи този месец и си мисля докато чакаме одобрение да направя лапароскопска хистероскопия. При отлична спермограма всеки път и наличен доминантен фоликул, с добри стойности на хормони и доказана овулация в деня на инсето, как пък веднъж поне нямаше имплантация. Започвам да си мисля, че тази тръба в ляво нещо не и е както трябва, но не се вижда. Поне докато чакаме, да отметна и това, ще го обсъдя с док в петък.
Пожелавам ви успех момичета и много положителни тестове! ❤

# 200
Вики, съжалявам за резултата! Желая ти успех в следващите стъпки и скоро да си гушкаш бебче!

Аз пък за първи месец нямам никакво желание да си правя тест. Супер бързо минаха две седмици в много ангажименти.. и въобще не ми се прави тест утре Sad , но предвид че пия сто неща, трябва задължително да направя, за да знам дали да ги спирам или продължавам.

# 201
Вики, съжалявам! Нека с инвитро се получи от първия път! На естествен цикъл ли мислите да пробвате или по протокол със стимулация? Защото и ние сме без проблеми, остава ни още една инсеминация до фонд и обмислям. Все пак и доктора ще каже кое е най-добро де.

Любаник, стискам силно палци за утре за положителен тест! Както и на останалите момичета, които ще правят скоро! 🍀

# 202
За съжаление тестът е отрицателен. Базалната също спада, така че не мисля да ходя за кръвен.
Тъпото е, че като гледам моята док пак ще е отпуска, като се падат дните за следващото инсе.

Та така де.. продължаваме към номер 3. Дано е за щастие.

Успех на всички!

Edit: това инсе още от началото не си го усещах успешно и че нещо е станало.. но пък предните 30-35месеца опити всеки път съм имала чувството, че се е получило.. и се надявах сега като нямам такова чувство, реално да видя две черти.. но уви. Ако всичко е наред, правим инсе този месец. Ако не е станало, правим още едно през август.. и после ако пак не е станало, ще мислим за инвитро. Никога не съм си представяла да имам по-малко от две деца, а вече започвам да се чудя дали ще има и едно.

# 203
И аз да се отчета с трето неуспешно инсе, аз лично правя само уринарни, не виждам смисъл при категорично отрицателен уринарен на 15ти ден да пускам кръвен, репродуктивната ми е съгласна. Хистероскопия само при инвитро ли се прави, защото реално на нас единсвения ни проблем е моето ниско АМХ което не би трябвало да е чак такъв проблем, всичко друго е уж перфектно, хормони, овулация,  дами с доста по ниско от моето забременяват естествено. Вече се чудя къде реално ни е проблема и какво да изследваме и дали при една хистероскопия не би се видял евентуално някой проблем.

# 204
Winter, на мен ми правиха оперативна хистероскопия за премахване на полип. Оказаха се даже два(3-4лекари не ги бяха видяли и само моята док ги видя на УЗ.. мислех, че иска да ми вземе парите, но се върнах обратно при един от предните и той каза “а, да, има”…). Оглежда се с камера матката отвътре и ако има нещо, се отстранява. Знам, че има и друг вид офис хистероскопия, за която май не е нужно да те слагат под упойка.
Не знаех, че се прави преди инвитро?

Пожелавам ти и на всички останали по-бързо да се случва бебчето!

# 205
Благодаря момичета, както казах нямах голяма надежда за този опит и по-скоро ми беше важно да мине по-бързо и да не се бави повече.
V_gs нямам абсолютно никаква идея как ще е, не сме го обсъждали с док. т.к тя смяташе, че с инсеминация ще се случат нещата. Но предвид яйчниковия ми резерв, С ПКЯ съм, но пък имам цикъл и овулация съвсем нормални, от стимулациите за инсе реагирам много добре на FSH, никога не съм имала проблем с дебелината на лигавицата и не се е налагало допълнителна терапия, а и имам една успешна бременност преди 13 години, една извънматочна и един мисед. По-скоро си мисля, че ще е на естествен или поне на мен така ми се иска. Ще пиша като се видя утре с док.
Winter - хистероскопия се прави при индикации, няма значение дали е ин витро или друга арт процедура. Просто при мен има една оперативно премахната маточна тръба в следствие на извънматочна бременност и пак коремна операция - S.C преди 13 год. Всичко това създава условия за сраствания, които да пречат на преминаването на Я през тръбата. Мисля, че при мен има някаква физическа пречка да се срещнат сперматозоид с Я, толкова години вече опити, първоначално домашни, сега и инсеминации и нито веднъж не съм видяла положителен тест т.е няма оплождане и имплантиране и си мисля, че това трябва да е причината, въпреки, че имам една цветна снимка и една хидротубация, които показват перфектно проходима тръба ... А при М винаги спермограмата е повече от перфектна. Та затова си мисля за хистероскопия, качеството на Я е доста важно, но как пък все една не се оплоди да се захване ...
Lubanik и Winter стискам палци четвъртата да е успешна при вас, ако не горе главата, все ще стане, по един или друг начин!

# 206
Не възлагам особенно големи надежди на четвъртата инсеминация, вече искам да минава по бързо и да преминем към инвитро, там поне се надявам да се види качеството на Я. Въпреки че за две години и аз се питам как може да не е имало някоя читава да се оплоди, нямам нито една бременност до сега.

# 207
Здравейте, за съжаление кръвният ми тест е отрицателен. Много ми е тъпо, ама бях подготвена и за този резултат.
Стискам палци на всички успешни инсеминации!

# 208
Съжалявам, Alise! Дано следващият път е положителен!

Winter, и ние вече над 2г опитваме и нито веднъж не е имало Б. И аз се чудя дали проблемът не е в качеството на Я…

Тези от вас, които са приемали Утрогестан, след колко време ви идва? Досега при мен след спиране на дуфастон винаги Ц е идвал до 30-36часа. Сега вече станаха 60 и започвам да се притеснявям. Инсето беше на неспукан Ф. После не са ме викали на преглед да се види, че се е пукнал. Може ли дори след биене на чхг инжекция да съм задържала Ф? Имах и един по малък 13-14мм, за който док каза, че ще се резорбира и няма да се задържи (питах я по време на инсето). За всеки случай правих и тест - отрицателен.

# 209
Lubanik - на мен с предното инсе ми дойде чак  на шести ден, чак док се учуди и изрично ме гледа с егографа за да се увери, че няма бременност. Ти имала ли си таймираща инжекция? Ако не ти е изписана може и да има нещо задържано. При мен след един пропуснат цикъл заради липса на ДФ в ляво стимулиран с кломифен и без таймираща инжекция стигнах до Пирогов с хеморагично жълто тяло.
Аз подадох документи за фонда и с док. Се разбрахме на 15.07 да направим хистероскопия. Тя също е на мнение, че или има нещо в тръбата или нещо в матката, което пречи на имплантация. Лошото е, че след такава процедура се пропуска и следващ цикъл и чак септември ще започнем стимулация … искаше ми се да стават по-бързо нещата, но каквото е.
Ще засиля малко повече приема на добавки за подобряване на Я, че от ваички други хапове и инжекции тези ги бях оставила на страни и ще се наслаждавам на лятото Simple Smile
Усмихнат ден на всички и успех на тези, които чакат!

Общи условия

Активация на акаунт