Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 784
  • 820
  •   1
Отговори
# 90
Съжалявам мечта24, с първата инсеминация си е малшанс, изключително рядко да са успешни,  абе чувал си ,че може ,ама не си виждал. Но стискам палци втората да е твоя успех, не се отчайвай!

# 91
Благодаря,  Rosenweis! Не мисля да се отчайвам. Това с първите опити ми беше ясно и съответно не таях големи надежди. Както все си повтарям, важното е че съм гинекологично здрава и шанс има. Днес ще пиша на лекаря да го уведомя. Хубавото е, че вече изследванията са направени и този път няма да ги мисля. Директно ще минем към процедурата.

# 92
Добро утро,вчера попаднах на тема и попрочетох че с лоша в морфология(в нашия случай тя е 4%)нямало смисъл от инсеминация,а се пристъпвало директно към инвитро.Това така ли е е наистина?

# 93
Добро утро!
Какво значи 4% морфология?
Морфологията е процент на сперматозоидите с абнормална форма от общо всички сперматозоиди. Тя означава едно, когато количеството е да кажем 40млн и съвсем друго, когато е 120 млн, които компенсират този процент. Отделно същото го има и с подвижността. Така че отговор на този въпрос просто от "4% морфология" няма.

Има много жени, забременели напълно естествено с 4% морфология, както и по-малко. На мен този процент дори ми се вижда доста добър стига да има добро количество и подвижност. Ние сме с 1%.
Успех!

# 94
Подвижността преди 2 месеца беше доста под нормалното,но от този месец е значително повишена,много малко ни трябва да  влезем в нормалните стойности.Много благодаря за отговора!

# 95
Моята одисея продължава. Писах на акушерката, че съм направила уринен тест тази сутрин и е отрицателен. Накараме да си направя и кръвен. Та сега чакам резултати.

# 96
Моята одисея продължава. Писах на акушерката, че съм направила уринен тест тази сутрин и е отрицателен. Накараме да си направя и кръвен. Та сега чакам резултати.
Моя уринарен беше абсолютно отрицателен при ЧХГ над 200.От кръвния тест по достоверно няма.Успех 🙏

# 97
Окончателно, не съм бременна. Резултата е 0.1. Според вас какво следва? Предполагам, че няма да ме карат да правя нова цитонамазка и тест за венерически.

# 98
Окончателно, не съм бременна. Резултата е 0.1. Според вас какво следва? Предполагам, че няма да ме карат да правя нова цитонамазка и тест за венерически.

Съжалявам, Мечта24. Стискам палци следващият път да е успешна. Доколкото знам важат 6 м цитонамазката и останалите изследвания (за СПИН, хламидия и тн), единствено микробиологията е 30 дни.

# 99
Благодаря за подкрепата и информацията v.1330!:heart: Твърдо съм решила да продължавам с опитите и да не се отказвам. Толкова форуми изчетох и разбрах, че със всеки следващ опит шансовете се увеличават. Не драстично, но се увеличават.

# 100
Благодаря за подкрепата и информацията v.1330!:heart: Твърдо съм решила да продължавам с опитите и да не се отказвам. Толкова форуми изчетох и разбрах, че със всеки следващ опит шансовете се увеличават. Не драстично, но се увеличават.

Разбира се, никога не трябва да се губи надежда. Всичко ще се случи по най-добрия начин и в най-подходящия момент. Blush

Аз чета доста чуждестранни форуми и сайтове и там има доста успели момичета, дори без стимулация, на всякакви възрасти, с всякакви уж “пречки”, така че има надежда.

# 101
Може да опитате отново още на следващия месец.В Надежда вирусологията важи 3 месеца .Не знам как е в другите клиники.Правихте ли цветна снимка?

# 102
Добро утро,вчера попаднах на тема и попрочетох че с лоша в морфология(в нашия случай тя е 4%)нямало смисъл от инсеминация,а се пристъпвало директно към инвитро.Това така ли е е наистина?
Лично познавам момиче ,което роди преди 2 седмици ,а забременя от втора нестимулирана инсеминация с 1 % морфология и намалена подвижност и общ брой. Така ,че тези цифри са много относителни, репродуктивен специалист ми е казвал ,че с 2% морфология може да стане и естествено.

# 103
Здравейте, като чета през какво минавате, се отчайвам и аз все повече. Съжалявам за всяка от вас, при която е бил неуспешен опита и ви желая при следващия всичко да бъде наред и да ни споделите хубавата новина. ❤️🍀Четейки за вашите опити, в главата ми изникват много въпроси. Например, при нас проблема е в приятеля ми, аз съм на 25г., винаги досега всичко е било наред при генекологичните ми прегледи и изследвания. Ясно е вече,че ще използваме донор, но доста ме е страх дали ще бъде успешно и колко опити ще са ми нужни. Знаете ли, имайки предвид моите изследвания и години, кои фактори биха могли да повлияят, за да не е успешна инсеминацията?

# 104
Katrinn13, няма как някой да ви каже колко опита ще са нужни.
Също така понякога ‘всички изследвания са наред’ се оказва, че не е съвсем така, защото масовите АГ въобще не вникват в детайл и пропускат базови неща. Трябват ви цитонамазка, микробиология, снимка на тръбите, изследване на микоплазма и урея плазма, нива на базови витамини, щитовидни хормони ( оптимални нива, което е различно от ‘в норма’), АМХ. Здравословно хранене и изключване на алкохол и цигари няколко месеца по-рано.
Понякога при жени без никакви видими проблеми не се получава с инсеминации, а при такива с букет от проблеми става от раз. По този път трябват търпение, късмет и много спокойствие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт