Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 790
  • 820
  •   1
Отговори
# 105
На мен отново ми е много тънка лигавицата..... Въпреки че пиех някакво лекарство за по- Добро кръвообращението, което ми изписа лекаря. В понеделник пак съм на лекар и ако не е пораснала отново ще отложим и този месец......

# 106
Мила, от стимулация ли ти е тънка лигавицата? Знам, че вит. Е помага за това, аз пия. Също четох за някакви компреси от рициново масло, но не съм дълбала там. Дано все пак порасне достатъчно! Колко трябваше да е, за да се направи процедурата?

При мен за втори пореден месец отмениха инсето, защото овулацията ми е от левия яйчник, където тръбата има сраствания. Доста ми докривя.. Голямо чакане, настройване. И бях на Кломифен без да образувам поне още 1 ДФ. Миналият месец пък Летрозол и същия ефект. Вярно, все в минималните дози, ама все пак... Напразно ги пих само Sad

# 107
Мила - знам, че чай от малини подобрява лигавицата. Не ти ли изписаха някакъв естроген да я подпомогнат малко? Също така наблягай на омега 3 и вит. Е, авокадо ако обичаш може и всеки ден да си хапваш.

Snowflake - аз съм с премахната дясна тръба и гоним все левия яйчник. Зимата само десния правеше фоликули и загубих няколко месеца заради това. С кломифен при мен нищо не става, Летеозола е една идея по-добре. Този цикъл за първи път отнесох само два Мериоферта и направих над четири фоликула, явно при мен това е рецептата. Да не казвам, че за първи път не ме болят зверски яйчниците. Но не възлагам големи надежди, при мен е четвърта поред инсе и после се устремявам към ин витро(там ми е надеждата) Успех на всички!

# 108
В групата четох за фреш от нар. Колко дена имаш преди инсеминацията?

Аз днес направих моята реинсеминация. От утре започвам Дуфастон 2х1. На вас какво ви изписват след инсе?
На мен отново ми е много тънка лигавицата..... Въпреки че пиех някакво лекарство за по- Добро кръвообращението, което ми изписа лекаря. В понеделник пак съм на лекар и ако не е пораснала отново ще отложим и този месец......

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 20:34 от Alise

# 109
Успех, Алис!

Виктория, при мен и Летрозола не даде ефект. Не съм сигурна колко краен извод може да се направи от по една стимулация с двете, но определено очаквах друг резултат. Иначе нищо не ме е боляло и въобще абсолютно нищо не съм усещала от приема и при двете.
Ще видим следващия месец какво ще ми изпишат. Дано тогава вече десния яйчник да се е върнал от отпуск.

# 110
Привет,моята втора инсеминация ще бъде следващата събота.Изписаха ми Фемара(незная за какво са).Относно тератото на ММ лекарката каза че никак не е зле,плюс това има и доста подвижни които стигали.Много се надявам да се получи този път.

# 111
Фемара (или Летрозол) се изписва с цел стимулиране на яйчниците и евентуално овулиране на повече от 1 яйцеклетка и по-висок шанс за успех при инсеминация. Или, ако има проблем с овулацията и не се осъществява, но при теб предполагам е първото.  Каква схема за пиене ти дадоха?

Успех, дано има резултат!

# 112
2x1 таблетка.
Нямам проблем с овулацията.

# 113
Здравейте, днес си направих кръвен тест след инсеминация и е отрицателен. Така ,че втора неуспешна за мен. Чудя се какъв е смисъла да е със стимулация при положение ,че аз по принцип си имам овулация и дори с летрозола направих 1 фоликул. Резултата ми е 0.300 ,а досега винаги е бил под 0.150. Но въпреки това значително по-малко от минималното. Но на какво може да се дължи според вас

# 114
Най-вероятно се дължи на таймиращата инжекция.
Относно смисъла на стимулацията и аз често се чудя. Дори и когато съм правила по 2 фоликула не са се развивали с равен темп и реално само единия е бил годен в деня на инсето. Като отговор съм получавала за да се подобрят шансовете за овулация (дори и генерално там да няма проблем) за да няма разочарования и пропуснати месеци.
Здравейте, днес си направих кръвен тест след инсеминация и е отрицателен. Така ,че втора неуспешна за мен. Чудя се какъв е смисъла да е със стимулация при положение ,че аз по принцип си имам овулация и дори с летрозола направих 1 фоликул. Резултата ми е 0.300 ,а досега винаги е бил под 0.150. Но въпреки това значително по-малко от минималното. Но на какво може да се дължи според вас

# 115
И аз вече се чудя за тази стимулация. При мен основната причина е, че дебнем фоликул от дясно, което последните 2 месеца не се случи с Летрозол и Кломифен и имах само х1 от ляво. Всъщност сега имаше и друг от дясно, но доста по-малък. Но нещо не мога да схвана щом избягваме лявата страна, както ще стане ако имам фоликул както от дясно, така и от ляво, които се пукнат в сходно време?. То нали при инсеминация после не се насочва материала към конкретна тръба, а в цервикалния канал и... където отиде. Rolling Eyes Ако схващам правилно, така пак си го има повишения риск от ИБ, който се стараем сега да избегнем.

# 116
При мен един лекар ми препоръча да не правя инсеминация ако ще е в левия яйчник.
Този месец имам и в двата яйчника фуликули, като в левия не се беше спукал. Вече другия месец като отида на преглед ще видим какво става.
Лекаря може да ти вдигне дозата на стимулантите, иначе за единия фуликул може и на ЕЦ да се прави.

И аз вече се чудя за тази стимулация. При мен основната причина е, че дебнем фоликул от дясно, което последните 2 месеца не се случи с Летрозол и Кломифен и имах само х1 от ляво. Всъщност сега имаше и друг от дясно, но доста по-малък. Но нещо не мога да схвана щом избягваме лявата страна, както ще стане ако имам фоликул както от дясно, така и от ляво, които се пукнат в сходно време?. То нали при инсеминация после не се насочва материала към конкретна тръба, а в цервикалния канал и... където отиде. Rolling Eyes Ако схващам правилно, така пак си го има повишения риск от ИБ, който се стараем сега да избегнем.

# 117
Алис, извинявай, вече не успявам да запомня при коя какъв беше случая. При теб с лявата тръба ли имаше проблем и затова те съветват да не правите процедура, когато овулираш от тази страна? Както е и при мен.
Аз точно това си мисля, че май по-разумно ми се вижда да си е на ЕЦ. Иначе са много въпросителните... дали ще има повече от 1 фоликул, ще има ли от правилната страна, ако пък вдигне дозата и се образуват няколко и от двете и т.н. Много хубаво пък също не е на хубаво, защото при повече фоликули има шанс за многоплодна бременност.
Иначе пък сега ни каза, че можело вкъщи да си пробваме....

Малко се обезкуражих аз. Видях как грам не ми излиза математиката. Преди си размишлявах как ще ги направим една след друга инсеминациите от май до средата на септември и ако нищо не се е случило, есента инвитро. Frowning1 А сега с тая тръба... + нещо друго, ако се случи и се отмени пак процедурата, грам не ми се получи сметката. Малко се отчайвам за инсеминациите и не знам дали направо да не се опитаме за инвитро да се подготвим

# 118
Не знам за многоплодната бременност, при мен правим стимулация ако няма кисти. Този месец имам и в двата яйчника фуликули. Доктора по се притеснява, че ако е само един фуликул може и да е кух, а и като минеш 40 вече се говори за ниско качество на яйцеклетките. Та ще е жив късмет ако една или повече яйцеклетки се оплодят.

Въобще не се притеснявам и от многоплодна бременност. На мен мечтата ми е тризнаци, но не знам на тази възраст дали изобщо може да ми се случи Simple Smile

Алис, извинявай, вече не успявам да запомня при коя какъв беше случая. При теб с лявата тръба ли имаше проблем и затова те съветват да не правите процедура, когато овулираш от тази страна? Както е и при мен.
Аз точно това си мисля, че май по-разумно ми се вижда да си е на ЕЦ. Иначе са много въпросителните... дали ще има повече от 1 фоликул, ще има ли от правилната страна, ако пък вдигне дозата и се образуват няколко и от двете и т.н. Много хубаво пък също не е на хубаво, защото при повече фоликули има шанс за многоплодна бременност.
Иначе пък сега ни каза, че можело вкъщи да си пробваме....

Малко се обезкуражих аз. Видях как грам не ми излиза математиката. Преди си размишлявах как ще ги направим една след друга инсеминациите от май до средата на септември и ако нищо не се е случило, есента инвитро. Frowning1 А сега с тая тръба... + нещо друго, ако се случи и се отмени пак процедурата, грам не ми се получи сметката. Малко се отчайвам за инсеминациите и не знам дали направо да не се опитаме за инвитро да се подготвим

# 119
Ехаа, ами пожелавам ти го щом това ти е мечтата! Simple Smile

Аз като гледам какъв зор се оказа това забременяване и на 1 вече ще съм щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт