Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 828
  • 820
  •   1
Отговори
# 210
При нас за съжаление инсеминациите също не дадоха положителен резултат и преминаваме към инвитро.
От време на време съжалявам, че изгубихме толкова време с инсеминациите. От друга страна съм сигурна, че нямаше да е така ако бях попаднала на правилните лекари. За 4 инсеминации при мен един път не смениха подхода с медикаментите и имам доста големи съмнения, че таймиращите инжекции и самите процедури са правени в тотално грешни моменти. Винаги са ме гледали само на ехограф, без проверка на хормони. Винаги инсеминациите са правени на неспукан фоликул и никога не сме проверявали дали се е спуквал на следващ ден. 
Яд ме е че масово тази процедура се претупва, а струва не малко - и  финансово и емоционално. Дори и когато съм се опитвала да подема темата за смяна на медикаментите отговора винаги е бил, че няма нужда.

Вярвам, че инсеминациите са добър и щадящ вариант, но само ако са направени коректно. Единствено бих ви посъветвала ако почувствате, че сте неглижирани да търсите други специалисти...

# 211
Klara съжалявам за неуспеха ви, аз винаги гледам да потърся положителното от цялата ситуация. Инсето ти дава доста нужна информация, както и време да направиш всички необходими изследвания преди трансфера, за да бъде успешен. Поне вече имаш опита със стимулация( при мен ги сменяха, но и вариантите не са кой знае колко много, за мен специално най-много успяват FSH) също така помисли за друг лекар, щом го чувстваш като пренебрежение. При мен беше така с Вита и д-р Василева. Пуснахме изследвания, назначи терапия т.к бяха доста раздвижени хормоните, на следващия месец контролни изследвания - в норма, ехограф - “О ама ти си пред овулация, че и в левия яйчник, утре за инсеминация” - без медикаменти, без хормони и разбира се неуспешна процедура. И още нещо с което да те обнадеждя - с ин витро може и да са близнаци, за някои е голяма радост, за други никак. Аз като майка на 13 год. тийн мога само да споделя, че само дете пораства трудно, иска постоянна компания, търси приятелче .. Намирай мотивация във всичко, не го гледай от негативната страна!

# 212
Вики, имах таймираща инжекция. Беше в 11ч в деня преди инсето. Изрично питах по време на процедурата дали има вероятност да задържа Ф и доцентката беше уверителна, че няма. Имам час при моята док утре. За мой лош късмет тя отново е отпуска, когато би трябвяло да е следващото инсе (ако ми дойде утре Ц). Хем не ми се пропуска месец, хем се чудя дали искам да изпитам същите чувства като предния месец при заместващ док…
Явно бързо се подават документи за фонда, щом още днес си успяла? То така или иначе знам, че се чака някакво време и за там. Успех с хистерото на 15-ти!

Клара, първото ми инсе беше на спукан Ф. Даже преди процедурата ми каза да тренирам, за да се спука. Второто инсе беше на неспукан. И аз като теб мисля, че е редно да те видят на следващия ден дали се е пукнал или не. Питах има ли опасност от задържане и отговорът беше не. Леко претупана се почувствах, макар и отношението да беше добро. Но просто малко като на конвейер…
Не мисля, че инсетата са загуба на време. Ако би могло да стане по по-щадящ начин за организма, защо не?
Съжалявам, че не си усетила специалистите, които са те следили, като твоите. Пожелавам бързо да намериш такива!

Успех и на всички тук!

# 213
Ох, само негативни резултати Sad
Така се надявам всеки път като видя, че някоя е писала, да прочета нещо хубаво.

Клара и аз с такова чувство оставам, че конкретно инсеминациите ги претупват. Сякаш не ги имат за нещо сериозно лекарите и са го приели, че едва ли не се правят само за да се кандидатства за инвитро фонда след това. Ако случайно стане някоя бременност покрай това - бонус.

# 214
На мен ми идва на третият ден след като спра Утрогестана, би трябвало с таймираща инжекция да няма задържан фоликул. Вчера на 2ри ден от Ц бях на преглед за последното инсе, имах цели два избързали фоликула, лекарката ми каза да не го отписвам последния опит, пък ще видим.Успех на всички в процедури, чакащи или с предстоящи 😊

Пп: да допъня че дори при перфектно таймирани инсеминаций гаранция няма, първите ми две бяха перфектни, и двете на спукан фоликул едната 30 мин преди процедура, другата 2 часа и резулатат въпреки това няма. Имам чувството че инсеминацийте са си чист късмет.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 12:29 от Winter^^

# 215
Благодаря ви за подкрепата!
Със сигурност не омаловажавам инсеминациите като процедура и силно вярвам, че ако се правят коректно има добър шанс за бременност.
По принцип мисля, че на всеки лекар следва да му се даде шанс, а не при първия неуспех да се местим на ново място. След 2-3 опит обаче си усещах, че няма инициатива от страна на лекаря и всякакви дискусии и изследвания са били инициирани само от мен.

На есен продължаваме на чисто с нов лекар и ново място.

# 216
Клара, Вики, съжалявам за негативния резултат и пожелавам бърз успех още с първия инвитро опит.
Според мен инсеминациите не са напразни, лошото е, че от тях няма как да се установи има ли оплождане, хубави ли са яйцеклетките и да се търси решение. Колкото до медикаментите, не съм сигурна до колко смяната им помага, но това вярвам, че лекарят трябва да прецени.
Аз тия дни бях на преглед и доктора сподели, че всичко е наред и мога да продължа напред. Изследванията ми са добри, дори изкарах някакъв луд АМХ 6.04ng/mL, викат ми ти ли си дамата с високия АМХ. Казаха, че се случвало, аз все още мисля, че може да има грешка Laughing
Средата на месеца ще ходя при репродуктивната и се моля и тя да е на мнение, че можем да продължим.
Преди последната инсеминация, приемах много добавки, но ми се иска сега да го карам малко по-леко, че не ми се отразяват добре хапчетата. Предпочитам нещо на билкова основа, смятам да наблегна на храни богати на витамини, минерали, омега 3, антиоксиданти. Вие какво пиете, има ли нещо подходящо на растителна основа, което да подобрява яйцеклетките?

# 217
Дискутирали ли сте поликистоза заради високото АМХ? Мисля, че всичко над 4 се води индикация за това.

# 218
Досега никой нищо не е споменавал за поликистоза. Преди 10 месеца АМХ ми беше 2.88. Затова по-скоро си мисля, че в лабораторията има някакви отклонения на стойностите.  Като се отида при репродуктивната, ще чуя и нейното мнение. Ако се налага ще го изследвам пак.

# 219
Believe23 поликистозата има доста проявления, като само едно от тях е високо АМХ, заради множество задържани фоликули. Нередовен цикъл, липса на цикъл, затлъстяване, инсулинова резистентност, окосмяване и разбъркани хормони. Обикновено FSH:LH е в полза на второто и е доста завишен. Ако имаш поликистоза, до сега док да ти беше казала. Ехографската находка е много типична, яйчника се вижда като “омотан” с гердан от маниста,
Консултирай се с док, нека те погледне на УЗД, пусни едни хормони на 2ри ден и ако всичко е наред, няма от какво да се притесняваш.
Относно добавките - аз последния месец реших да си направя почивка и спрях инозитола, вит., омега 3, всичко. Освен това от три месеца не си боядисвам косата с нормална боя, а с билкова боя, смених шампоан, балсам, крем за тяло - всичко от Зоя с натурални съставки( и това се отразява мн добре на косата ми, спря да цъфри, пуснах я дълга и е много мека), приключих и с гел лак, решила съм да не си слагам. Наблягам на разнообразна храна и зеленчуци, насилвам се да хапвам риба, аз изобщо не обичам и много наблягам на плодове, най-вече череши, ягоди, малини, къпини, кайсии - полезни са за репродуктивната система. Четох също така, че сладкия картоф е изключително полезен за Я, т.к има много фолиева киселина в него. Има район в Африка, където процента на жените с еднояйчни близнаци е необичайно висок, спрямо останалите популации, както и жените навлизат в менопауза в по-напреднала възраст. Счита се, че това е така, защото племето там има традиция на консумация на сладък картоф. Та сега ще пробвам и това …
Също така мисля да започна прием на Q10, глутатион, вит.С и пак ще подновя инозитола ..

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 08:11 от Viktoria Beneva 729594

# 220
Напълно възможно да е лабораторна грешка. Веднъж и при мен излезе двойно АМХ и доста се бях стреснала. 2.88 е супер резултат.
Всяка добавка и промяна на начина на живот отнема 3 месеца за да се отрази на качеството на яйцеклетките( и сперматозоидите). Добавките, независимо дали са билкови товарят черния дроб. Останалите неща, които си споменала (хранене, омега3, антиоксиданти) се водят, че подобряват качеството. Хубаво е и основните витамини да си ти в норма, но само с индивидуален прием според твоите липси.

Досега никой нищо не е споменавал за поликистоза. Преди 10 месеца АМХ ми беше 2.88. Затова по-скоро си мисля, че в лабораторията има някакви отклонения на стойностите.  Като се отида при репродуктивната, ще чуя и нейното мнение. Ако се налага ще го изследвам пак.

# 221
Белийв, една съформука от друга група каза, че пила капки https://bilkolechenie.bg/contacts
Можеш да им се обадиш по телефона. Те сами си ги приготвят. Само един вид били.
Иначе не мен док ми изписа Ми-тон 2, билки по аюрведическа рецепта. Можеш да си купиш корен от мака, също за фертилитет.
Аз си купих последно келтска сол от емага, за нея пише чудесни неща. Може сутрин на гладно да се смучат с малко вода, за усвояване на минералите.
Купих си и книгите на Барбара О'нийл " Здравни беседи" , тя има и доста клипове в интернет.

# 222
Именно, понеже никакви други симптоми нямам и ме гледаха много обстойно, се съмнявам, че е поликистоза. Но ще чуя и мнението на репрудоктивната след 2 седмици.
Гел лака и аз го спрях. Мисля да сменя козметиката с изцяло натурална, така, че Вики, ако имаш изпитане кремове за лице, може да споделиш. Аз ще търся нещо с SPF за лице и слънцезащитен лосион за тяло, че слънцето не е шега.
Радвам се, че е лято и наблягам и аз на сезонните плодове и зелнчуци. Сега излизат горските боровинки и дините, така, че ще има какво да се хапва. За сладките картофи и аз четох, че са доста полезни, ще ги включа и тях в менюто и също фрешове от нар и червено цвекло. Ще стартирам с фолиева киселина и витамин Д. Останалите добавки, ще преценя дали да ги включа.
Клара, наясно съм, че действието няма да дойде веднага, но с малки крачки напред Simple Smile
Алис, да прочетох в другата група за капките, но още се колебая. Не ми се иска от липса на информация да разбутам нещо.
Believe23 поликистозата има доста проявления, като само едно от тях е високо АМХ, заради множество задържани фоликули. Нередовен цикъл, липса на цикъл, затлъстяване, инсулинова резистентност, окосмяване и разбъркани хормони. Обикновено FSH:LH е в полза на второто и е доста завишен. Ако имаш поликистоза, до сега док да ти беше казала. Ехографската находка е много типична, яйчника се вижда като “омотан” с гердан от маниста,
Консултирай се с док, нека те погледне на УЗД, пусни едни хормони на 2ри ден и ако всичко е наред, няма от какво да се притесняваш.
Относно добавките - аз последния месец реших да си направя почивка и спрях инозитола, вит., омега 3, всичко. Освен това от три месеца не си боядисвам косата с нормална боя, а с билкова боя, смених шампоан, балсам, крем за тяло - всичко от Зоя с натурални съставки( и това се отразява мн добре на косата ми, спря да цъфри, пуснах я дълга и е много мека), приключих и с гел лак, решила съм да не си слагам. Наблягам на разнообразна храна и зеленчуци, насилвам се да хапвам риба, аз изобщо не обичам и много наблягам на плодове, най-вече череши, ягоди, малини, къпини, кайсии - полезни са за репродуктивната система. Четох също така, че сладкия картоф е изключително полезен за Я, т.к има много фолиева киселина в него. Има район в Африка, където процента на жените с еднояйчни близнаци е необичайно висок, спрямо останалите популации, както и жените навлизат в менопауза в по-напреднала възраст. Счита се, че това е така, защото племето там има традиция на консумация на сладък картоф. Та сега ще пробвам и това …
Също така мисля да започна прием на Q10, глутатион, вит.С и пак ще подновя инозитола ..

# 223
Believe 23 - крем за лице не ползвам често. Използвам серумите на The Ordinary - хиалуронова киселина(задължително, най-добрата хидратация) и вит.С, вечер използвам серума efaclar на laroche pose. Но това е за моята кожа, по моловете, в douglas има почти всички продукти с каталог, който насочва според типа кожа, кои са подходящи - силно препоръчвам, качествена козметика, на много добри цени! Сега лятото ползвам и хидратиращ крем със слънцезащита за лицето - на eucerin. В Зоя има масло за тяло - моной де таити( за моята кожа е супер, онекотява и попива, не стои мазно), шампоана, балсама, олио за коса и спрей за термична обработка също са от там, сега съм решила да пробвам и праха за пране и омекотителя. Намерих в нета и домашна рецепта за прах за съдомиялната, т.к доста се коментира, че капсулите са много канцерогенни. Като цяло гледаме да изплакваме съдовете след миене.
И сега да се похваля, излязоха ми изследванията за тромбофилия - имам генетична мутация хомозигот 4G/4G PAI, която се счита за рискова при бременност, т.к влияе на фибринолизата, а това създава условия за формиране на тромби и е основна причина за спонтанни неизяснени аборти. Вероятно ме очакват и инжекции след трансфер, въпреки, че изследванията на коагулацията са ми всичките в норма. Изобщо не го очаквах това, вероятно и отока на левия ми крак е станал от съсирек, в следствие на прогестерона след инсето.  Ако не сте се изследвали, направете го!

# 224
Относно поликистозата на мен един ендокринолог ми каза, че се гледали три показателя. Ако два от тях ги има, то се поставя диагноза. Това беше следствие на това, че при мен lh:fsh понякога е близо 2:1, тестостеронът понякога ми е леко завишен (рядко минава горна граница, но е близо до нея обикновено). Обаче си противоречи с това, че амх ми е ниско(0.6-7) и на ехограф не си личи да има. Моята док първо като гледаше изследванията и тя каза, че имам поликистоза.. после ме гледа и каза, че нямам. Така че и аз не знам вече 🤷♀
Относно козметичните процедури: спрях гел лакът преди половин година. Опитах и да не се боядисвам, но косата ми побелява много грозно (имам си два почти бели кичура отпред, назад си е кафява). Така че това ще си ми остане. Не се гримирам(освен по някой повод веднъж на 3-4м), рядко слагам дори кремове. Имам доста сериозно подобрение в кожата на лицето, но ще го отдам на омега 3, която пия вече близо година.
Откъм добавки вече не смея почти нищо да пия на своя глава. Опитвам от 2.5г да вдигна това витамин Д и не става и не става. Сега правя пауза 10дни с нов вид предписан от диетолог, и ще видим.. омегата също я спирам и ще изследвам и с нея какво се случва.

Вики, съжалявам за резултата. Някой ти изписа да си направиш или ти сама реши?
 Хубаво е, че в днешно време има решения.
Скрит текст:
Правила съм си два днк теста досега. Единият беше персонализиран с консултация с генетик и диетолог. Изследват ти набор от гени и казват каква диета е подходяща, кои витамини се усвояват трудно и т.н. Оказа се, че имам проблем с естрогеновата детоксикация и трябва повече да внимавам какво консумирам вътрешно и външно.. както и други интересни неща, но точно този ген не е изследван. Вторият днк тест е секвениране на целия геном. Там нямам консултации и общо взето съм зарината с едни супер големи гигабайтови файлове, в които не мога да се ориентирам.. досега търсих този pai1 как е при мен и не откривам.. може би ще трябва да си направя консултация с генетик по въпроса поне да ме насочи какво и къде да гледам.

Моят Ц най-после днес дойде. Бях на преглед преди няколко дни и док каза, че е нормално да дойде 2-10дни след спиране на дуфастон. Успокоих се, че няма нищо задържано. Имаше жълто тяло и ме пита дали съм си правила теста на първа сутрешна урина.. добре, че тези дни имам и начин да меря базалната, която беше тръгнала да пада, иначе много щях да се филмирам.
Някоя от вас ползва ли смарт часовник за мерене на базална температура?

И друго, да се оплача, много тъга изпитвам днес. Ще стисна зъби и ще направя всичко възможно следващите два месеца да направим последните инсета. Док иска този месец да пробваме стимулация с кломифен. Направо ми се изправиха косите, като прочетох страничните ефекти…
Вече почвам да се чудя дали не са проблем и 10-те излишни кг, които имам, и които си качвам бавно и славно откакто почнахме опитите.. въобще не ми се пият вече еутирокси, достинекси, дуфастони и хапчета за стимулация..

Общи условия

Активация на акаунт