Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 831
  • 820
  •   1
Отговори
# 225
Lubanik, бях на кломифен миналия месец и поне аз абсолютно нищо не усетих от него. Може и да е заради това, че като цяло почти не се и повлиях от стимулацията. И аз първо се шашнах от страничните ефекти, но заедно с летрозола са мисля от най-старите и използвани стимулации, съответно и доста доказани във времето. Тези странични ефекти според мен, ако въобще се прояви нещо от тях, е при доста по-продължителен прием. Разбира се, всеки организъм раеагира различно.

Относно козметиките и подобни процедури, аз малко се уморих честно казано. Още от преди да решим да правим опити значително бях променила козметиката си, че и дори част от нея почнах сама да си я правя (лосиони, сапуни). Пластмасата силно съм ограничила. Послендите месеци също спрях гел лака, но си боядисвам корените, 52 кг съм. Но се уморих от това, че егати усилията... всяко нещо го премислям дали ще ни помогне/навреди за бебе, голямо съобразяване... а в същото време всички около мен забременяха едва ли не от въздуха. Еми пиеха си, постоянно са с лак, боядисват се, някои дори пушеха, други с наднормено тегло и никакво движение. Вече ги правя тези подобрения като цяло за по-здравословен живот, а не заради отчаяното ми желание да имаме бебе, защото иначе се напрягам, че полагам толкова много усилия, а резултатът е все така отрицателен и това много ме съкрушава.

На мен вчера ми дойде и днес се засилих да ходя за преглед.... док. каза обаче в четвъртък (на 5-ти ден). Дано поне до тогава вече да се види къде ще имам ДФ иии дано най-после да е от дясно. Силно се надявам 3-ти път вече да ни е на късмет и най-после да я направим тази първа инсеминация.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 12:51 от _snowflake_

# 226
Lubanik - не се отчайвай, опитай се да използваш времето за да изчистиш възможно най-много въпросителни около липсата на бременност. Хормони, диагностични процедури, всичко за което можеш да се сетиш. Аз не чакам док. Да ми предложи, а го предлагам и обсъждам с нея. Ето вече се установи, че ще имам терапия след трансфер за разреждане на кръвта, живот и здраве ще се види какво става в матката и тръбата и заедно с това, ще я помоля да вземе биопсия. Мислих даже и на ММ да пуснем материал за ДНК фрагментация. Защото спермограмата му е добре, но ако има фрагментации пак ефект нулев. Лично аз чета доста статии за неизяснен стерилитет и какви може да са причините и гледам малко по-малко да ги отхвърлям, за да може после с ин-витрото да няма никакви въпросителни. Относно кломифена - аз не се повлиях изобщо, а такива яки горещи вълни ме тресяха, че направо ако е така и през менопаузата, не знам как ще оживея… Но при теб това може да е медикамента и да, snowflake е права, двете с летрозола са най-честите. При мен след тях започнаха с фостимон, мериоферт, а сега май ще е гонал ..
Snowflake - ние също гонихме само ляв яйчник и док, поради това ми изписваше стимулация от втори ден, за да тръгнат и двата яйчника. След пет дни контролен преглед, единия път пак беше тръгнал ДФ в дясно и един по-малък в ляво. След летеозола си отнесох няколко фостимона и накрая се развиха и двата фоликула - колко са били пълни е друга тема .., въпрки, че тогава Е2 беше около 700 като стойност т.е добро качество и на двата фоликула. Защо не говориш с док. Да те стимулира, вместо да го дебнете този яйчник?

# 227
Snowflake - ние също гонихме само ляв яйчник и док, поради това ми изписваше стимулация от втори ден, за да тръгнат и двата яйчника. След пет дни контролен преглед, единия път пак беше тръгнал ДФ в дясно и един по-малък в ляво. След летеозола си отнесох няколко фостимона и накрая се развиха и двата фоликула - колко са били пълни е друга тема .., въпрки, че тогава Е2 беше около 700 като стойност т.е добро качество и на двата фоликула. Защо не говориш с док. Да те стимулира, вместо да го дебнете този яйчник?

Той точно тези 2 месеца ми изписваше стимулация с идеята все нещо да има там. Първо летрозол - никакъв ефект, само 1 ДФ в ляво. После кломифен - пак същата работа с разликата, че имаше и един от дясно, но значително по-малък и каза, че не става.
Сега мислех, че пак ще ми даде нещо, но предвид, че на 5-ти ден вечерта ще отида вероятно ще съм без стимулация този месец. Обикновено съм започвала хапчетата на 3-ти или 4-ти ден за 4-5 дни. Но силно се надявам, че 3-ти пореден месец няма да имам овулация от ляво. До преди няколко месеца пък по-често беше от дясно... явно се измори и излезе в опуск този яйчник.

# 228
Здравейте, момичета аз се отчитам с втора инсеминация неуспешна ....  Знаех си, че ще е така, но тъпата надежда...... Успех на всички

# 229
Много съжалявам Мила. Другата инсеминация да е успешна!

Здравейте, момичета аз се отчитам с втора инсеминация неуспешна ....  Знаех си, че ще е така, но тъпата надежда...... Успех на всички

# 230
Lubanik, както е споделила Вики, хубаво е да се направи изследването за тромбофилия. Хематоложката ми каза, че почти всички вече имат някакви изменения и дори да не са страшни е хубаво да се вземат мерки. Според нея като е АРТ процедура е добре да се стартира след положителен тест с препаратите. Но днес гинеколожката ми каза, че е хубаво и преди това да се подготви организма. Каза, че след 35г се проявяват почти при всички. Аз гъм хетерозигот, което не било страшно, но трябвало при бременност да се вземат мерки и да се следи. Така, че по-добре направи си изследвания, за да знаеш ако нещо трябва да се коригира.
Мен репродуктивната също ми каза, че няма смисъл да си давам парите за изследвания. Е да, но след аборта направих всичко, за да отхвърля възможно най-много неща. Не са свикнали да се правят предварително, а едва ако стане нещо, което според мен не е ок.
Snowflake, промяната на начина на живот, нека да е продиктувана от здравословна гледна точка. Да, има хора които забременяват от въздуха, без да се съобразяват с нищо, но е хубаво да се сведе до минимум всичко, което вреди. Аз например, много отдавна започнах да се храня здравословно, но си позволявах по някой "боклук" от време на време. Сега въм спряла и гледам да си приготвям храната сама, за да знам какво ям. Също така от месец спрях глутена. Сега е сезона на плодовете и зеленчуците и е най-правилното време за превключване на здравословен режим. Аз го приемам, че го правя за себе си и се надявам да се откажа от вредните храни. Единствено още спорт не съм включила, защото все си намирам оправдания, но съм решена да го променя.
Мила от Марс, съжалявам за неуспеха. Не губи надежда и мисли позитивно. Ще се случи и дано да е още следващия път Flowers Four Leaf Clover
Успех на всички и стискам палци някоя скоро да се похвали с положителен резултат Flowers Four Leaf Clover

# 231
Белийв, ти къде си прави теста за тромбофилия? Хематолог ли ти каза, какъв пакет да избереш?

# 232
Snowflake - пожелавам ти този месец да е твоя и да стартирате. Не се отчайвай, стимулация може да се започне в периода 3-5 ден, може док този месец да е предприел стратегия на късна стимулация, за да види как ще реагираш така. Хубаво е, че не го кара по шаблон, а променя по нещо, за да прецени!
Alise мога да снимам какъв пакет ми изписаха на мен, т.к изследванията са не само за генетично носителство, но и за придобита тромбофилия. Първото се консултира с хематолог, второто с имунолог т.к е свързано с изграждането на антитела спрямо кр. съдове. Аз лично ги правих в Рамус - най-разумно е като цена, иначе гледам, че Геника имат разширен пакет, но е 900 лв ..
Мила от Марс съжалявам, продължаваш напред и вярваш, че все някога ще стане. Пак ще се повторя, търси причини за неуспеха, направи възможно най-много изследвания и не чакай да дойде от док. като съвет. Сякаш са наплашени да ти предлагат каквото и да е било странично, защото постоянно са обвинявани, че виждат в нас касичка с пари. Може и така да е, но лично аз за себе си съм решила да намеря причината за неуспехите ..

# 233
Благодаря, Вики! Да видим, може пък да не се наложи този месец.

Алис, аз сама си пуснах разширен пакет в Бодимед. 210лв струваше и включваше следните изследвания:

# 234
Благодаря, момичета. Вчера бях на интензивна тренировка и изпотих повечето негативни емоции у мен. Следващите две инсета мисля да не намалям темпото след ову. Така съм решила. Все имам чувството, че живея две седмици и после рязко набивам спирачка…
Мила, съжалявам за неуспешното инсе! И аз сега отивам към трето.

Believe23, там е работата.. имам информация за всичките ми гени какви са (или поне едно 99.9%), но ми е трудно да ги разчета, тъй като информацията е много. Не ми се дават допълнително пари за изследвания. Може би ще се чуя с генетик да ми каже как да видя кои са ми гените за тромбофилия и да каже имам ли предразположеност.
Аз да отворя тук една голяма скоба за гените: дори и да сте носител на някой ген и да има предразположение, не е достатъчно, за да се отключи. Има си отключващи фактори.

През годините си правя редовно някакви изследвания, които не са ми пускали. Така ми установиха Хашимото и хипото на ЩЗ. Тази година ми излезе и висок пролактин. Заради тези мои приумици пия хормони и не съм сигурна дали нямаше да е по-добре без тях, предвид че и с тях няма резултат.
Така че изследвания на своя глава за мен са малко нож с две остриета. Хубаво е да се разберат проблемите, но колко други проблема си откриваме, които сигурно не пречат особено, е друг въпрос. И доколко пък лекарствата нямат обратен ефект?
След 10дни ще изследвам вит.Д. Чудех се дали и амх да не пусна с него, но ще изчакам да видя какво се случва с инсетата и след това ще го мисля.

# 235
Изследвания за тромбофилия си пускайте в Геника, най-утвърдени са в тази сфера и добрите хематолози ги препоръчват. Средния пакет, който предлагат е достатъчен за да се види дали има риск при бременност и дали се налага използването на кръворазреждащи. След това задължително консултация с хематолог, АГ не е редно да ви консултира по темата.

Да, може да сте носител на рискова мутация и никога да нямате проблем, но бихте ли поели риска предвид цялата одисея по постигане на бременност? Това изледване според мен е абсолютно задължително при асистирана репродукция.

# 236
Какво тренировки правиш?
Аз също мисля, че трябва да включа и тренировки. За сега правя само разтягащи упражнения. Слушах една мацка, която обясняваше че зависи в коя фаза на цикъла си, например в началото само разтягане, след цикъла се включва кросфит, кардио до овулацията
Благодаря, момичета. Вчера бях на интензивна тренировка и изпотих повечето негативни емоции у мен. Следващите две инсета мисля да не намалям темпото след ову. Така съм решила. Все имам чувството, че живея две седмици и после рязко набивам спирачка…
Мила, съжалявам за неуспешното инсе! И аз сега отивам към трето.

Believe23, там е работата.. имам информация за всичките ми гени какви са (или поне едно 99.9%), но ми е трудно да ги разчета, тъй като информацията е много. Не ми се дават допълнително пари за изследвания. Може би ще се чуя с генетик да ми каже как да видя кои са ми гените за тромбофилия и да каже имам ли предразположеност.
Аз да отворя тук една голяма скоба за гените: дори и да сте носител на някой ген и да има предразположение, не е достатъчно, за да се отключи. Има си отключващи фактори.

През годините си правя редовно някакви изследвания, които не са ми пускали. Така ми установиха Хашимото и хипото на ЩЗ. Тази година ми излезе и висок пролактин. Заради тези мои приумици пия хормони и не съм сигурна дали нямаше да е по-добре без тях, предвид че и с тях няма резултат.
Така че изследвания на своя глава за мен са малко нож с две остриета. Хубаво е да се разберат проблемите, но колко други проблема си откриваме, които сигурно не пречат особено, е друг въпрос. И доколко пък лекарствата нямат обратен ефект?
След 10дни ще изследвам вит.Д. Чудех се дали и амх да не пусна с него, но ще изчакам да видя какво се случва с инсетата и след това ще го мисля.

# 237
Edit: Бях при док преди малко.. жълтото тяло си седи.. каза, че е безсмислено да правим инсе. Изписа ми регулон. Приемам го като знак да се погрижа за себе си: тренировки + хранене, да сваля няколко излишни кг.
Успех на всички този месец!

Мила, по принцип сравнително редовно правя йога. Правя и упражнения от ютуб. Харесвам си много една мацка от там и си правя основно нейни видеа, като те са комбинирани упражнения, танци, тежести.. с различна интензивност. Има и седмични програми според нивото. Ако искаш ми пиши на лично, ще ти пратя информация за нея.
Снощи бях на спининг.. доста зор си давам там и ми се отразява невероятно добре на психиката. И планирам да ходя 3пъти в седмицата. Някъде четох, че карането на колело било противопоказно.. но така съм решила следващите месеци.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:33 от Lubanik

# 238
Алис, тромбофилните правих в Геника, София. Във Варна също имат клон, но трябва с предварително записан час.
В другата тема беше пуснала няколко линка, мисля, че Св. Марина е прилична опция.
Lubanik, щом имаш изследвания на гените, направи консултация с генетик, мисля, че ще е полезна.
За тренировките и спорта съм, макар, че не ги практикувам, но искам да започна. Преди време ходих на канго джъмп, много енергично и ободряващо ми действаше, но по време на инсеминация спирах и не е оферта. Сега ще търся нещо, което мога да практикувам и по време на инсеминация - йога и стречинг ми се струват удачни.

# 239
Момичета, дойде ред да стартираме инсеминация номер 4.Утре съм на първи преглед, чудя се дали да е с някаква стимулация. Иска ми се да не стигаме до инвитро, някак си ме плаши мисълта за него...

Общи условия

Активация на акаунт