Натрапчиви мисли!!!

• 4 199
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте.
Като човек преминал през натрапчиви мисли,мъчейки ме 4 месеца ежедневно,но преодоляла ги преди 2 години,ще се радвам,ако има някой в същото положение да му помогна!
Всичко това е преодолимо!
Знам колко мъчително е това чувство,знам как усещате,че губите живота си,потънали всекидневно в мисли,които реално няма да се случат никога,но са толкова страшни в нашите глави,че мислим,че полудяваме!
Ще се радвам да отговоря на всякакви въпроси.
Здравейте, може ли да се свържа с вас, stela_sashova@abv.bg, ще съм благодарна да ми пишете!

# 16
  • Пловдив
Цитат на: MonikaGR [b
[/b]link=topic=1664176.msg48221108#msg48221108 date=1719474638]
За натрапчиви мисли,не са ви нужни никакви антидепресанти или каквито и да било хапчета...
Единствения изход и лечение е да разберете ,че това е просто мисъл,а това какво мислим,не означава,че ще се случи. Колкото повече се плашим от тази мисъл,толкова по натрапчива става тя,а от там проявяваме какви ли не физически симптоми.
Справянето е-Приемането!

Вие може да бъдете вредна, склонявайки хората да не се лекуват. Окр е заболяване, при което едни области от мозъка са свръх активни, а други слабо активни и е нарушена комуникацията между тях. Не е въпрос на контрол, желание и воля. Да, при здравия човек с периоди на натрапливи мисли е - но не и при заболяването окр. Това е биохимичен проблем. От написаното имате право само за едно, че трябва да се приеме, но това не е възможно, когато тези мисли са много силни и почти непрекъснато, всяка минута по много - аз съм минала през това неведнъж и знам какво е. Разберете, това е химичен дисбаланс, както и при клиничната депресия, както и при шизофренията, само че там механизмът е друг. Казвайки на страдащ човек "да се стегне", удължаване агонията му и чувството му за вина, защото при клиничен случай наистина не зависи от желанието на човека!

При леки случаи човек може донякъде да повлияе, но при идващи постоянно в главата с много бясна скорост, при "развалена" амигдала лекарствата са задължителни, затова много моля, не пишете повече, че никакви лекарства не били нужни. Просто не е вярно и се намесвате непрофесионално в много деликатна област, от която не разбирате, някой лабилен може да откаже лечение, ако ви слуша, и да стигне до влошаване и самоубийство.

# 17
Цитат на: MonikaGR [b
[/b]link=topic=1664176.msg48221108#msg48221108 date=1719474638]
За натрапчиви мисли,не са ви нужни никакви антидепресанти или каквито и да било хапчета...
Единствения изход и лечение е да разберете ,че това е просто мисъл,а това какво мислим,не означава,че ще се случи. Колкото повече се плашим от тази мисъл,толкова по натрапчива става тя,а от там проявяваме какви ли не физически симптоми.
Справянето е-Приемането!

Вие може да бъдете вредна, склонявайки хората да не се лекуват. Окр е заболяване, при което едни области от мозъка са свръх активни, а други слабо активни и е нарушена комуникацията между тях. Не е въпрос на контрол, желание и воля. Да, при здравия човек с периоди на натрапливи мисли е - но не и при заболяването окр. Това е биохимичен проблем. От написаното имате право само за едно, че трябва да се приеме, но това не е възможно, когато тези мисли са много силни и почти непрекъснато, всяка минута по много - аз съм минала през това неведнъж и знам какво е. Разберете, това е химичен дисбаланс, както и при клиничната депресия, както и при шизофренията, само че там механизмът е друг. Казвайки на страдащ човек "да се стегне", удължаване агонията му и чувството му за вина, защото при клиничен случай наистина не зависи от желанието на човека!

При леки случаи човек може донякъде да повлияе, но при идващи постоянно в главата с много бясна скорост, при "развалена" амигдала лекарствата са задължителни, затова много моля, не пишете повече, че никакви лекарства не били нужни. Просто не е вярно и се намесвате непрофесионално в много деликатна област, от която не разбирате, някой лабилен може да откаже лечение, ако ви слуша, и да стигне до влошаване и самоубийство.
                                                                     Абсолютно сте права.За съжаление много хора си мислят,че ОКР е леко заболяване,включително някои психиатри и психолози,а всъщност е изключително тежко,както за болния така и за близките му и много трудно се лекува.Без е лекарства е невъзможно,защото просто мозъка не функционира правилно.

# 18
  • Пловдив
Да, но който не е информиран или не го е преживял, почва да развива теории как може да се оправи с дишане, йога, шопинг терапия, разходки и секс. Та окр е повече неврологично по своята същност, отколкото психогенно. 4 мозъчни зони се заключват една друга, като областта става свръх метаболитна. Да, един човек, който няма заболяването, може да пребори натрапливостите. Но когато е минат един праг и е станало заболяване, изобщо не е толкова просто. Да се агитира да не се пият хапчета може да бъде опасно за болния, ако ви послуша. Същото е и с депресията.

Общи условия

Активация на акаунт