Натрапчиви мисли!!!

• 4 210
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте.
Като човек преминал през натрапчиви мисли,мъчейки ме 4 месеца ежедневно,но преодоляла ги преди 2 години,ще се радвам,ако има някой в същото положение да му помогна!
Всичко това е преодолимо!
Знам колко мъчително е това чувство,знам как усещате,че губите живота си,потънали всекидневно в мисли,които реално няма да се случат никога,но са толкова страшни в нашите глави,че мислим,че полудяваме!
Ще се радвам да отговоря на всякакви въпроси.

# 1
Е, разкажи как ги преодоля. Аз съм с натрапчиви мисли към 20 години, почват, спират, сподели своя опит.

# 2
Защото мислите могат да бъдат най-различни...От това - Ще нараня близките си ,Полудявам, Ще се самонараня до Ритуали за късмет, Ако не направя това,ще стане онова...

Общо взето начина за справяне е един: Да знаем,че това са само и единствено мисли, че независимо от мисълта,тя няма как да се реализира. В никакъв случай не трябва да се плашим от нея или пък анализираме,защото тогава става непорочен кръг.Според дадената мисъл,има допълнителни техники,които не са общи за всички мисли.Така,че ако желаете споделете.

# 3
Малката параноидна психоза...ОКР

# 4
Здравейте.
Като човек преминал през натрапчиви мисли,мъчейки ме 4 месеца ежедневно,но преодоляла ги преди 2 години,ще се радвам,ако има някой в същото положение да му помогна!
Всичко това е преодолимо!
Знам колко мъчително е това чувство,знам как усещате,че губите живота си,потънали всекидневно в мисли,които реално няма да се случат никога,но са толкова страшни в нашите глави,че мислим,че полудяваме!
Ще се радвам да отговоря на всякакви въпроси.
Аз се боря от 2017-та насам , натрапливи мисли и тревожност 🥺 Всеки ден е приключение..

# 5
Моля,кажете ефикасен антидепресант или някакво друго лечение на натрапчиви мисли.

# 6
За натрапчиви мисли,не са ви нужни никакви антидепресанти или каквито и да било хапчета...
Единствения изход и лечение е да разберете ,че това е просто мисъл,а това какво мислим,не означава,че ще се случи. Колкото повече се плашим от тази мисъл,толкова по натрапчива става тя,а от там проявяваме какви ли не физически симптоми.
Справянето е-Приемането!

# 7
  • София
"Единствения изход и лечение е да разберете ,че това е просто мисъл,а това какво мислим,не означава,че ще се случи"
Тя, мисълта дълбае и лично мен ме докарва до безнадеждност. Как да знам, че няма да се случи? Моите мисли са за здравето ми.

# 8
Именно!Вие осъзнавате,че мисълта "дълбае".
Знаейки това,защо го позволявате?
Хайде ,един пример,на тази мисъл:
Ако тя е-Ще се разболея от рак.
Аз го мисля,но това означава ли,че непременно ще се случи?Дори и да се случи-аз ходя на профилактични прегледи,ще се хване в ранен стадий и ще прилагам лечение.
Най-важното е да допуснете вашата мисъл,че дори и да се реализира-(а то няма)има справяне с всичко!Тоест да не ви е страх от тази мисъл,защото именно страха "дълбае" мисълта .
Ако я приемаме спокойни,тя просто изчезва.

# 9
  • София
Именно!Вие осъзнавате,че мисълта "дълбае".
Знаейки това,защо го позволявате?
Хайде ,един пример,на тази мисъл:
Ако тя е-Ще се разболея от рак.
Аз го мисля,но това означава ли,че непременно ще се случи?Дори и да се случи-аз ходя на профилактични прегледи,ще се хване в ранен стадий и ще прилагам лечение.
Най-важното е да допуснете вашата мисъл,че дори и да се реализира-(а то няма)има справяне с всичко!Тоест да не ви е страх от тази мисъл,защото именно страха "дълбае" мисълта .
Ако я приемаме спокойни,тя просто изчезва.
В момента съм в пиков момент на тревожност и натрапчиви мисли. Случи се инцидент и на мен не знам от къде ми влезе в главата мисъл, че ще се разболея от бяс. Това няма лечение, няма как да успокоя мозъка си. Да, ходих до липния лекар, ходих до противобесния център, ходих при д-р Мангъров.... Според тях, нямам основание за притеснение, но моя мозък не мисли така. Ако знаех как да да го усмиря, повярвайте ми щях да го направя.

# 10
Споделете за инцидента.Всички натрапчиви мисли,са провокирани от стрес,напрежение,от това,че не сме се освободили от стресовата ситуация на момента,че сме го задържали в себе си.

# 11
  • София
При разходка в парка, намерих ранена птица- бързолет. Обожавам живитните и беше абсурдно да си помисля да я оставя наземята. В момента, в който я вдигнах тя се захвана за пръста ми и никтите ѝ се впиха в него. Птичето е малко- бързолет, съответно и раната не беше голяма. Три дупки, като от игла. В текущия момент, не отдадох голямо значение на това, но на следващия ден се започнаха мислите.... Това е дива птица, прелетна, може да има бяс.... И така се започна вече 14 дни. До полудяване. Може би на много хора ще е смешно и тъпо, но за мен е кошмар. 😔

# 12
Последния регистриран случай на бяс в България е през 2001г.
Това което описвате не е нищо повече от натрапчиви мисли.
Справянето с тази мисъл,е отново примера който ви дадох с мисълта-Ще се разболея от рак.
Вас,ви е страх от тази мисъл!Това е омагьосания кръг!
Когато дойде отново тази мисъл,си кажете:
И какво от това?Това е просто мисъл!
Сега ако почна да вярвам на всяка мисъл,то аз ще трябва да спра да живея,защото мога да помисля-Сега ако изляза,ще ме бутне кола,ще падне метеорит,ще завали и ще ме удари светкавица,ще се спъна и ще остана инвалид....и какво ли още не!
Аз съм здрава!А мисълта си е просто мисъл.
Допускането,че може да се случи е единственият начин да спре да ви е страх от тази мисъл,а не ви ли е страх,тя постепенно отшумява и изчезва....

# 13
Всичко почна след протичане на една статия как една майка се хвърля от 7мия етаж след депресия,след това чух че се е обесила една жена след семейни скандали и нали аз съм в депресиа и сано като чуя за самоубийство получавам паник атака и ме хваща страх да не изгубя контрол и аз да хо направя, сещам се за най различни случаи кой се обесил,кой се натровил и даже миналия ден оставям детето на детска и вътрешния глас ми казва иди сега и се самоубиии,умряяях от страх изпотих се не бях на себе си от страх и си викам абе това е просто мисъл, кажете ми това нормално ли е няма шанс да го направяяя нали, имам дете за което живеяя

# 14
Хората с мисли за самоубийство трябва да потърсят професионална помощ. Не подценявайте ситуацията.
Обърнете се към психиатър.
За жалост дори известни хора с успехи и възможности се самоубиват.

Общи условия

Активация на акаунт