Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 137
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • На изток от Ада
Хепи, виж забележката , нямаш ли още изследвания АСЕ и фактор 13?
Трябва ти хематолог!

# 121
Хепи, виж забележката , нямаш ли още изследвания АСЕ и фактор 13?
Трябва ти хематолог!

Не нямам повече изследвания.. Питах сегашната си гинеколожка за коментара в изследванията и тя само каза “не е важно, нямаш тромбовилия”, но въпреки това, което тя казва нещо вътрешно ме кара да мисля, че нещо не е наред.. за това реших да попитам тук.. Simple Smile

# 122
  • На изток от Ада
Както казах пусни АСЕ и фактор 13.. и хематолог

# 123
Здравей! Аз също преди 2 години имах нисед в 8 седмица, и съм с PAI 4g/4g, имам назначена терапия с фраксипарин 0.4 от положителен тест. Въпреки времето което мина чак сега съм се навила за някакви опити...
[/b]
Здравейте, момичета! Преди 2 години направих спонтанен аборт в 10-та седмица.. Назначиха ми изследване за тромбофилия в лаборатория “Геника”.. след резултатите обиколих няколко различни гинеколози.. Колкото лекари смених толкова различни мнения поличих.. дали ще може и вие да ги погледнете и да изкажете мнение?

# 124
Момичета днес закъснях с 30 минути да си бия клексана. Дали е проблем? И утре в обичайния час ли да я бия?

# 125
  • Sofia
Момичета днес закъснях с 30 минути да си бия клексана. Дали е проблем? И утре в обичайния час ли да я бия?
Не е проблем половин час разлика.

# 126
  • София
При хомозигот по PAI 4G-4G може направо да се назначи терапия. При хетерозигот по PAI 4G-5G се препоръчва още изследване на ACE и Фактор 13.
Мутациите във всички тези фактори засягат процеса на фибринолиза - разграждането на тромбчета.

# 127
А има ли някаква гаранция, че инжекциите биха помогнали за успешното задържане на плода, изключително много ме притесняват тези инжекции. 2 годни по-късно едвам се навих да правим опити, просто аз много кървях Sad
[/b]
При хомозигот по PAI 4G-4G може направо да се назначи терапия. При хетерозигот по PAI 4G-5G се препоръчва още изследване на ACE и Фактор 13.
Мутациите във всички тези фактори засягат процеса на фибринолиза - разграждането на тромбчета.

# 128
  • На изток от Ада
Мн жени са на терапия.
При инвитро също даже без тромбофия...
Аз бях с терапия от Русев през ден.. като съм с един фактор АСЕ хетерозигот.

# 129
  • София
Кървенето може да е по всякакви причини. Правят се изследвания за коагулация и се преценява необходимостта от терапия. Всяка бременност е различна.

# 130
А има ли някаква гаранция, че инжекциите биха помогнали за успешното задържане на плода, изключително много ме притесняват тези инжекции. 2 годни по-късно едвам се навих да правим опити, просто аз много кървях Sad
[/b]
Много жени с твоите мутации пият и само аспирин акард или натаспин, следят редовно коагулацията и други важни показатели.
Аз съм бременна в 14 г.с. и съм с тези мутации. Пия само аспирин, в началото протект от 100 мг, сега акард от 150 мг. Има вероятност да започна инжекции, но не заради тромбофилия, а заради прееклампсия.

# 131
Аз не се включвам много в тази тема, но ви следя. Именно тук ми дадоха насоки преди 2г какво и къде да изследвам.
Имам едно детенце 2020г (с Дели бременяхме заедно, но едва ли ме помни от ноемврийските съм). След това имах две загуби и изследвах какво ли не. От мутациите аз съм с:

Хетерозигот По PAI 5G-4G
Хомогигот MTHFR A1298C
Хетерозигат Фактор 13
Хетерозигот FGB ( фибриноген ) G455A

Напълно съм съгласна с това тук:
[/u]

Точно така, аз пуснах първо 4 фактора и след това се наложи да пусна още. Двама аг и хематолог ми казаха - фраксипарин 0,4 (профилактична доза), защото АП може да доведе до повече бели (обясниха ми, че той е с по-дълго действие и ако прокървиш и да го спреш може да отнеме повече време, а фракси-то е с по-малко действие).

Не се смятам за много на ТИ с всичко, но вярвам на лекарите, които посетих. Има огромна разлика между хетеро- и хомо- зигот. Всяко нещо в историята ви е различно и може да наложи различна терапия. Не вярвайте на приятелки, не четете много информация. Да тук сме за подкрепа. Аз също имам страх от тези инжекции, но на цената на здраво бебе - нищо не може да ме спре!! (Само тези, които знаят болката от загубата, и то не веднъж, ще ме разберат).

Бъдете здрави!!

# 132
Съжалявам. И аз бях в темата с ноемвриските бебета, заедно с Дели. Съжалявам за загубата ти.

# 133
Доста полезна информация! Аз пия мета фолиева и съм с PAI 4g/4g, за сега ми е казано само фраксипарин 0.4 от първи положителн тест. 😊
Аз не се включвам много в тази тема, но ви следя. Именно тук ми дадоха насоки преди 2г какво и къде да изследвам.
Имам едно детенце 2020г (с Дели бременяхме заедно, но едва ли ме помни от ноемврийските съм). След това имах две загуби и изследвах какво ли не. От мутациите аз съм с:

Хетерозигот По PAI 5G-4G
Хомогигот MTHFR A1298C
Хетерозигат Фактор 13
Хетерозигот FGB ( фибриноген ) G455A

Напълно съм съгласна с това тук:
[/u]

Точно така, аз пуснах първо 4 фактора и след това се наложи да пусна още. Двама аг и хематолог ми казаха - фраксипарин 0,4 (профилактична доза), защото АП може да доведе до повече бели (обясниха ми, че той е с по-дълго действие и ако прокървиш и да го спреш може да отнеме повече време, а фракси-то е с по-малко действие).

Не се смятам за много на ТИ с всичко, но вярвам на лекарите, които посетих. Има огромна разлика между хетеро- и хомо- зигот. Всяко нещо в историята ви е различно и може да наложи различна терапия. Не вярвайте на приятелки, не четете много информация. Да тук сме за подкрепа. Аз също имам страх от тези инжекции, но на цената на здраво бебе - нищо не може да ме спре!! (Само тези, които знаят болката от загубата, и то не веднъж, ще ме разберат).

Бъдете здрави!!

# 134
Също съм хомозигот по PAI, на Клексан 0,4. При положителния тест първо се консултирах с един хематолог, който ми предписа само Натаспин. Не ми звучеше добре и се консултирах с втори, който взе предвид и семейната ми история и директно ми изписа Клексан.

Общи условия

Активация на акаунт