Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 946
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета. Много съм объркана и пиша с голяма болка на сърцето. Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.
Преди 10 дни, в 30гс загубих бебчето си абсолютно неочаквано. Спрях да го усещам и на прегледа се установи, че няма сърдечна дейност и е починало. 10 дни преди това на рутинен преглед, се установи, че то изостава с 4 дни и ми изписаха протеин. При раждането имах кървави околоплодни води ( не знам какво значи това), но видимо не се установи какво може да се е случило. Казаха, че изследванията са ми добре. Сега искам да разбера какво се и случило, нещо в моя организъм ли е имало проблем, но не знам за какви изследвания да питам. Тромбофилия възможно ли и да съм имала? Имам 1 успешна бременост преди това без усложнения и сега това, което се случи и пълен шок за мен. Имам 2 фетални в 12гс и 20гс и всичко беше перфектно. Моля за насоки, благодаря!

# 601

Здравейте! Има ли тромбофилия според вас?

# 602
Здравейте, момичета. Много съм объркана и пиша с голяма болка на сърцето. Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.
Преди 10 дни, в 30гс загубих бебчето си абсолютно неочаквано. Спрях да го усещам и на прегледа се установи, че няма сърдечна дейност и е починало. 10 дни преди това на рутинен преглед, се установи, че то изостава с 4 дни и ми изписаха протеин. При раждането имах кървави околоплодни води ( не знам какво значи това), но видимо не се установи какво може да се е случило. Казаха, че изследванията са ми добре. Сега искам да разбера какво се и случило, нещо в моя организъм ли е имало проблем, но не знам за какви изследвания да питам. Тромбофилия възможно ли и да съм имала? Имам 1 успешна бременост преди това без усложнения и сега това, което се случи и пълен шок за мен. Имам 2 фетални в 12гс и 20гс и всичко беше перфектно. Моля за насоки, благодаря!
Страшно съжалявам за това, през  което си преминала..не съм експерт, но е възможно бременност да отключи тромбофилия, възможно е да не се прояве при първата бременност и тн. Тоест нямаш гаранции, че нямаш тромбофилия, пусни си изследвания според мен. Но вече дали това е причината, не мога да кажа...Може да поговориш и с репродуктивен доктор, на кого имаш доверие, и той да отговори на някои от въпросите ти.. Отново много съжалявам, че си преминала през това..

# 603
  • София
Тити, имаш проблем в процеса на фибринолизата - разграждането на тромбчета. Освен това имаш частично неусвояване на синтетичните витамини от група Б. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само метилирани форми - фолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Отиди на специалист да ти назначи терапия при бременност.

Madness, съжалявам много!
Пусни изследване за тромбофилия, да знаеш каква е ситуацията при теб. Възможно е при мутации първата бременност да е без проблем, а следващата - не. Изчакай също да ти излезнат резултатите от изследванията на бебето, и после посети специалист рискова бременност, за да говорите какъв би могло да е причината за такава късна загуба. Пази си всички документи от прегледи и изследвания. Виж и темата за абортите. Съжалявам.

# 604
А каква е разликата в тази мутация PAI - когато е хетерозигот и когато е хомозигот? Има ли съществена разлика или ефекта от мутацията би бил все един и същ?
Допълвам си въпроса с още един - има ли значение дозата хепарин, според кг на жената. На мен ми назначиха профилактично 0,3, а съм 61кг. Някъде четох, че ефект от такава доза едва ли би имало при моите кг.

# 605
  • София
Всеки ген се състои от две половини (алела). Когато само едната е с мутация, е хетерозигот, когато и двете са с мутации - хомозигот по мутантен алел.

На първа страница на темата има много информация, прочетете я.

0.2, 0.3 и 0.4 са профилактични дози, след 2-3 седмици на терапия може да се пусне антиХа и да се види дали дозата НМХ е достатъчна.

# 606
Да, аз го прочетох това, че може да е или в един или в двата гена от родителите.
Но се чудя това има ли значение върху ефекта от тази мутация. Един вид ако е хетерозигот а, по - малко опасно ли е от хомозиготна......в такъв смисъл.
А това антиХА като нямам изходен резултат с какво ще го сравня после.
Утре съм при хематолог и ще ми каже повече.
Днес обаче в две аптеки не успях да намеря 0.3.

# 607
  • София
Еми като е хетерозигот има шанс гена да работи поне частично. Като е хомозигот по мутантен алел - няма такъв вариант.

АнтиХа няма да покаже резултат без да сте на терапия с НМХ.

0.4 се намира по-лесно от 0.3. Има вариант да поставяте половин инжекция 0.6, като преди това пресипвате половината в празна спринцовка - има едни много тънки спринцовки, подходящи за целта. Иглите са съвсем тънки и къси - за подкожна инжекция. Има вариант просто да попитате хематолога да ви го смени с 0.4 - разликата не е голяма

# 608
Маднес, страшно много съжалявам за случилото се с теб. Heart дано намериш отговорите, които търсиш.

Дели, при тромбофилия и висок риск от прееклампсия, със започнало вече кръвно да е високо, ако в 34 г.с. се спре аспирин акард, назначават ли някаква заместваща терапия, като НМХ или бориш кръвното само с лекарства за кръвно?

# 609
  • София
За кръвното хапчетата се продължават със сигурност. Но от личен опит не мога да кажа нищо, мойто кръвно беше ниско, риск от прееклампсия нямах, а и бях на нмх от деня на трансфера.
Натаспин също изписват в тази ситуация, но аз бих била по-спокойна ако в твоята ситуация заместя ап с НМХ. 🍀

# 610
  • Варна
Здравейте! Първия път, в който пусках анти ха, беше на седмия ден на четвъртия час от убождането с фраксипарин след трансфер. Сега профилактично трябва да изследвам анти ха на 2 месеца. Забравих да питам хематолога дали пак на четвъртия час след убождането трябва да е изследването. При  вас как е?

# 611
  • На изток от Ада
Пак на 4ч от убождането

# 612
  • Варна
Здравейте, момичета! Моля за коментар на моите изследвания. Преди години имам изследвани f2, f5, f9, proc, pros1, serpinc1 с  отрицателен резултат.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
  Първа бременност в 7г.с. съм. Според АГ рискова поради изкаран инсулт преди 4г.

По думите на хематолога иска за всеки случай да ме сложи на инжекции. За сега пия само Натаспин.

# 613
  • София
Теди, при изкаран инсулт аз бих си слагала инжекции без да се замисля. За момента коагулацията е ок. Стискам палци всичко да е наред и занапред, каквото и да решиш!

# 614
  • Варна
Теди, при изкаран инсулт аз бих си слагала инжекции без да се замисля. За момента коагулацията е ок. Стискам палци всичко да е наред и занапред, каквото и да решиш!
Благодаря ти🤗 За детето ще направя каквото е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт