Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 171
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Детето ще има нужда от жива и здрава майка. Грижи се за себе си 🍀

# 616
Както се опасявах, днес бях при хематоложката и тя съответно ми каза,.че мутациите ми са нискорискови и са и да пия омега три и натаспин. Това д-р Стайкова Варна.
Това срещу мнението на генетичката д-р Константинова за 0.3 фраксипарин/клексан и аспирин 100мг.
Направо се чудя какво да правя.
Ако съдя от личното си впечатление, тази д-р Стайкова е доста прехвалена,  но на мен не ми вдъхна доверие. Разпитваше ме какво са ми казали гинеколозите при които съм ходила, дали са ми изписали аспирин. Дори един от въпросите беше към мен, дали ще пия аспирин и аз и казах че затова съм дошла на преглед, за да ми каже тя какво трябва или не трябва да приемам. Според мен е доста вяла, беше разсеяна и незаинтересована.
Не мога да кажа същото за д-р Константинова, която ми звънеше по своя инициатива дори през уикенда, за да ми обясни резултата и да ми каже какво допълнително да пускам и т.н. Допускам че може да се е презастраховала с назначената терапия, но поне беше категорична, а не шикалкавеше.
Отделно Стайкова ми каза да си пускам кръвните показатели на 3-4 седмици и че ако има влошаване тогава може да се вкара допълнителна терапия с кръворазреждащи. Като я питах да ги съгласувам ли с нея, да идвам ли с резултата тя ми каза да си ги гледам сама и ако били в нормата нямало нужда или пък АГ да прецени. Докато Константинова ми каза, че понякога когато вече кръвните показатели покажат проблем, може да е късно тепърва да се започне с лекарствата.
Направо се чудя какво да правя, дали да започвам терапията или да ходя на друг хематолог тук във Варна. Преди години имаше една добра докторка Кудева, но тя вече ще е много възрастна и не знам дали практикува или да правя такива онлайн консултации.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 14:23 от rozi4ka222

# 617
Аз се доверих на д-р Константинова в последствие. Терапиите между нея и д-р Стайкова се разминаваха. В крайна сметка послушах д-р Константинова, защото имах показатели извън норма и тя ми каза какво да правя.
Все пак всеки казус е индивидуален. Това е моят опит.

# 618
Момичета, аз малко по-рано бях при АГ.
Започвам пак терапия с АП и НМХ през ден, както бях и предишната бременност.
На 3-4 седмици ще следим коагулация и ще коригираме в движение.
Може ли някой да ми пропомни, че съвсем ми изскочи от главата от притеснение имаше ли препоръчителни часове за прием?
На мен идеята ми е сега към 21:00 да си взема АП и утре сутрин към 07:00 да си сложа Фракси.

# 619
  • На изток от Ада
Рокет през ден не е ок . Иначе аспирин вечер да

# 620
Наси, знам, че е противоречива терапия през ден, но предишната бременност пак бях така.
Чак в 20 седмица минах на Клексан всеки ден.
Засега ще пробвам пак така и ще следим кръвните. Flowers Hibiscus

# 621
  • На изток от Ада
Да, разбирам! И аз бях през ден...
Дано и този път да е успешно

# 622
И при мен се получи разминаване. Следя се при 2 АГ. Единият каза Фраксипарин 0,4, а другият - АП 100 и Омега 3.
Свързах се с доктор Тончев. И той е от известните хематолози. Мислех, че той ще ми каже, че трябва НМХ, но той остана на мнение АП и Омега 3. Каза ми същото, което са казали на теб - следене на тези показатели и кръвоток.
Това правя в момента. Кръвотокът е доста по-добре от момента, в който установиха нарушение в него и предписаха АП.
Надявам се, че всичко ще е наред 🥰. Обаче трудно се взема решение, когато има разминаване в мненията
Както се опасявах, днес бях при хематоложката и тя съответно ми каза,.че мутациите ми са нискорискови и са и да пия омега три и натаспин. Това д-р Стайкова Варна.
Това срещу мнението на генетичката д-р Константинова за 0.3 фраксипарин/клексан и аспирин 100мг.
Направо се чудя какво да правя.
Ако съдя от личното си впечатление, тази д-р Стайкова е доста прехвалена,  но на мен не ми вдъхна доверие. Разпитваше ме какво са ми казали гинеколозите при които съм ходила, дали са ми изписали аспирин. Дори един от въпросите беше към мен, дали ще пия аспирин и аз и казах че затова съм дошла на преглед, за да ми каже тя какво трябва или не трябва да приемам. Според мен е доста вяла, беше разсеяна и незаинтересована.
Не мога да кажа същото за д-р Константинова, която ми звънеше по своя инициатива дори през уикенда, за да ми обясни резултата и да ми каже какво допълнително да пускам и т.н. Допускам че може да се е презастраховала с назначената терапия, но поне беше категорична, а не шикалкавеше.
Отделно Стайкова ми каза да си пускам кръвните показатели на 3-4 седмици и че ако има влошаване тогава може да се вкара допълнителна терапия с кръворазреждащи. Като я питах да ги съгласувам ли с нея, да идвам ли с резултата тя ми каза да си ги гледам сама и ако били в нормата нямало нужда или пък АГ да прецени. Докато Константинова ми каза, че понякога когато вече кръвните показатели покажат проблем, може да е късно тепърва да се започне с лекарствата.
Направо се чудя какво да правя, дали да започвам терапията или да ходя на друг хематолог тук във Варна. Преди години имаше една добра докторка Кудева, но тя вече ще е много възрастна и не знам дали практикува или да правя такива онлайн консултации.

# 623
  • София
Аспирин протект в ранните седмици може да разрехави лигавицата и да предизвика проблеми. След 12гс не е проблем да се взима дори ежедневно, до към 33-34гс, когато се спира, за да не навреди на бебето.

Като цяло лекарите играят някъде между двата полюса - или се презастраховат с профилактика с НМХ, или препоръчват следене и стискат палци да успеят да реагират навреме. Вие сами трябва да си прецените дали ви се рискува. Последствията ще са изцяло за ваша сметка.

# 624
Момичета, имам някаква сага , която започна преди около седмица и вече не знам какво се случва и моля за съвет. В 29 г.с. съм.Преди около седмица бях на преглед всичко слава Богу с бебчо е наред, върви напред , няма проблем с кръвотока, нищо...освен, че се установи скъсена шийка. Отидох в болницата, сложиха ми песар, направиха ми няколко влички кормагнезин и инжекции флостерон , тонове, изследвания където казаха, че няма нищо и се прибрах. От 2 дни обаче забелязвам, че кръвното ми нещо играе. До сега винаги 110/70, от два дни 120/130/140 на 80. Малко по - принцип съм притеснителна и започнах да го отдавам на стрес, или от вливките, нещо моментно примерно. Но все пак си запазих час друагат седмица за кардиолог. Тази сутрин си погледнах изследванията от преди седмица в болницата и малко се втрещих - гледам на урината пише Албумин 30 mg/l (0/20) , Протеин - Отрицателно, Креатинин в кръвна плазна - съвсем леко завишен. Друго всичко е в норма, серумните стойности също. Никой нищо не ми е споменал от болницата за евентуалне проблем или нещо да се следи. Та въпросът ми е тази стойност на Албумина много лие  завишена, не мога да преценя и дали има общо с повишаването на кръвното. Ще ги пусна пак отново. И не е ли албумин, протеин и белтък едно и също ? Как ще има албумин и няма да има протеин?

# 625
Аз мисля, че от кортикостероидите по принцип се повишава кръвното. Да ме поправи някой ако греша.
Но скоро на съпруга ми му бяха назначени инжекции с кортикостероиди през 15 дни, при все че той е на лекарства за високо кръвно и медицинската сестра при която отидохме да му ги поставя се беше изненадала и дори не искаше да му ги поставя на такъв интервал. Та.....не са за подценяване.

# 626
Кормагнезин не е кортикосетроид. И понеже вече писах в другата тема да не се повтарям. Аз започнах да вдигам кръвно след системите с него. Но бях предразположена към това.

# 627
Момичето пише, че са и слагали инжекции Флостерон.

# 628
Да, и двата препарата слагахме. В момента този Албумин в урината ме притесни - Албумин 30 mg/l (норма - 0/20) .Реално тя е взимана преди вливките.  А от болницата нищо не ми казаха- само, че няма нищо като проблем. Просто се зачетох в епикризата. Много ли е завишен , малко ли е. Да не би вливките да нямат нищо общо. Нали завишено кръвно и албумин в урината са някой от признаците за друг проблем ?

# 629
  • Варна
Здравейте! Какво означава, когато анти ха ми е 0.18? На фракси 0.4 съм. Предния път стойсността беше 0.35

Общи условия

Активация на акаунт