Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 147
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Ако има добро проследяване, предполагам, че ще може да се реагира адекватно. Иначе на феталната морфология в 30+1 плацентата ми беше 1-ва степен зрялост, на Клексан съм. За мен ползата надвишава риска.

# 646
Мисля като свърша кутията фраксипарин да започна да купувам клексан, за мое спокойствие.
Аз не се съмнявам в ефективността на терапията, а и темите които чета както казах са много стари, започнала съм от 2011г нататък. Естествено е да има всякакви случаи, освен това от едни постове не може да става ясно какви са всички останали състояния и обстоятелства, които съпътстват дадена бременност.
Просто ме гложди, защото хематоложката не ми потвърди терапията от генетичката. Сега си записах час за друга хематоложка и ще видим тя какво ще ми каже.

# 647
Здравейте, момичета, може ли мнение за тези резултати? За съжаление в лабораторията са направили грешка и не са ми пуснали Д-димер. Според вас дали е проблем? На терапия съм с фракси, в 12 седмица съм:

# 648
Момичета, имам някакъв странене случай с тази коагулация :/ И докато си чакам консултацията, някой има ли идея защо аPPT е в това плачевно състояние. На 2 места го пуснах. 29 г.с. на Клексан 0.6 от около 2 месеца.

# 649
  • София
Лили, при мен също аптт беше ниско, но то е сборен фактор и се влияе от много неща. След прием на кортикостероиди напр. ми беше ниско около половин година.

Минди, не е проблем, пусни го следващия път.

Розичке, измисляш си проблеми от въздуха. Аз, както и много други жени, сме били Фраксипарин през цялата бременност без проблем. Ти намери един случай от 2013, в който дори лекарят не е сигурен че това е причината за калцификация, и направи от мухата слон. Ако беше така, щяха да забранят употребата му при бременност.

# 650
Признавам си, че ми се е отключила много хипохондрията.
Бях я игнорирала последните 6-7 години, но сега просто черните мисли не ме оставят на спокойствие. Да, виждам че има безкрай много положителни примери и това ме успокоява от части, но просто съм постоянно нащрек за неприятности.

# 651
Здравейте момичета. Въпросът ми не е за тази тема, но не знам къде мога да питам и да получа адекватен отговор. Бременна сам и си изкълчих крака, изписаха ми репарил гел. Но на листовката пише че не е препоръчително при бременност, ама то не е ясно дали е на база изследвания или защото не е изследвано. Къде мога да проверя дали активните вещества са ок при бременност. Знам сайта за кърмене, но за бременност не знам къде да проверя. Извинете отново и Благодаря!

# 652
Просто напишете “is *** safe during pregnancy”…

# 653
  • София
https://www.e-lactancia.org/, трябва да напишеш името на активната съставка. Същото е и при бременност 🍀

# 654
И на мен ми изписаха същото за изкълчен глезен, но аз действах само с лед и почивка. Получи се, макар и по-бавно. Не съм използвала нищо
Здравейте момичета. Въпросът ми не е за тази тема, но не знам къде мога да питам и да получа адекватен отговор. Бременна сам и си изкълчих крака, изписаха ми репарил гел. Но на листовката пише че не е препоръчително при бременност, ама то не е ясно дали е на база изследвания или защото не е изследвано. Къде мога да проверя дали активните вещества са ок при бременност. Знам сайта за кърмене, но за бременност не знам къде да проверя. Извинете отново и Благодаря!

# 655
Розичка, казвам го, защото виждам себе си в теб в друг аспект на тревогата. Потърси помощ, защото е много трудно да се справиш сама. И помни, че това не е твоята история. Това са чужди истории.

Дели, права се оказа, след 34 г.с. минавам на НМХ.

# 656
Как ви се струват за 32+0? Фибриногенът в трети триместър до 6.2 ли беше?
Скрит текст:

# 657
Дух, а досега на каква терапия си била?
Питам, защото съм на АП до 33-та седмица, а за след това не знам как ще е при мен. Не ми се иска да оставам без нищо, но ще е каквото кажат лекарите…
Розичка, казвам го, защото виждам себе си в теб в друг аспект на тревогата. Потърси помощ, защото е много трудно да се справиш сама. И помни, че това не е твоята история. Това са чужди истории.

Дели, права се оказа, след 34 г.с. минавам на НМХ.

# 658
На аспирин акард съм, но го пия заради прееклампсията или по точно риска от нея. На тромбофилията ми никой не обръща внимание.

# 659
  • София
Добре ми се струват резултатите ти.
И да, за 3 триместър е до 6.2, ето
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

Как ви се струват за 32+0? Фибриногенът в трети триместър до 6.2 ли беше?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт