Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 34 514
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Привет мами. Бременна съм в 24 г.с като допреди три седмици бях на терапия с клексан 0,4. Но след излседване на анти ха която беше 0,26 и д-димер 2,6 при реф до 1,7 за втори триместър ми смениха с клексан 0.6. Днес отново пуснах излседване и направо съм шокирана. Някоя от вас била ли е с толкова висок д-димер? Довечера ще пусна и анти ха. Но доста се притесних

# 676
  • София
Тази мерна единици mg/l FEU ми се струва странна..
При конвертиране в mg/L (DDU) става 2.09.

На твое място бих повторила довечера д-димера заедно с АнтиХа, по възможност в друга лаборатория.
Ако пак излезе повишено, консултирай се с ангиолог/съдов специалист веднага.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 14:16 от delisardeli

# 677
От съдов хирург знам че д-димерът може да е висок по много причини, не е задължително да има нещо притеснително.   Отделно някои тромбофилиите също дават отклонения в показателите. Продължавай с терапията и като изследваш anti-Xa ще видите какво правите. Правиш всичко необходимо. Успех!

# 678
Здравейте, след спонтанен аборт в 11 г.с., fetus mortus в 38г.с. и следните резултати, в АГ ми е изписал само Аспирин протект и се чудя дали да му се доверя или да потърся още мнения. В момента съм бременна в 20г.с. и ще се побъркам от притеснение вече. Някоя от вас имала ли е подобни резултати на теста и какво е било предписаното лечение?

# 679
  • София
Само с две от твоите мутации бях на нмх през цялата бременност до 2 седмици след раждането, плюс стриктно проследяване на кръвотока - редувах двама АГ - фетален и АГ рискова бременност, за да имам преглед през 2 седмици. Без терапия имам аборт в 13гс заради пълно отлепване на плацентата.

Пусни коагулация (аптт, д-димер и фибриноген) и витамини от група Б (Б9 и Б12) и се консултирай с поне още един специалист. Как е кръвотока? Бебето в норма за седмицата ли е?

# 680
Аз само с една от тези мутации - PAI-1 4G/4G съм също на НМХ. Консултирай се с хематолог, не разчитай само на АГ.

# 681
Здравейте, при Анти-Ха 0.29 IU/ml измерено на 3ч. и 30 мин. след клексан и следните референтни граници за профилактика: 0.3-0.6, налага ли се според вас промяна в дозата от 0.4 на 0.6. Хематоложката ми спомена, че трябва да гледам да съм в референтните за профилактика, виждам че в момента съм извън, но е буквално на границата и не знам дали може да се изкара още време на тази доза, например още 2-3 седмици. Коагулацията ми е била перфектна според нея.

# 682
  • София
Проф Паскалева иска резултат между 2 и 4, така че според мен няма нищо притеснително, особено ако кръвотока и останалите показатели са ок.

# 683
Здравейте!
Искам да ви попитам освен в корема има някоя от вас която си поставя фраксипарин в бедрата? Изпитва ли болка при поставянето там? Притеснявам се дали инжекцията се усвоява добре ако се бие по краката...

# 684
  • Варна
За усвояването не мога да кажа, но поставянето в краката не е по - болезнено, поне за мен. При мен добре се получава за сега, но аз я слагам малко по - нагоре, близо до сгъвката на краката. Там ми е най - мазничко и успявам да хвана хубави гънки.

# 685
Момичета, някой чувал ли е да има някакви противопоказания за поставянето на ваксината за коклюш и едновременната терапия с Клексан ?

# 686
Момичета, някой чувал ли е да има някакви противопоказания за поставянето на ваксината за коклюш и едновременната терапия с Клексан ?

Аз си сложих тази ваксина и си бях на клексан всяка вечер. Всичко си беше нормално.

# 687
Здравейте!
Малко глупав въпрос - Кога приемате АП - преди или след ядене и има ли пауза? Също така, в конкретен час или не?
Аз досега го приемах 30 мин преди хранене и в различни часове - между 18:00 и 22:00. Д-р Тончев ми каза, че трябвало да е след ядене, но не съм го обсъдила с АГ

# 688
След ядене го приемам аз, гледам да е в 20:00 всеки ден, но се е случвало и да има разминаване в часовете

# 689
Благодаря! 💛
След ядене го приемам аз, гледам да е в 20:00 всеки ден, но се е случвало и да има разминаване в часовете

Общи условия

Активация на акаунт