Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 34 515
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
След ядене задължително, защото аспиринът много дразни стомашната лигавица. За часа няма особено значение, ако са 2-4 часа разлика в приема.

# 691
Аз го приемам както дойде.
Тези дни следобед и вечер ми се засилва гаденето и неразположенията и просто пропуакам да ям, защото и 1 солета ме хвърля в джаза.
Та и на гладно го пия.

# 692
Противопоказания не, но доколкото знам трябва да има отстояние от няколко часа между инжекциите. Не мога да кажа по-конкретно, защото точно като щях да си я слагам, започвах клексана след няколко дни и игнорирах какво точно ми обясни докторката.
Момичета, някой чувал ли е да има някакви противопоказания за поставянето на ваксината за коклюш и едновременната терапия с Клексан ?

# 693
Момичета може ли съвет къде точно си поставяте инжекциите по бедрата? Мен там лично много ме боли... а на корема кожата вече е доста по-твърда колкото за ръцете няма как поставям си ги сама Simple Smile Ще се радвам за съвет

# 694
  • София
Преди няколко страници бях пускала схема, ама ето пак;
https://images.app.goo.gl/XMGVQgU67eDz4c5T7
Трябва да е далече от кръвоносни съдове, на място където кожата е по-дебела.
Потърси "subcutaneous injection".

# 695
Противопоказания не, но доколкото знам трябва да има отстояние от няколко часа между инжекциите. Не мога да кажа по-конкретно, защото точно като щях да си я слагам, започвах клексана след няколко дни и игнорирах какво точно ми обясни докторката.
Момичета, някой чувал ли е да има някакви противопоказания за поставянето на ваксината за коклюш и едновременната терапия с Клексан ?

===
Много благодаря , аз я слагам вечер , а на сутринта ще е ваксината. Около 12 часа разлика ще има. Все пак ще им кажа и там , ако има нещо ...Предполагам има лекар и се рпави някаква консултация послендо преди поставянето на ваксината.

# 696
Да, най-добре се консултирай с лекар, или на място или този, който ти е изписал клексана. Ако не се лъжа беше повече от 4 часа, но може и да греша.

# 697
Здравейте момичета искам да ви попитам някой дали е използвам едновременно фраксипарин/клексан в комбинация с флебодия? След хистероскопия съм и когато отидох на контролния преглед лекарят ме посъветва да пусна Vegfa и Tafi. Изпратих му изследванията и ми е писал по 1т флебодия, но аз имам и др тромбофилии и слагам фраксипарин/клексан след трансфер. Удачно ли е да се използват двете в комбинация? Ще го изкоментирам с моят си лекар в най- скоро време, но всяка информация би ми била от полза.

# 698
Аз съм на такава терапия, бия клексан от началото, флебодията ми я включиха към 12-та седмица някъде.

# 699
  • Варна
АГ ми каза да вземам витамини Pregnacare. Чета в листовката, че не трябва да се приемат с антикуагуланти заради това, че съдържа Витамин К. Чудя се дали АГ отчете този факт или е забравила, че слагам фракси и пия натаспин. Вие какви витамини пиете? И нали това са антикуагуланти?

# 700
Аз също пия вече втора опаковка от тези витамини и се чудех дали е удачно с този вит К в състава им. Също съм на фраксипарин 0.4 и натаспин н. Моля някой запознат да каже дали е проблем и дали да си минавам пак на Пре мама.
Въпреки че, не са ми дали отражение на коагулацята и на прегледа за кръвопоток. 🙄
Ама все пак ще съм благодарна 🙂

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 10:25 от Zuchero

# 701
Какъв е проблемът с вит. К и антикоагуланти? И аз пия Pregnacare и никой нищо не ми е казал, че не може да се комбинира с Клексан.

# 702
  • Варна
Какъв е проблемът с вит. К и антикоагуланти? И аз пия Pregnacare и никой нищо не ми е казал, че не може да се комбинира с Клексан.
Питам, защото го пише в листовката на витамините.

"Може ли Pregnacare да се приема едновремено с други лекарства?
Принципно Pregnacare може да се приема едновремнно с други медикаменти, защото съдържа само препоръчителни дози на витамини и минерали. Въпреки това, ако вече приемате други предписани витамини или лекарства, потърсете съвета на вашия лекар. Тъй като Pregnacare съдържа витамин К, ако примате антикуагуланти не приемайте Pregnacare с изключение на изричния съвет на вашия лекар."

# 703
Той не съдържа много вит.К (поне моят стандартен мултивитамин на Pregnacare, най-бейсик варианта има 93% от препоръчителния дневен прием), та се съмнявам да окаже влияние на действието на Клексан. Но ако някоя от Вас получи обратна връзка от гинеколога си, моля, споделете!

# 704
Ако толкова се притеснявате може да ги замените с Елевит. Аз ги пия и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт