Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 34 468
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
Вижте първа стр .
Тончев или в МЦ Калчев или онлайн в , medrec m
Веселина Иванова в МЦ Калчев или в healee
Лисичков в НСБАЛХЗ - Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания

Благодаря!

# 736
Re-Born, беше ли на някаква терапия когато се влоши кръвотока?

# 737
Re-Born, беше ли на някаква терапия когато се влоши кръвотока?
Бях! До тогава бях на АП и Фраксипарин 0.4. След това минах на Фраксипарин 0.6 и продължих АП до 32 г.с , ама късно...

# 738
Аг ли следи за кръвотока.В начална бременност съм и съм с тромбофилия.Пия аспирин протект всеки ден, сега 15 дни ще боцкам фраксипарин, наистина се притеснявам от тази тромбофилия.За какво и колко често да следя.Благодаря

# 739
Момичета, моят АГ ми каза, че проф. Паскалева има здравословни проблеми. Сигурно затова няма часове.
Вижте и в Токуда има добър ангиолог, може да помогне.

# 740
  • София
Мери, кръвотокът се следи от АГ или фетален АГ, трябва да има доплер. След 9-10гс вече може да се види, трябва да се формира плацентата. За проследяване на коагулация - изследва се аптт, д-димер и фибриноген на всеки 3-4 седмици. При терапия с НМХ се изследва и антиХа.

Проф. Паскалева е хемостазиолог. При нея се проследяват показатели на кръвосъсирването. Има доста хематолози, които проследяват бременни с тромбофилия, онлайн и офлайн, координати на първа страница на темата.

Проф. Станева в Токуда е ангиолог, занимава се с разширени вени, тромбози, ДВТ и др. Няма нужда да се ходи при ангиолог, ако няма симптоми за такъв проблем.

# 741
Момичета, вчера след измерване на кръвотока и пускане на доплер АГ ми назначи аспирин 75 мг, но забравих да попитам кой - протект или акард...Има ли значение? Хомозигот по PAI съм.
Също каза да не включвам НМХ засега, защото вижда 2 сакчета, но 1 ембрион и можело да прокървя ако го започна. Обаче съм чела тук във форума, че аспирин също може да предизвика кървене, и съм притеснена... Някой имал ли е подобен случай?

# 742
Акард има от 75 и 150, протект - 100. Значи Акард Simple Smile

Аз съм малко скептична за Аспирина в този случай. При прокървяване, Аспиринът има по-дълго действие и при спирането му ще отнеме време, за да спре кървенето. С НМХ е друго. Но не съм лекар. Но пък и АГ-то не е хематолог. Свържете се с хематолог, за да прецени той какво да правите.

# 743
Акард има от 75 и 150, протект - 100. Значи Акард Simple Smile

Аз съм малко скептична за Аспирина в този случай. При прокървяване, Аспиринът има по-дълго действие и при спирането му ще отнеме време, за да спре кървенето. С НМХ е друго. Но не съм лекар. Но пък и АГ-то не е хематолог. Свържете се с хематолог, за да прецени той какво да правите.

Много благодаря за бързия отговор! 🙂
АГ знам, че разбира от тромбофилия (д-р Вецев), и затова му се доверявам. Изписал ми е и флебодия заедно с аспирина. С хематолог се свързах миналата година и тя каза НМХ от + тест, но според доктора по-добре, че не съм го започнала, понеже били 2 и не се знаело дали и 2-то ще се развие... Не знам, просто ме е страх

# 744
За хомозигот по ПАИ знам, че поне в ранните седмици аспиринът не е много добре, може да доведе до кървене. Със същата мутация съм и съм само на НМХ.

# 745
За хомозигот по ПАИ знам, че поне в ранните седмици аспиринът не е много добре, може да доведе до кървене. Със същата мутация съм и съм само на НМХ.
Значи да не го почвам изобщо? Все си мислех, че докторът разбира от тези неща... странно.

# 746
Според мен се свържете и с хематолог, за да имате още едно мнение. И ако изпише НМХ - поставя се всеки ден, а не през ден, действието му е 24 часа.

# 747
Аз бях на аспирин в началото до 34 г.с.
Имах прокървяване и отлепяне на сакчето, но в болницата кръвното ми беше 150 на 90 в онзи ден, така че не мога да кажа кое до кое доведе. Аспиринът ми го предписаха заради риск от прееклампсия, не заради тромбофилията, въпреки че и нея си я имам.

Да, може да доведе до кървене, но Вецев все пак завежда патологична бременност в една от най-големите болници в страната. Не съм му фен, но за такива неща вероятно може да му се има доверие, предвид стотиците бременни при негою

# 748
Аз бях на аспирин в началото до 34 г.с.
Имах прокървяване и отлепяне на сакчето, но в болницата кръвното ми беше 150 на 90 в онзи ден, така че не мога да кажа кое до кое доведе. Аспиринът ми го предписаха заради риск от прееклампсия, не заради тромбофилията, въпреки че и нея си я имам.

Да, може да доведе до кървене, но Вецев все пак завежда патологична бременност в една от най-големите болници в страната. Не съм му фен, но за такива неща вероятно може да му се има доверие, предвид стотиците бременни при негою

Да, той ме прегледа най-обстойно и тогава назначи терапия. А вие в коя седмица прокървихте и имахте отлепяне на сакчето? Аз съм едва в 6 г.с.

# 749
Това няма значение какво е станало при мен. Аз съм изключително против да се филмират бременните и да живеят в страх какво се е случило при някой друг.

Има десетки фактори, които имат значение и това, че при един е станало, не значи, че при друг ще стане... и слава Богу всичко мина от самосебе си. Спрях аспирина за седмица, лежах малко повече и така.

По принцип наистина в ранна бременност аспиринът не е много препоръчителен, но понякога ползите надвишават рисковете, а и дозата ви е малка.

Общи условия

Активация на акаунт