Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 432
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Не се препоръчва. Така е. Помещението се охлажда и след това детето се внася в него. Или в краен случай въздушната струя да не е в близост до бебето. Филтрите трябва да се почистват редовно. Бебетата са по-податливи на проблеми с дробчетата.

# 466
Слагай глобули прогестерон.

Аз също си мислих за това, но реално не бих съветвала никой да действа без да го чуе от лекар.

Но прогестеронът действа положително на шийката на матката и може да спре скъсяването, това е вярно.
Аз от началото на бременността поставям глобули, тъй като феталния специалист ми каза, че има голям риск от преждевременно раждане, което води до вземане на превантивни мерки отсега. Та ми обясни, че прогестеронът ще помага шийката да е затворена. Към момента съм с 44мм., което било много добре по нейни думи.

# 467
Имах предвид за зимата ,за лятото детето вече ще е на поне 6 месеца и не мисля и да се ползва понеже самата стая е хладна ,за зимата за отопляване се чудя дали ще е проблем.

Не се препоръчва. Така е. Помещението се охлажда и след това детето се внася в него. Или в краен случай въздушната струя да не е в близост до бебето. Филтрите трябва да се почистват редовно. Бебетата са по-податливи на проблеми с дробчетата.

# 468
За зимата струята да не е директно към него и често измиване на филтрите. Друг вариант няма с наличната техника. На село сме с радиатор на ток и печка на дърва. Аз не съм любител на климатиците.

# 469
Не е проблем на топло пък въобще. Simple Smile

# 470
И ние сме с климатици вкъщи,няма избор. Ще викна октомври професионално почистване, не само ние да измием филтрите, ами да се разглоби тялото и да се изчисти хубаво, минават и със специална течност. Ще ми влеят и антибактериален разтвор в климатиците, във всички, не само в този в детската. И после ще мием ние филтрите, като няма да се пуска да духа докато малкия е в стаята.
На радиатор въздуха не изсъхва ли много? Имам такива спомени от едно време.

# 471
Здравейте,
Развитие по моя въпрос. Минах на преглед и премериха шийката вагинално 2.5см. Изписа ми утрогестан и повече почивка. След 10 дни контролен преглед и ще го мислим. Аз и до сега си почивах и се пазех, затова реших да пазя дивана и да не правя нищо вече, защото ме е страх, а и сама чувствам, че нещо не е наред.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 18:26 от Stasy28

# 472
На работа ходиш ли? Ако да, взимай болничен и пази дивана. Поръчвай готова храна или мъжо да готви.
Дано след 10 дни да кажат добри новини.
Май ако се наложи слагат песар/серклаж правят.

# 473
Здравейте,
Развитие по моя въпрос. Минах на преглед и премериха шийката вагинално 2.5см. Изписа ми утрогестан и повече почивка. След 10 дни контролен преглед и ще го мислим. Аз и до сега си почивах и се пазех, затова реших да пазя дивана и да не правя нищо вече, защото ме е страх, а и сама чувствам, че нещо не е наред.

Стискам ти палци да е наред всичко!
Лежи и си пасувай.
Аз отивам на планински курорт сега, но ще лежа през по-голямата част, защото усещам тези втвърдявания (контракции). Говорих с АГ и каза да увелича дозата магнезий и но шпа да пия.
Ще видим дали до утре ще има ефект и ще спрат. Ако ли не, той каза да му се обадя, че да ми препише друго. Дано има ефект и спрат, че не ми е приятно. Иска ми се само ритничета да усещам😇

# 474
Благодаря за съветите момичета!
Аns приятна почивка!

# 475
Момичета, от два дена над пъпа корема ми става твърд за известно време, без да ме боли. Това контракции ли са?  Не усещам нищо, само като го докосна е много твърд.

# 476
Момичета, от два дена над пъпа корема ми става твърд за известно време, без да ме боли. Това контракции ли са?  Не усещам нищо, само като го докосна е много твърд.

Това втвърдяване е контракция. По-добре е да не е болезнена.

# 477
Ние фотосесия няма да правим. Някак организацията и логистиката са ми много трудни, а и 4 годишно дете не знам в какво настроение ще го хвана този ден и дали ще иска да се снима.
Днес съм стягания и леки болки. Вчера бях на втора ФМ при проф. Марков за да се презастраховам и той каза, че всичко е наред. Миналата седмица бях при доц. Чавеева и според нея всичко е наред. Ама днес с тези стягания и болки се паникьосвам пак.

# 478
Stasy28, почивай активно. И другото не го мисли. Работата няма да свърши. Сега е важно ти и бебето да сте здрави. Всичко друго ще се нареди.
ans9898, приятно изкарване. Даже и там да си лежиш поне си сменила малко обстановката.
airgirl, щом двама доктори са ти казали, че всичко е наред - значи всичко е наред. Почивай повечко. Нормално е да има разни неразположения по време на бременност. Матката расте, органи се наместват и изместват от първоначалните им места.

# 479
Аз днес съм на лекция за бременни в Пловдив, изглежда интересно 😊

Общи условия

Активация на акаунт