Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 455
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • UK
Аз не съм правила фотосесия с първото дете, сега също едва ли, почти не съм виждала хубава и естествена такава; то са едни рокли-пердета, замечтани погледи, нелепо застанали татковци. Ще се радвам да ме опровергаете!

Аз все още не съм намалила никак оборотите, но вечер си почивам много след 8, коремът ми е вече голям, но с радост установих, че все още мога да се сгъна, за да си лакирам ноктите на краката. Вече съм 24+1, бебето рита доста сутрин и вечер, имам чувството, че преди няколко дни се обърна с главата надолу.

# 451
И аз мисля за фотосесия по същото време в края на 7ми началото на 8ми месец. Това което съм решила да е малко по-различна и надявам се по-естествена да я направим навън или край морето понеже сме край него или нещо по полетата ако тогава има слънчогледи. Но пак не се знае като наближи как ще се чувствам и дали ще съм на същото мнение, може и да предпочета на климатик в студио колкото и скучна да ми е представата за този вариант.

# 452
Ние правим безплатни фотосесии като модели на учещи се фотографи. Досега имаме доста сполучлив опит. Дори на дипломирането ми миналата година се уговорих с едно момиче, което се учи и ми направи уникални снимки с голямо желание.

TFP фотография е групата във фв, който иска може да погледне за безплатна фотосесия. Единственото условие е, фотографът да може да показва снимките си като примерни докато си рекламира работата. Аз досега не съм видяла някъде да са ни качвали, по-скоро си ги пазят за портфолио или ако качат, ще е във фб група най-много. Но на нас не ни пречи това. Целта е да сме си взаимно полезни.

Ако ще правим фотосесия, то ще е уговорена такава, защото не съм човек, който би дал пари за снимки към момента. А и сме на етап, в който супер много харчим за почивки и ремонтни дейности покрай нанасяне в ново жилище...малко множко стават глезотиите, че и всеки месец сме за по седмица на почивка някъде от януари насам.....та решихме да намалим темпото Grinning

Днес съм на втори преглед за втората фетална, тъй като във вторник не се беше врътнала бебочка и док. каза да отида днес....Не съм сигурна дали има шанс тази прословута носна кост да порасне за няколко дни и да ми каже днес, че е в норма..Или да не е било в хубава позиция и да не я е измерила правилно.....
Надявам се на чудо за успокоение, но прочетох някъде нещо, че за три дни при един случай е имало голяма промяна поради наваксване с вит.Д. Пих и аз пък само на положителни думи се надявам.
Толкова е вълнуващо всичко! Надявам се да продължа да бъда с вас докрая!
Innocent

# 453
Ще бъдеш с нас естествено!!

Фотосесия смятам да направим като бебето стане на няколко месеца, семейно всички. Например за Коледа ли, ще видим.

Не харесвам бременни фотосесии и такива на новородени, но няма лошо, спомени са си. Simple Smile

# 454
И аз не съм фен на бременните фотосесии, както някои момичета казаха, много неестествени са ми. Предпочитам да си направим като бебчо е на няколко месеца и аз съм влязла във форма. Така направихме и с първото детенце. Но на която и харесва идеята, все пак е спомен от един прекрасен период в живота.

Последните 1-2 седмици се чувствам супер изморена. В определени части на деня едва държа очите отворени на конферентните разговори на работа. Гледам да съм активна, правя си по 8-10к крачки на ден, уикенда и повече, но за тренировки нямам никакво желание. При мен все още не са започнали летните жеги, съчувствам ви искрено. Имам ужасен спомен от предишната бременност, потях се като кон. Вече съм +7 кг. и ми се вижда много за 6ти месец (24+4 г.с.). Нямам повишен апетит, надявам се да е от задържана вода.

ans9898, всичко ще е наред, убедена съм! Ще чакаме да се похвалиш утре с хубавите новини Heart

# 455
Здравейте,
Много съм притеснена! Както вече писах на ФМ ми измериха шийката през корема 2.8см. Д-р Павлова каза, че не е чак толкова притеснително и да не се пазя особено. След 2 седмици да отида на преглед пак да я измери следящият ме. Обаче тази мисъл не ми дава покой. Четох безброй истории за мами с подобни проблеми и всяка е на лечение, всяка пази леглото. И много от случаите са завършили зле 😭. Как да съм спокойна при това положение? Имам час при моят лекар чак в сряда и се чудя дали е разумно да чакам до тогава? Вие какво бихте направили?

# 456
Здравейте,
Много съм притеснена! Както вече писах на ФМ ми измериха шийката през корема 2.8см. Д-р Павлова каза, че не е чак толкова притеснително и да не се пазя особено. След 2 седмици да отида на преглед пак да я измери следящият ме. Обаче тази мисъл не ми дава покой. Четох безброй истории за мами с подобни проблеми и всяка е на лечение, всяка пази леглото. И много от случаите са завършили зле 😭. Как да съм спокойна при това положение? Имам час при моят лекар чак в сряда и се чудя дали е разумно да чакам до тогава? Вие какво бихте направили?

Аз не бих губила време и бих отишла на второ мнение. Най-важното е да си спокойна! Вярвам, че всичко ще е наред, просто за твое успокоение може да го направиш. Two Hearts

# 457
Трябва да се следи да не става по-малко. Ако се задължи на този размер е добре. По-малко е от обичайното, но пак има такава.
Аз съм от тези, които имаха скъсяване и лежах. Живи и здрави са ми децата, макар и родени в 8-мия. Въпреки лежането не успяхме да задържим до 9-тия. Важното е да си спокойна. Не е лесно, но вярвай.

# 458
Анс, всичко ще е наред, пиши като минете прегледа.

Аз не мисля да правя бременна фотосесия, най-много нещо у дома или с приятелка да си измислим. Не ми допадат, много са пошли, пък и не мисля да се качвам по бельо и чаршафи във фейсбук. А да дам 1000 лв или повече за снимки които ще бъдат само в личните албуми и не мога да покажа на никого, ми е непрактично. Семейна фотосесия звучи добре.

Моята шийка преди седмица близо я измериха 32.5 през корема, това добре ли е? Все ми се струва малко като ви чета че ви е близо 40 мм на някои.

Аз съм болна нещо, явно не ми се размина вируса на детето. Ама засега е леко, само гърлото и хрема.

# 459
Минах прегледа. Две ръчички и две краченца с по пет пръстчета на всеки крайник Grinning Grinning

Споделям най-успокояващото:

АЗ: Добре, а тази носна кост може ли да порасне още, за да го изключим като маркер.
док: Ама защо искаш да расте още? Клюн ли искаш да има? Хората ринопластики си правят на носовете.....
 Grinning Grinning Grinning Grinning много смешно ми стана
Според нея всичко изглежда добре.

За сърчицето спомена за някаква малка дупчица, която по принцип се затваря докрая на бременността и не й изглежда като нещо притеснително. Та отново след месец ме викна при нея без записване на час и без нищо (само ще се обадя по тел) да види сърчицето дали се е затворило и ако не се е затворило ще викне д-р, който е детски кардиолог, за да се прецени относно ехокардиография и евентуални стъпки след раждането. Но като цяло каза, че не е нещо притеснително.

Относно пренаталния тест..Правих на синево Veracity и каза, че по принцип това са най-нискокачествените. Аз питах дали да направя друг днес, за да не се получи недоразумение и тя каза:
- АБСУРД! Не си давай парите за глупости повече! Каквото си дала, дала! Всичко ще е наред според мен! Като излязат резултатите ми ги прати и ще мислим за по-нататък.

Спокойно ми е. Благодаря, че ме изчетохте! Heart

# 460
Ans 🥰
Бебчето ще е с хубаво малко носленце и всичко ще е наред.
Това със сърчицето се среща често и при новородени също, с времето го израстват.

Stasy, сряда не е толкова далеч.
Ама не съм съгласна с док., че не трябвало да лежиш и да се пазиш. Трябва! Лежи, почивай си, без тежко, спорт, секс, без пътувания и дълги разходки.
2,8 не е много зле, но не е и добре. Просто се пази и виж в сряда какво ще ти препоръчат.
Ако много ти е тревожно, още днес отиди.

5ти ден съм с главоболие, пак ми е замаено, а кръвното е ок.

# 461
Слагай глобули прогестерон.

# 462
Ans9898 радвам се че всичко е наред и че си се успокоила хубав ден на всички желая и се пазете от жегите

# 463
Здравейте момичета,какво мислите за отглеждането на новороденото в стая с климатик. Моите роднини споделят ,че било супер вредно за бебето и развивало болести но аз нямам друг избор освен климатика.

# 464
Във всички стаи сме с климатици. Не разбирам хората, които не пускат и стоят на 28 градуса жеги, това е вредно.
Вариант е да се включи в другата стая и да отива хладно и към стаята на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт