Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 383
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
И на мен не ми харесва. Всичко ме дразни по корема, панталони, поли.
Обмислям подобен за след раждането, но още се чудя.

Искам вече да е Октомври!

# 571
Аз имам специален колан с планки за кръста и ластици за кръста ми. Него мога да ползвам след раждането. Днес като едва станах от леглото ми идваше да го сложа. Усещането с него е като с корсет.

# 572
Днес получих интересен съвет, ако родя секцио, да не пренебрегвам рехабилитация/физиотерапия, защото стават сраствания и може да имаш дълго време болки, исках да попитам някоя вече майка правила ли е и какво ви е мнението, не съм решила да раждам секцио, но все пак божа работа, може да се наложи.

# 573
  • UK
Днес получих интересен съвет, ако родя секцио, да не пренебрегвам рехабилитация/физиотерапия, защото стават сраствания и може да имаш дълго време болки, исках да попитам някоя вече майка правила ли е и какво ви е мнението, не съм решила да раждам секцио, но все пак божа работа, може да се наложи.

Нищо не съм правила аз, какво точно имаха предвид под рехабилитация, стана ми интересно.

# 574
Гледах изказване на специалист за секциото и точно това се разискваше. Не съм гледала задълбочено. Основно за срастванията. При всяка операция ги има, особено при отворената. Аз затова не желая да се подлагам, ако не е наложително. Преминала съм няколко различни, едната беше оперативна лапароскопия и въпреки липса на шевове отвън, вътре бях нарязана и съветът на лекарите беше тогава - много движения, колкото и в началото да боли.

# 575
Честно казано не уточни и заради това реших да попитам дали е тип упражнения или някакъв вид масаж 🤔 никога не ми се е налагало и честно казано нямам и идея

Нищо не съм правила аз, какво точно имаха предвид под рехабилитация, стана ми интересно.

# 576
  • UK
Аз знам, че има терапии за възстановяване на тазовото дъно, които са необходими често и при жени, които не са раждали вагинално, но за срастванията се чудя от какво могат да бъдат повлияни.

Аз очаквам около 36 седмица живот и здраве консултация с лекар, за да прегледа белега ми от предишното секцио и да се прецени има ли възможност да опитам вагинално раждане (не съм сигурна, че го искам, но все пак да знам какви са опциите).

# 577
Момичета, как се случва ваксинацията за коклюш в България? Някоя от вас вече сложи ли си ваксина, какъв е процесът? Също така партньорите ви ще се ваксинират ли, ако нямат скорошна реимунизация?

# 578
Добре, а вие как различавате контракция от движенията на бебето? На мен ми е първа бременност и изобщо не различавам кога се мърда бебето и кога, евентуално, имам контракция.

Иначе за коланите след раждане, миналата седмица попаднах на нещо много интересно, слагам ви линк. Явно в много традиционни култури има практика за овързване на корема след раждането, за да се подпомогне възстановяването. Суити, понеже ти беше питала за колани преди, за теб се сетих като го видях Simple Smile

https://www.herbalsenses.com/en/post/%E3%80%90all-about-belly-bi … y-binding-methods

За колани за бременност, ще преценявам и решавам в движение.

Иначе и при мен доколкото знам е практика да има курс посещения на кинезитерапевт след раждането, за възстановяване на тазовото дъно. Тепърва ще проучвам подробности.

# 579
  • UK
Добре, а вие как различавате контракция от движенията на бебето? На мен ми е първа бременност и изобщо не различавам кога се мърда бебето и кога, евентуално, имам контракция.

На мен не ми е първа и аз мога да разпозная само родилните контракции. При тях стягането е на цялата матка и болката е разпознаваема.

Другите контракции много малко ме вълнуват, а и не са притеснителни.

# 580
Контракциите ги усещам като стягане на цялата матка. Бебето като се намества го усещам само на конкретно място. Между другото, като си сменя позицията може да е леко болезнено дори.

# 581
Благодаря Moonlit Simple Smile

Контракцията е стягане, втвърдяване и/или болка.

Движенията на бебето в началото са като пърхане на пеперудка, после се усеща побутване, ритане, пулсиране отвътре и по нататък се усеща и с ръка, става и видимо как се надува в 1 част някоя ръчичка или краче, как се мести самия корем.

Снощи и ММ усети бебето с ръка. А детето ми още преди 20 дена усети също като ми пипна корема.

# 582

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 01:05 от MayaJane

# 583
Аз също не мога да разбера имал ли контракции нямам ли. Бебето го виждам как си е сменило мястото по надутото място от дясната ми страна. Рядко съм имала тъпа болка долу под пъпа.
Лунатичка, честит рожден ден със закъснение. Много здраве.
Moonlit, честито! Много семейно щастие и разбирателство.
Да ви попитам вие ползвали сте тези антистрес пелени? Където ръцете на бебето са повити и не може да мърдат? Харесах си спален чувал бебешки като пелена с цип, но са само за по 3 месеца и ми се струват безумно скъпи по 100 лева за всяко тримесечие.
Ето една снимка и от моята сутрешна разходка
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 17:50 от sway911029

# 584
Mayaa, много си хубава! 🥰 Красиви снимки!

И едно хубаво куче и природа от sway 😍

Общи условия

Активация на акаунт