Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 402
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Аз пия най-обикновени купени от английски супермаркет Smile

Виж в Интернет за най-добре усвояемата форма и мг на доза

# 556
Jojo, дано ти размине скоро и да се намери причина. Може ли нещо от позицията на бебето да е или точно от разтягането на матката?

Контракциите са нормални, ако няма болка, имам ги от 14-15 г.с. 2x2 магнерот за 1-2 дни ме оправя.

На мен пък ми е супер чувствителна самата матка, не мога да понасям почти никакъв натиск в тази област. Има ли някой с подобно усещане? Не си спомням така да е било с първата бременност.

Също така бебето май пак си смени позицията и ме рита много ниско долу, съответно пак ми притиска мехура и ми се пишка. Но има и друго - според мен ме рита в шийката, защото имам едно усещане като боцкане във влагалището високо горе. Много е странно, дали се случва и при вас? Малко ме е страх, имам чувството че ще изпадне някой крак от там. Grinning

Mommy22, аз съм по същия начин като теб.
Просто все едно аз съм писала поста.  А ми се събра един месец без преглед,  има седмица още до морфологията и се притеснявам това риткане и боцкане ниско долу дали е напълно безопасно и защо бебето е все там?. И аз през първата бременност не съм имала точно такива усещания.

Всичко да e наред с Jojo ❤️

# 557
Ставаме три! 😁 Онзи ден точно това описвах на мъжа ми, понякога толкова ниско усещам бебето и ритничета, че имам чувството, че едва ли не ще "изпадне" Simple Smile иначе в зависимост от позицията и мен ме рита в пикочния мехур. Доста специфично усещане - хем ти се пишка, хем като идеш до тоалетна има две капки, защото реално течност няма, стимулацията е от ритането. Но поне (все още) се врътка достатъчно често и тия усещания преминават.

# 558
Хахах, и аз усещам риткането в пикочния мехур, та като отида само 2-3 капки...

Аз откакто днес отидох на преглед се чувствам супер и не съм имала никакво усещане........което направо си е чудо.....но все пак ще приемам каквото ми каза док..даже партньорът ми каза (от фармацевтична гл.точка), че ми е изписал бебешки дози Grinning
на мен ми допада, поне за 7 дни ще го пия..дано нямам нищо повече...но така или иначе при такива усещания ще си ходя на преглед през 2 седмици......аз заради маточната аномалия имам риск от прежд.раждане и ме е страх...мен ме предупредиха още в самото начало, че трябва да си се следя редовно, така чее не съм най-добрия пример за това как да постъпва една бременна жена. Всички казват, че някои усещания са безопасни, но всеки си знае сам за себе си колко адекватно е да остане без преглед. Така че бех посъветвала да си слушате интуицията.

# 559
Айде скоро да се обръщат надолу с главата бебоците и да започнат в ребрата да ни ритат. Grinning Най-странно е като ме рита в областта на шийката/ануса, като боцкане и едно странно напрежение има.

# 560
Аз имах такова усещане и после ми откриха скъсена шийка.

# 561
С всеки изминал час имам прогрес мили момичета 🙏🏻 Така ми се отпусна душичката, че от радост забърках един кекс за закуска за 10 Мин 🙈 и вече визуализирам закуската-бъркани яйца с гъбки с масло и кекс 😇

# 562
Моята снежинка е главично, но си рита с крачетата и ръчичките също ги усещам не по-малко. Понякога е приятно, друг път - никак. Коремчето е пораснало, има място за нея да си плува на спокойствие. Пия ли малко повече вода и се почва едно ходене до тоалетната. Примерно - чаша вода = 2 ходения да пишкам през 10-15 минути и то сякаш първият път не съм ходила.

# 563
Малко допълнителен опит за ритането ниско долу  Simple Smile
https://m.bg-mamma.com/?topic=374565.30

# 564
При мен също рита ниско долу, но предвид разположението му вече ми е обяснимо защо предимно там го усещам🤷🏻♀

# 565
Снощи като имах поредната контракция, все около 23.30 е, и така хубаво се оформя къде е застанала. Много е забавно. Тя си спеше тогава, но ясно се забелязва къде е разположена, дори мъжа ми събудих да я види.

# 566
При мен също има разни болки. Така ми се иска да разпознавам кои са сериозни и кои мога да подмина като нормален дискомфорт за периода. Тези дни имам като леки бодежи ниско долу в триъгълната част и нещо като мускулна треска там. Не знам как да го опиша. Да ви попитам използвали ли сте или мислите ли да използвате поддържащ колан на бременни? С първата бременност не съм използвала, но чета, че имало доста ползи.

# 567
Говорим за колани и ми излиза реклама 😆
Скрит текст:

При мен болката е от кръста. Едвам вървя. Пак трябва да почна с леки упражнения, че е мъка. С дископатия съм и по време на бременността се влошава.

Колан не съм купувала за корема по време на първата бременност, талията ми беше 88 см и си носих палтото до раждането. Сега не очаквам също кой знае колко да порасне корема ми, въпреки че съм станала доста по-огромна.

# 568
При мен също има разни болки. Така ми се иска да разпознавам кои са сериозни и кои мога да подмина като нормален дискомфорт за периода. Тези дни имам като леки бодежи ниско долу в триъгълната част и нещо като мускулна треска там. Не знам как да го опиша. Да ви попитам използвали ли сте или мислите ли да използвате поддържащ колан на бременни? С първата бременност не съм използвала, но чета, че имало доста ползи.

На мен ми е първа бременност, но след болките последните дни май обмислям такъв колан. Чудя се обаче в тези жеги ще мога ли да го понасям 😄

# 569
На мен ми подариха такъв колан и идеята да си стягам корема хич не ми хареса. Има реклама, да, но четох, че само лекар може да го изпише.

Общи условия

Активация на акаунт